Miért kulcsfontosságú félévente ellátogatni a fogorvoshoz?...
Címlap / Szépség-Egészség / Miért kulcsfontosságú félévente ellátogatni a fogorvoshoz?

Miért kulcsfontosságú félévente ellátogatni a fogorvoshoz?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-07

A legtöbben egyetértünk abban, hogy nem szeretünk fogorvoshoz járni. Azonban évente legalább egyszer érdemes rászánni magunkat a saját érdekünkben.  

 Általánosságban elmondható, hogy csak akkor cselekszünk, ha már a probléma fájdalommal is jár. Minél később kerül sor a kezelésre, annál kisebb lesz az esély a fogunk megmentésére is. A kontrollvizsgálatok során azonban még idejében megelőzhetőek a kezdődő fog-és ínybetegségek.
 
Az alábbiakban összegyűjtöttünk pár nyomós érvet arra, hogy miért is érdemes a rendszeres fogászati állapotfelmérés.
 

Szájhigiéniánk alapja


A helyes és rendszeres fogápolás kulcstényezője a megfelelő szájhigiéniának. Az alapos fogmosást, fogselyem és szájvíz használatát sem tekinthetjük azonban biztosítéknak. A nehezebben elérhető részeken könnyen képződhet lepedék, majd fogkő, ezek pedig lehetővé teszik a baktériumok elszaporodását a szájüregben. Ez vezethet kellemetlen lehelethez, fogínyvérzéshez, szuvasodáshoz és akár a fog elvesztéséhez is. Ezért érdemes időnként professzionális fogkő eltávolításon részt vennünk.
 

Fogászati problémák kiszűrése
Egy év leforgása alatt rengeteg minden történik fogainkkal. A nem túl egészséges táplálkozás, magas cukortartalmú ételek és italok fogyasztása mind negatív hatással bírnak. Idővel fogszuvasodást, különböző ínybetegségeket idézhetnek elő. A fogorvoshoz való látogatás során viszont időben fény derülhet a kezdődő problémákra, ráadásul a szájüreget is megvizsgálják, így az esetleges daganatos betegségek is feltárhatóak.
 
Mindezen kezdetleges problémák laikus szemmel sokszor nem állapíthatóak meg, így felismerésükhöz elengedhetetlen a gyakori fogorvosi ellenőrzés. Abban az esetben, ha már maga a fájdalom kényszerít minket a fogorvosi székbe, fontos, hogy minél előbb cselekedjünk. A halogatásért akár fogunkkal is fizethetünk. Arról nem is beszélve, hogy minél tovább várunk, annál tovább romlik a helyzet, nagyobb lesz a fájdalom és olyan kezelésekre is szükség lehet, melyek teljes mértékben elkerülhetőek lettek volna.
 

Tovább nőhet a probléma

Egy kezeletlen fog ugyanis a körülötte lévőket is tönkre teheti, illetve az ínyen és a csontban is gyulladást képes okozni. Ezt nevezzük fog gócnak, mely által a gyulladás tovább terjedhet az arcüregünkre is. Olyan kellemetlen velejáró tünetei lehetnek, mint a foltokban jelentkező hajhullás, bőrkiütések és ízületi gyulladás.
Amennyiben már nem menthető meg a fog, a fogimplantátum behelyezése marad az egyetlen opció. Ez szintén nem egy kellemes folyamat a páciens számára, sőt mi több, egy elég költséges eljárást is jelent. Így kijelenthetjük, hogy egy csírájában elfojtott fogászati probléma számos más súlyosabb következménytől kímélhet meg bennünket.
 
Összességében tehát érdemes nagyobb figyelmet fordítanunk fogaink egészségére és évente egyszer, de inkább félévente ellenőriztetni állapotukat. Számos fölösleges tényezőtől, köztünk több fogorvosi székben töltött órától, komoly és huzamosabb ideig tartó fájdalomtól és nem kevés anyagi ráfordítástól menthet meg minket.
 
Fontos azonban, hogy megfelelő szakemberhez forduljuk, ahol biztosak lehetünk abban, hogy jó kezekben leszünk. Ilyen fogászati rendelő a budapesti Móricz Dental, mely a 2016-os év „Az év fogászati rendelője” címmel büszkélkedhet. Teljes körű szolgáltatásaikkal és magas fokú szakértelmükkel várják minden jelenlegi és leendő páciensüket.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)
 
 
[ 264 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x