Gyereksarok - A rejtélyes kólika
Címlap / Szépség-Egészség / Gyereksarok - A rejtélyes kólika

Bodrogi Viktória

Gyereksarok - A rejtélyes kólika

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

3x3-as rejtély a csecsemő életében! És persze a szülőében is: miért sír a baba? Egészséges, jól táplált és mégis szívet szaggatóan sír naponta több mint 3 órát, hetente min. 3 napon át, legalább 3 hétig! Ez az un. kólika!  

Megszületik életünk értelme, akit a világon a legjobban szeretünk. Vártuk hosszú időn keresztül, és amikor a kezünkbe tartottuk alig pár percesen, nem is sejtettük, hogy milyen új dolgokat fog hozni életünkbe. Vannak szakirodalmak arra, hogyan válhatunk anyává és apává, elláttak a már tapasztaltabb barátok is tanácsokkal, de amikor egyedül vagyunk otthon és nem tudjuk, hogy miért sír ez a pici Csoda, akkor joggal keseredik el minden szülő!
Ilyenkor kipróbálunk sok mindent, amiről hallottunk vagy olvastunk, bevetjük az összes praktikát, de vannak pillanatok, amikor semmi nem használ.
Elkeseredve és fáradtan nézzük, ahogy gyermekünk keservesen sír.
Nem szégyen ha ilyenkor feltesszük magunkban azt a kérdést : Mi folyik itt? Hogyan lehet ezt elviselni? Meddig tart még?


De nézzük mi is az a kólika?

A kólika egy rejtély. Olyan egészséges, jól táplált csecsemőre vonatkozik, aki napi 3 óránál többet, hetente több mint 3 napot sír, több mint 3 héten keresztül.
Általában 2 hetes kor körül jelentkezik és 3-4 hónapon keresztül tart. Azt, hogy jellemzően fiú vagy lány gyermeknél fordul elő gyakrabban, nem lehet megmondani, nem befolyásolja a nemiség, de becslések szerint a csecsemők 8-40%-át érinti.

Van rá pár elmélet, hogy mi is okozhatja ezt a tünetet. Sokan arra tették le a voksukat, hogy az
- emésztőrendszer felfokozott működése, mely görcsös izmokkal társul
- felfokozott gáz képződés
- az idegrendszer még fejlődésben lévő szakaszban van
- hormonok idézik elő.

Ne feledjük soha, hogy a kólika nem egy betegség és nem okoz károsodást a baba számára !

Mennyi ideig tart a kólika?

A csecsemő 2 hetes korától kezdődhet, jellemzően 6 hét körül csúcsosodik, majd jelentősen 3-4 hónap körül javul. 4 hónaposan a csecsemők 80-90%-a már túl van a kólikás időszakon. Igen, tudom ez egy hosszú alagút, de van fény a végén. Egy kólikás baba gondozása nagyon stresszes lehet, ezért próbáljunk minél több segítséget kérni, hogy szünetet tartsunk és ki tudjunk kapcsolódni.


Állhat-e ételallergia a kólika mögött?

Nem muttaták ki, hogy egyes ételek kiválthatják a csecsemőknél a kólikát. A tehéntejfehérje hosszú ideig maradhat az anyatejben, de erre sincs bizonyíték, hogy ingerelhetik a csecsemő bélflóráját.


Hogyan kezeljük a kólikát?

Több gyógymód is létezik a tünetek enyhítésére. Homeopátiával nem csak a tünetek enyhülnek, hanem a kólikás időszakot is nagyban lerövidíthetjük, és a minden napokat is sírás és görcs mentes napokká tehetjük. Mivel a homoepátiás szerek mind természetes alapanyagból készülnek, nem tartalmaznak kémiai és egyéb toxikus vegyületeket, csecsemőknek is nyugodtan adhatók.

Mindenképp keressünk fel egy jó homoepata kezelőt, aki a gyermekünk tünetei alapján tudja kiválasztani a megfelelő homeopátiás gyógyszert és a visszajelzések alapján állítja be a napi adagokat.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2754 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x