Nem minden bőrtípus alkalmas a tetoválásra
Címlap / Szépség-Egészség / Nem minden bőrtípus alkalmas a tetoválásra

Nem minden bőrtípus alkalmas a tetoválásra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-25

Kevesen tudják, de egy tetoválás elkészítése előtt létfontosságú, hogy felmérjük bőrünk állapotát. Ha óvatlanok vagyunk, bizonyos esetekben nemcsak sokkal fájdalmasabb, de kevésbé tartós művek is születhetnek. Pesti Tamás tetoválóművész hosszú évek gyakorlatának és fejlesztésének köszönhetően megoldást talált erre a problémára, és tippekkel is segít, hogy könnyebben menjen a varratás.  

Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem alkalmas minden bőrtípus a tetoválásra. Pesti Tamás tetoválóművész 11 év tapasztalata alapján bátran állítja, hogy igenis számít, milyen állapotban ülünk a tetoválóművész székébe. 
 
„A száraz bőr több szempontból is hátráltatja a munkánkat, például a tű sokkal nehezebben megy bele a bőrbe, nehezebben »dolgozik a bőrön«, ezáltal a regeneráció is hosszabb lesz. Azt vettük észre, hogy az emberek többsége nem megfelelően hidratál, kevés a folyadékbevitelük, és nem használnak semmilyen testápoló krémet. Bár a tetoválás minősége száraz bőrön nem lesz rosszabb, mégis nehezebb bevinni a megfelelő mélységbe a tintát, ezáltal az is előfordulhat, hogy újra át  kell ütnünk a mintát. Fájdalmasabb a művelet, mint egy hidratált bőrön” – kezdte a DNOTattooShop tulajdonosa, aki azt is elmondta, hogy ha bárki bejelentkezik hozzá, az az első, hogy felméri a vendég bőrének állapotát. Ha úgy látja, hogy a vendég bőrének hidratáltsága nem megfelelő, a következőket ajánlja. 

 

„Természetesen akkor is van lehetőség tetováltatni, ha valakinek túl száraz a bőre. Rögtön látom, ha valaki nem fogyaszt elég folyadékot, emellett azt is, ha nem keni a bőrét semmilyen hidratálóval. Az egészséges vízfogyasztás minimuma napi 2-3 liter, ezt a tetoválás előtti hetekben feljebb kell vinni, ezzel is segítve a művész munkáját. Csökkentsük a kávéfogyasztást, a szoláriumozás pedig szintén gyengíti a bőrünk hidratáltságát, így ha tehetjük, egy időre szüneteltessük.”
 
Mivel sokan nem tartják be ezeket a tippeket, Pesti Tamás két évvel ezelőtt eldöntötte, hogy megpróbál egy másik megoldást is találni a problémára. Belevágott egy különleges termékcsalád kifejlesztésébe, mely ma már több olyan kozmetikumot is tartalmaz, amik megkönnyítik a tetoválóművészek munkáját.
 
„Készítettünk pár krémet, melyek tesztelésében két extrán száraz bőrű vendégem segített. Napi kétszer használták őket. Amikor az egyikőjük beült hozzám a tetoválószékbe, nem hittem a szememnek: a bőre olyan hidratált volt, hogy szinte siklott rajta a tű, a varrok,  is hamarabb gyógyultak be. Tudomásom szerint tetoválásra előkészítő krém ez idáig nem létezett a világon, főleg olyan nem, mely semmilyen kemikáliát nem tartalmaz” – mesélte a tetoválóművész, aki itt nem állt meg. Mint kiderült, további termékeken is dolgoznak. Kifejlesztettek például egy a tetoválás stencilezéséhez, illetve a stencil eltávolításához való anyagot, valamint a tetoválás végére egy bőrpóruslezáró kozmetikum fejlesztése is zajlik, és jövő év elejére a tetoválás utókezelő krém is elkészül.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 512 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x