A cékla jótékony hatásai: így használd a hideg hónapokban!...
Címlap / Szépség-Egészség / A cékla jótékony hatásai: így használd a hideg hónapokban!

A cékla jótékony hatásai: így használd a hideg hónapokban!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Néhány zöldség már csak a színével is képes feldobni egy szürke őszi reggelt. A cékla gyönyörű mély bordó színe pontosan ilyen. Nem is beszélve illatáról és ízéről, ami földes jegyeivel kellemesen meghatározza az adott ételt vagy italt, amelybe belecsempésszük. Bár a külseje kicsit robosztus, de a cékla valójában nagyon is rokonszenves gyökérzöldség, ha az egészségünkről van szó.  

 Miért és hogyan érdemes céklát fogyasztani?


Összegyűjtöttünk néhány hasznos tudnivalót céklafronton, hogy Te is megbarátkozz ezzel a formás gumóval, ha eddig még nem tetted meg.

 
Hogyan készítsd el a céklát?



A cékla igazi átváltozóművész: reszelheted salátába, készíthetsz belőle pürét vagy levest, összesütheted egyéb zöldségekkel, rágcsálhatod nyersen, beledobhatod a turmixodba, de préselhetsz belőle egy finom smoothie-t is. Túl intenzív az íze? Semmi gond! Használj hozzá fűszernövényeket, amelyek lágyítják az aromáját: a rozmaring és a tárkony például remekül kiegészíti a mély ízjegyeket, míg a kecskesajt kiválóan ellenpontozza az édeskésségét.

A zöldséglevek kedvelői esküsznek a céklalére, ami nem véletlen, hiszen még felsorolni sem egyszerű, hogy mennyi jótékony hatással bír ez a csodaital, ami koncentráltan tartalmaz jó néhány vitamint és ásványi anyagot, amelyekre minden nap szükséged van az egészséged megőrzéséhez.

A cékla varázslatos hatásai


A cékla és a céklalé számos jótékony egészségügyi hatással hozható összefüggésbe, ami a magas nitrát- és betalaintartalmának köszönhető.

A cékla:

        csodálatos vitamin- és ásványi anyag-forrás: folsav, mangán, kálium, vas és C-vitamin tartalma igen magas;

        csökkentheti a vérnyomást, ezáltal mérséklődhet a szívbetegségek kockázata is;

        javíthatja az oxigénfelhasználást, az állóképességet és a fizikai teljesítményt;

        enyhítheti a gyulladásos és krónikus állapotokat;

        és segítheti a májfunkciókat, miközben csökkenti a koleszterinszintet is.

 

Hogyan válaszd ki kedvenc céklalevedet?



A legjobb zöldség- és gyümölcslevek hidegen sajtoltak, nem sűrítményből készülnek, valamint nem tartalmaznak sem hozzáadott cukrot, sem tartósítószert. Olyan márkákat keress, ahol természetes alapanyagokból dolgoznak, odafigyelnek a fenntartható gazdálkodásra és a környezetkímélő csomagolásra.

Ha unod, hogy reggelente elmegy az idő a zöldségpucolással, a darabolással és a préseléssel, válaszd a Simon Gyümölcs gyümölcs- és zöldségleveit, amelyek egytől egyig megfelelnek a fentebb felsorolt kritériumoknak. Az 1992 óta működő családi gazdaság 100%-ban magyar forrásból származó, főként a sastelki birtok humuszos homoktalaján termesztett alapanyagokból állítja elő a prémium minőségű termékeket, amelyek bármilyen reggeliző asztalon, uzsonnás csomagban megállják a helyüket.

A Simon Gyümölcsnél bármikor látogatást tehetsz, ha kíváncsi vagy, hogyan készülnek a lassú, hideg préseléssel, minimális hőkezeléssel előállított prémium gyümölcs- és zöldséglevek. Kóstold meg a vegyes leveket is, ha változatosságra vágysz: az alma-cékla vagy az alma-cékla-répa kombináció egészen biztosan levesz majd a lábadról. Ha az immunrendszered a hidegebb évszak beköszöntével extra támogatást igényel, reszelj az italodba egy kis friss gyömbért, illetve keverd bele egy fél citrom levét kis mézzel, és máris kész az igazi egészségvédő energiabomba!

 

 Képforrás: Freepik.com

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon



(X)


 
 
[ 1274 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x