Nem működik a kapcsolatod? Hibás vagy? - 7 tipp, hogy helyrehozd...
Címlap / Te+Én+Szex / Nem működik a kapcsolatod? Hibás vagy? - 7 tipp, hogy helyrehozd

Nem működik a kapcsolatod? Hibás vagy? - 7 tipp, hogy helyrehozd

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-06

Hogy mi a szerelem? Egy másállapot, aki nem élte át, csak sejtheti, hogy felemel és letaglóz, energiát ad, miközben felhasználja azt, hogy szép, kínzó, fájó, gyönyörű, lázas egyszerre. Egy másállapot, leginkább ösztöneinkhez, az erotikához, a testi vágyhoz kapcsolódik, vagy ezek kapcsolódnak hozzá.  

Többnyire csalódás követi, nagy kiábrándulás, és mégis újra meg újra visszavárjuk. A harmonikus és tartós párkapcsolat összetevőit dr. Thalmann svájci pszichológus az alábbiakban fogalmazza meg:

1.) Szerelem, szerelem, és örökké szerelem.
A szerelmet Thalmann a szex elé helyezi. Mert bár az utóbbi a férfiaknál fontosabb, az érzelmek a nőknél prioritást élveznek. Egy szerelmes nő képes mindent elfogadni azért, hogy kapcsolata, házassága tartós legyen, még arra is, hogy soha ne tegye próbára vágyait és örömeit. A férfiaknál azonban ez nem így működik! Nem véletlen, hogy ma már a szakítások, válások felét a nők kezdeményezik. Ők azok, akik már nem fogadnak el mindent, ha már nem szerelmesek. Ők azok, akik nem tudnak már szeretni, ha bizonyos dolgok elviselhetetlenné válnak számukra. Gondolkodjanak el ezen. 

2.) Szex
A szex fontos ’’összetevő’’ egy férfi megtartásában. De a nőnek is kevésbé van kedve másfelé tekintgetni, ha szexuálisan elégedett. Más szóval: a harmonikus párkapcsolathoz kétségtelenül a szexuális harmónián keresztül vezet az út. A nők lassabban jutnak el, és be kell vezetniük párjukat a testi örömökbe. A férfiaknak pedig meg kell tanulniuk a gyengéd ’’stimulálást’’, hogy enyhülést és örömet nyújtsanak kedvesüknek. Ha szégyenlősek, hogy kérjenek, hogy elmondják kívánságaikat a legintimebb pillanatokban, ne restelljék megmutatni egymásnak, hogy mit kíván testük - a szex harmóniája: örömszerzés egymásnak.

3.) Gyengédség és ’’cinkosság’’
Uraim! Legyenek gyengédek, a nők ezt imádják. És mutassák ki, hogy fogékonyak arra a gyengédségre, mellyel párjuk körülveszi Önöket. A gyengédségtől nem lesznek gyenge férfiak. Egy simogatás, egy gyors csók, egy cinkosan gyengéd tekintet váltás- az összetartozás apró, de fontos megnyilvánulásai. Ha nyilvánosan helyen, társaságban nem szereti ezeket a gesztusokat, mondja meg párjának őszintén, ám ne fukarkodjon ezekkel, amikor kettesben vannak. Ám vigyázat: a gyengédség eme megnyilvánulásai nem mindig jelentenek a nőknél felhívást a szexre.

4.) Bizalom
Dr. Thalmann szerint a tartós kapcsolat receptjébe ez a legnehezebben integrálható elem. Nagy szükség van rá, de szinte soha nem létezik 100 %-os bizalom. Különösen, ha a kölcsönös bizalom, csak a hűségre alapozódik. A valóban tartós kapcsolatban mindig, minden körülmények között érezni kell, hogy számíthatnak egymásra. A Sors nagy kártyajátékos, és az Élet produkál néha csúnya leosztásokat, mindenkinek, egyénenként. Hát még, amikor ketten vannak, gyakrabban szembesülnek nehéz helyzetekkel. Feltette már magának a következő kérdést: "Ha súlyos betegség támadna meg, ha elveszíteném a munkámat, ha baleset érne, mely maradandó károsodást okozna - vajon elhagyna-e?" Ha valódi, kölcsönös bizalom van egymásban, akkor ez a kérdés eszébe sem jut, egyik félnek sem. Kimondatlanul is tudják, hogy mindig, mindenben számíthatnak egymásra, kapcsolatuk valóban egy életre szól.

5.) Kommunikáció, beszélgetés
A verbális kommunikáció nagyon fontos a párkapcsolat harmóniájában. Nem csupán az egyéni élmények, örömök és sikerek megtárgyalásához, hanem a problémák, konfliktusok elrendezéséhez is a legfontosabb eszköz. A nők jobban szeretik megbeszélni a dolgokat - kivéve, ha párjuk ’’képletesen’’ tőrt döf a szívükbe. A férfiak jobban képesek elfojtani érzelmeiket (féltékenység, frusztráltság, düh). Seb támad a kapcsolaton. Elkezd üszkösödni, s ha teret nyer, az a kapcsolat halála.)

 

6.) Egyezőség és különbözőség
Férfi és nő - alapvetően különbözőek. Micsoda kihívás a Sorstól, hogy azt akarja, együtt éljenek! És mégis: működik - néha. Ráadásul még akkor is működhet ha férfinak és a nőnek más az ízlése, más az érdeklődési köre, más tevékenységek vonzóak számukra - a kapcsolat szilárdsága csodákra képes. Nem új keletű megállapítás, hogy az ellentétek vonzzák egymást, mert jól kiegészítik egymást. De a másik verzió is lehet jó út: a hasonlóak egyesülnek, asszimilálódnak. Azonos passziók, érdeklődés a művészetek, vagy a zene iránt, hasonló, vagy azonos szakma, azonos értékrend - vitathatatlan ütőkártyák a kapcsolat tartóssá tételében.

7.) Engedmények, kompromisszumok
Mit jelentenek az engedmények egy párkapcsolatban? Egyszerű: elfogadni a szeretett személytől azt, amit senki mástól nem fogadunk el. Apró szokásait, szeszélyeit, hibáit, egyéniségének legfőbb vonásait. Családját, barátait és barátnőit. Örömeit és bánatait. Mindezt szerelemből, néha érdekből. Kinek, férfinak, vagy nőnek kell több engedményt tennie egy kapcsolatban? Ha férfit kérdezünk, biztos azt mondja: a nőnek. S fordítva is igaz: a nő szerint a férfinak. Nos, hol egyiknek, hol másiknak. Többé-kevésbé minden pár ezt csinálja, hogy továbbra is együtt maradjanak. ’’Conditio sine qua non’’ - mellőzhetetlen feltétel - mondja ki a végszót dr. Thalmann.

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 6009 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x