Mit kell tudni a fogínygyulladásról?
Címlap / Szépség-Egészség / Mit kell tudni a fogínygyulladásról?

Mit kell tudni a fogínygyulladásról?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A fogínygyulladás az ínybetegség egy korai stádiuma, amelyet a bakteriális lepedéknek a fogat körülvevő szöveten való lerakódása okozhat. Ha a lepedéket, - ezt a természetesen keletkező, baktériumokat tartalmazó filmréteget - nem távolítjuk el a napi fogmosással, akár fogínygyulladáshoz is vezethet. A fogínygyulladás viszonylag gyakori betegség, és bár a felnőtt lakosság közel 80%-a észlel fogínygyulladásra utaló tüneteket, ez nem jelenti azt, hogy a probléma nem elkerülhető.  

 

A fogínygyulladás tünetei


A fogínygyulladás leggyakoribb tünete a vörös, gyulladt és vérző fogíny. A rossz szájhigiénia és a krónikus fogínygyulladás következménye lehet a fogágybetegség, a fogínysorvadás és a krónikus rossz lehelet. Fontos tudni, hogy bizonyos esetekben az ínygyulladással nem társul fájdalom vagy látható jel, így sokan nem is veszik észre. A fogínygyulladás és így számos szájüregi betegség megelőzhető a megfelelő fogápolással, amely a helyes fogmosással kezdődik. 

 
A technológia fejlődésével a hagyományos kézi fogkeféket egyre fejlettebb elektromos fogkefék váltják fel, amelyek bizonyítottan sokkal hatékonyabban tisztítják a fogakat és távolítják el a lepedéket.
 


Szónikus vagy mágneses fogkefe? 

Az elektromos fogkefék hatalmas fejlődésen mentek keresztül az elmúlt évtizedekben, egyre hatékonyabb tisztítást kínálva. A szónikus és mágneses elektromos fogkefék közti legalapvetőbb különbség, hogy míg egy szónikus fogkefe előre-hátra mozog vízszintes síkban, addig a mágneses technológiát alkalmazó fogkefék kerek feje oszcilláló-rotáló, azaz rezgő-forgó mozgást végez, ami rendkívül hatékony, mégis kíméletes tisztítást eredményez.

 
A mágneses technológiát elsőként a P&G Oral-B márkája használta készülékeiben, és legújabb elektromos fogkeféje, az iOTM 9 már itthon is kapható. Ez a fogkefe kiváló választás az érzékeny ínyű vagy ínyvérzésben szenvedők számára is – több, mint 60%-kal hatékonyabb az ínyproblémák csökkentésében, mint egy szónikus fogkefe. Kerek fogkefefeje minden fogat alaposan körülvesz, így garantált az aprólékos tisztítás, valamint nagyobb sörtesűrűséggel és csavart sörtecsomókkal van ellátva a még hatékonyabb tisztítás érdekében.
 


 
Az alkalmazott technológiák tekintetében és funkcióiban is sokoldalú elektromos fogkefék egyes típusai képesek még a szájhigiéniai szokások javítására is. Az Oral-B iOTM intelligens nyomásérzékelővel van ellátva, amely jelzi, hogy túl gyengén vagy túl erősen mossuk fogainkat. Mindez lehetővé teszi, hogy a megfelelő nyomással kíméletesen, ugyanakkor maximális hatékonysággal mossuk a fogainkat. A készülék minden egyes fogmosást rögzít, 7 különféle fogmosási módot kínál, interaktív kijelzője pedig könnyedén navigál a személyre szabható funkciók között. Az új Oral-B applikáció 3D fogfelszínt követő funkcióval és helyzetérzékelő szenzorokkal rendelkezik, amely felismeri a szájüreg minden területét, és jelentős segítséget nyújt a lehető legalaposabb fogmosáshoz. A kényelmes használat mellett tehát rendkívül hatékony tisztítást is kínál.

Képforrás: Oral-B
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon



(X)


 
 
[ 1298 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x