Veled van, de mást bámul?
Címlap / Te+Én+Szex / Veled van, de mást bámul?

Veled van, de mást bámul?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-18

Ha fiatalabb lányra néz. Ha szebbet, jobbat bámul. Ha észreveszed, ahogy elkapja a fejét. Hát igen, igen. Az a pillanat, amikor elkapod kedvesed pillantását, amit egy másik nőre néz, az iszonyatos. Abban a pillanatban benne van minden élet tragédiája és a világ összes szenvedése.  

A csalódás pillanata

Ott ülsz vagy állsz, vagy mész mellette, és ő hirtelen felkapja és elkapja a fejét, és másra néz. Az a másik pedig bíztatóan visszanéz rá, és egyszerre csillan fel a szemük a váratlanul jött örömtől és rácsodálkozástól. Na, abba a pillanatba, bele lehet halni szerintem. Szép halál végül is, de talán mégsem kellene. Ilyenkor meghal veled együtt a józanész, és minden racionális érvelés, és érverés, és kész vagy. Dőljön össze a világ! – talán az lenne a legjobb, ami történhetne, mert hogy innentől hogyan s miként tovább, azt nem lehet elgondolni sem.

Tegyél úgy, mintha nem történt volna semmi, vagy kezdj el üvölteni, mint akit valami kínzószerszámba ültettek bele, vagy kezdj mosolyogni, és megértő lenni, nagyon felnőtt és nagyon bölcs, akkor is, ha a mélyben legszívesebben széttépnéd mindkettőjüket? Jó kérdések, igaz?
 
Na, és ha ez olyan helyzetben történik, amikor te kicsit, vagy nagyon idősebb vagy, mint az illető fér-fiú, akkor ezt duplán megalázónak élheted meg. Szuper! Így legalább rájössz, hogy merre hányj…

Amikor már minden elveszett

Hazamentek, és kezdődik a szurkálódás, hogy ki, kire nézett, meg hogy nagyon szépen kéred, ha Te ott vagy vele egy társaságban, ugyan tegyen már meg annyit, hogy időnként arra néz, amerre te vagy, rád mosolyog, mintegy jelezve, hogy összetartoztok, nem pedig más csajokkal szemez, amikor te is ott vagy vele. Hát milyen ez?Később, de sokkal és jóval később jöttem rá csak, hogy Ő valóban olyan volt ezekben a helyzetekben, mintha a gyermekem, a fiam lett volna, aki biztonsággal megül anyukája mellett, és onnan néz ki szerteszét egy majdani, jövendőbeli új partnert keresve a tekintetével.

Közben persze még nem akar elveszíteni téged sem, és millió okból ragaszkodik hozzád, és hiszi, hogy Ti egy pár vagytok, bár tudja, hogy ez annyira nem tart örökké, hogy talán nemsokára vége is lesz már.

De akkor is. Az érzés a nő számára elviselhetetlen. Viszont az már igaz, hogy a reagálás döbbenetesen más tud lenni, s hogy lám-lám, már megint csak ettől függ minden, így a folytatás is. Mert ha véletlenül én néztem rá egy másik férfira, aki tetszett nekem, vagy bejött a képbe valaki, aki veszélyes lehetett volna rá nézve, akkor ő, még közelebb jött hozzám, nem bántott, nem sértődött meg, nem féltékenykedett, hanem egyszerűen megfogott, átölelt, és minden gesztusával, mozdulatával, mimikájával és szavával azt üzente a másik hímnek, hogy én az övé vagyok, és jobb lesz, ha mielőbb lelép a színről vagy a sínről.

A filmekben minden más

Láttam egy francia filmet, melyben a 16 éves fiú egy olyan negyedben lakott, ahol az ablaka arra az utcára nézett, ahol a prostik álldogáltak vagy alkudoztak a klienseikkel. Természetesen ő is kipróbálta majd mindegyiküket, ha már ilyen közel hozta őket a sors hozzá.

De közben ott lakott a házukban egy korosztálya beli helyes lány. A kamaszkori zavarodottságból kifolyóan többnyire csak lezúdított egy-egy vödör vizet az udvarra, amikor a lány ott táncolt a földszinti lakásukból kijőve kihívóan. De aztán később bevallotta neki, hogy nem azért locsolja le mindig, mert hogy nem tetszik, sőt ellenkezőleg. A leányzó erre azt mondta, hogy tudta. Na, ebben a másodpercben úgy néztek egymásra, hogy azonnal beledobbant a szívem. Magam előtt láttam minden olyan eseményt és esetet, ahol a kis kedvesemmel is ez történt.

HarmoNet tipp: Kibe vagy szerelmes? – A szerelmi sokszög kivasalása >>

Reménytelenül

Még velem volt, de már látni lehetett az útirányt annak, aki nem volt vak, vagy aki nem akart vakot játszani. És állítom, hogy a szerelemben nem leszünk vakok, csak éppen nem akarjuk meglátni azt, ami majd később eltaszít bennünket egymástól, sem az orrunk előtt zajló folyamatokat. S hogy miért nem? Hát azért, mert akkor, ha ezt látnánk és be is vallanánk önmagunknak, képtelenek lennék tovább folytatni a kapcsolatunkat a másikkal úgy és azon a szinten, ahogy és amin gondoljuk, hogy van.

És bár van, de azért igen sokszor csak illúzió ez az egész szerelem, semmi egyéb.
 
Az igazság és a valóság ezekben a pillantásokban rejlik.

S ha fáj is, de legalább szembesít bennünket a helyzettel, ha ugyan meg akarjuk látni azt. Ha pedig nem akarjuk, akkor akár vakok is lehetnénk a szó minden értelmében, akkor sem számítana semmi sem.
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 8761 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x