Női kardigánok és pulóverek - sokféle a választék, melyik...
Címlap / Szépség-Egészség / Női kardigánok és pulóverek - sokféle a választék, melyik a nekem való?

Női kardigánok és pulóverek - sokféle a választék, melyik a nekem való?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Az elöl nyitható, kötött ruhadarabot női kardigánnak nevezzük. Általánosságban, a kardigán a pulóver egyik formája. A ruha elején gyakran vannak gombok vagy cipzárak, de néhány divatos kardigánt gombok nélkül terveztek, hogy lazábban viselhessük őket. Jellemző továbbá rájuk a V-nyakú kivágás is.  

Kardigánok készítéséhez ma már számos anyagot használnak az eredetileg alkalmazott gyapjú helyett. Egyes hírek szerint a 19. században a brit tisztek által viselt kötött gyapjúmellény ihlette ruhadarab mindig divatos marad. Alábbi bejegyzésünkben összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Mit érdemes figyelembe venni női kardigán választásánál?


A kardigán anyaga

Mivel a női kardigánok rendkívül változatosak és sokoldalúak, szinte mindenféle anyagból készülnek. Javasoljuk azonban, hogy válasszon a kényelmesebb anyagok közül, mint amilyenek például a pamut és gyapjú keverékei – a stílusszakértők is egyetértenek ezzel. „A melegebb napokon a pamutkardigánokat szeretem, szemben a hidegebb napokkal, amikor gyapjút viselek” – mondja Lizbeth Sanchez, a Z generáció divatszakértője. A Reformation Elke Cotton Cardigan organikus pamutból készült, így könnyebb és kényelmesebb viselet a meglepően meleg őszi napokon. Ha valami puhábbra vagy melegebbre vágyik, Lizbeth azt javasolja, válasszon merinó gyapjúból, alpaka gyapjúból vagy kasmírból készült kardigánt. „Valószínűleg placebohatás, de minél fényűzőbb, annál kényelmesebbnek tűnik” – teszi hozzá. A legjobb választás az Alex Mill Emma Cardigan – ez az egyik legpuhább opció, mert báránygyapjúból készült (amely gyakran olcsóbb, mint a kasmír, mégis elég puha).

A női kardigán hossza

Láttunk már olyan kardigánokat, amelyek a padlóig érnek – mint sok minden a divatban, ez is a személyes preferenciánkon múlik. A közkedvelt női kardigánok többsége övig vagy csípőig érő volt korábban, ami a két legsokoldalúbb stílus. Ám ahogy minden, úgy a divat is folyamatosan változik, ezért beszélhetünk a trendi „egész testet eltakaró” ruhadarabról.



Hogyan tisztítsam a nő kardigánokat?


Az anyagtól függ. A gyapjúból vagy gyapjúkeverékből készült kardigánok különleges gondozást igényelnek (általában kézzel kell mosni vagy szárazon tisztítani), de általában egyértelműen fel vannak címkézve. A pamut- és akrilkardigánok általában strapabíróbbak, és gyakran mosógépben is moshatók, és szárítógépben száríthatók. Eleinte túlzónak tűnhet, de ha követi a pulóvereken található ápolási utasításokat, akkor ez a ruhadarab hosszabb ideig szép marad, és kevésbé fakul ki.

Hogyan viseljem a női kardigánt?


Az egyik dolog, amit a legjobban szeretünk a női kardigánokban, az a tulajdonságuk, hogy szinte bárhova felvehetjük őket. Ugyanolyan jól beilleszkednek, mint amennyire kitűnnek, és sokan szeretjük ezeket ősszel a ruházatunk részévé tenni. A divattanácsadók szerint a legtöbb hölgy ősszel kardigánt hord farmernadrággal, ami egy stílusos felsővel laza viseletet adhat.

Az egyedi részletek, például a fémes szövet, a szőrme vagy a merész színek kiemelik pulóverét. Ha módot keres arra, hogyan viselje, próbáljon meg színekben gondolkodni – illessze hozzá a többi ruhát, vagy hagyja, hogy ragyogjon úgy, hogy a többi darabot kevésbé hangsúlyozza (nem tévedhet a női kardigán egyszerű fekete ruhával történő párosításával sem). Ha hezitálna, vagy nehezére esik dönteni, abban az esetben nézzen körül a hazai internetes boltokban, és olvassa el a vásárlói visszajelzéseket.

A kardigán stílusának legkedveltebb módja az, ha a hidegebb hónapokban egy közepes hosszúságú vagy rövid kardigánt párosít ruhával vagy szoknyával, vagy a hétköznapi felsőt és nadrágot egy túlméretezett kötött női kardigánnal emeli ki. Elkezdhet kísérletezni azzal is, hogy rövid, gombos kardigánok alatt karkötőket és crop topokat viseljen, ez szórakoztató és hivalkodó külsőt biztosít. A lényeg, hogy olyan női kardigánt válasszon, amely minden igényét kielégíti, és amelytől egy jó darabig nem akar majd megválni.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon



(X)


 
 
[ 805 ]
spacer


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x