Minőségi rockzene a kanadai Rush bandától
hirdetés
Címlap / Színes hírock / Minőségi rockzene a kanadai Rush bandától

Minőségi rockzene a kanadai Rush bandától

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-11-30

A legendás rockzenekar, a Rush 20. stúdióalbuma, a CLOCKWORK ANGELS öt év szünet után jelent meg és az év eddigi legszínvonalasabb rocklemezei közé számít.  

Az album munkálatai 2010. áprilisában kezdődtek a Grammy-díjas producer Nick Raskulinecz (Foo Fighters, Deftones) segítségével – aki már a zenekar legutóbbi albumán, a 2007-es “SNAKES & ARROWS”-on is segédkezett. Az első két dalt, a “Caravan”-t és a “BU2B”-t már korán rögzítették, és élőben el is hangzottak a nagysikerű Time Machine Turnén 2010. június és 2011. június között. 2011. őszén folytatódtak a felvételek a Revolution Recording stúdióban Torontóban. A kiegészítő vonósok felvételére pedig David Campbell hangszerelésével a Hollywood-i Ocean Way Stúdióban kerítettek sort.


A “CLOCKWORK ANGELS” dalszövegei egy fiatalembert kísérnek végig, amint követi álmait egy színes, mesés világon keresztül, melyben elveszett városok, kalózok, egy egzotikus karnevál és egyéb fantasztikus dolgok szerepelnek - a történet a science fiction író Kevin J. Anderson és a Rush-dobos és szövegíró Neil Peart közös agyszüleménye.


Több mint 40 millió eladott albummal és számtalan teltházas turnéval a háta mögött, a Rush – Geddy Lee, Alex Lifeson, és Neil Peart – a rockszíntér egyik legnépszerűbb és legtermékenyebb zenekara.

 

A Rock and Roll Hall of Fame túlképzett szakembereinek pedig szégyene, hogy a Rush trió - a zenész szakma és a rajongók évek óta tartó küzdelme ellenére - még mindig nem nyert bebocsátást a „szentélybe”. Igaz, egyre többen megkérdőjelezik, hogy egyáltalán van-e létjogosultsága még ennek a Csarnoknak, hiszen az elmúlt években a beiktatott előadók sorát látva…sokuknak semmi közük a rockzenéhez!


A Rush hatalmas katalógusában olyan albumok szerepelnek, mint az 1974-es, magukról elnevezett debütáló korong, az 1976-os “2112”, az 1981-es “MOVING PICTURES”, az 1996-es “TEST FOR ECHO” vagy a 2002-es “VAPOR TRAILS”. Legutóbbi anyaguk, a  2007-es “SNAKES & ARROWS” harmadik helyen nyitott a Billboard 200-as listáján, ez volt a csapat legmagasabb nyitópozíciója, és a 11. amerikai top 10-es szereplésük. A lemezen található “Malignant Narcissism” Grammy-jelölést is kapott.
 
A CLOCKWORK ANGELS tracklistje:

Caravan
BU2B
Clockwork Angels
The Anarchist
Carnies
Halo Effect
Seven Cities Of Gold
The Wreckers
Headlong Flight
BU2B2
Wish Them Well
The Garden

 
 
[ 1467 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x