Egyedül a tömegben - Kongó emberi kapcsolatok. Változtass!...
Címlap / Te+Én+Szex / Egyedül a tömegben - Kongó emberi kapcsolatok. Változtass!

Egyedül a tömegben - Kongó emberi kapcsolatok. Változtass!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-12-13

Párkapcsolatban magányosan? Akkor már igazán nagy bajban vagy! Érezted már magad nagyon egyedül, miközben nyüzsögtek körülötted az emberek? Megérezted valaha a magányt egy nagy társaságban? Egyedül lenni a tömegben, kongani az ürességtől a szeretet közben. Mit tehetsz a magány ellen? 

 

Idelenn idegen
„Egy olyan világban, ahol automatából vesszük fel a pénzünket, hogy ne kelljen bankpénztárosokkal bajlódnunk, ahol végig lehet sétálni egy zsúfolt utcán anélkül, hogy bárkinek is a szemébe néznénk, és ahol a telefonos tudakozóhívásakor is számítógépes hang felel a kérdéseinkre, bizony jó esély van arra, hogy az ember a tömeg kellős közepén magányos legyen”– írja dr. Les és Leslie Parrott, a pszichológus és családterapeuta házaspár.

Olykor nem találjuk a hidat, ami elvezet a többiekhez. Pedig mindannyian vágyunk társra, barátokra, meghitt családi kapcsolatokra, és új ismeretségekre. Mindannyian vágyunk a kötődésre: hogy kötődjünk valakihez, és hozzánk is kötődjön valaki. 


„Semmi sem érinti annyira mélyen és ragadja meg olyan erővel az ember lelkét, mint a kapcsolatai (…) legbensőbb szükségeink betöltésének az a feltétele, hogy másokhoz kapcsolódjunk. (…) Joggal kérdezhetjük azonban, hogy ha a kapcsolatteremtés és a meghittség utáni vágy ilyen egyetemes, sőt velünk született tulajdonság, akkor miért érezzük néha olyan nehéznek és bonyolultnak.”

Kapcsolatklinika - Szeretet szemináriumok 
Parrotték, akik a Seattle Pacific Egyetemen tartanak szemináriumokat e témában, úgy vélik, „a rosszul működő kapcsolatokon szinte minden esetben lehet javítani, a jó kapcsolatok pedig   mg jobbá tehetők.” Legyen szó rokoni, baráti, szerelmi kapcsolatról, vagy a földöntúlihoz, Istenhez fűződő kötődésről. A szerzőpáros sorra veszi mindet, és –noha nem mondanak sok újdonságot,– fontos dolgokat szögeznek le minden fejezetben.

HarmoNet tipp: Boldog párkapcsolat és családi élet vár Rád? - Életed IV. szobájából megtudhatod! >>

Könyvük a Kapcsolatklinika sok ember életét megváltoztatta már. Olyan könyv ez, amit érdemes ceruzával a kézben olvasni, hogy a súlyos mondatokat aláhúzhassuk, jelezve, hogy oda még vissza kell térni. A ceruza azért sem árt, mert a könyv második fele egy munkafüzet, tele elgondolkodtató feladatokkal és tesztekkel - végre felnőtteknek készítenek ilyesmit! A hibák és a lehetséges kiutak felismeréséhez nem elegendő ugyanis helyeselve bólogatni, és megnyugodni, hogy az elmélet a fejünkben van. Az írók segítenek továbblépni, átültetni a szavakat tettekbe. Mindenekelőtt érdemes pár percet szánni az első feladatra, ami egy önismereti teszt. 

Önismeret a kapcsolatért

„Ha anélkül próbálunk bensőséges kapcsolatot kialakítani egy másik emberre, hogy  előtte mindenki mástól függetlenül magunkra találnánk, semmi mást nem várunk majd a kapcsolattól, mint hogy valamiképpen kiteljesítse az életünket.” Ez pedig nemcsak irreális, hanem embertelen elvárás. Hiszen „nem a környezetünkben élők dolga megteremteni identitástudatunkat és teljességérzetünket. Elegendő megosztanunk velük az életünket ahelyett, hogy róluk szólna.” 

Noha nem lehetünk meg harmonikus kapcsolatok nélkül, másokra nem azért van szükségünk, hogy az életünket kerekké tegyék. Mindazonáltal ápolnunk kell minden hidat, melyeken keresztül szeretetet és támogatást adhatunk és kaphatunk, amelyek által gazdagodunk. És törekednünk kell arra is, hogy képessé váljunk új hidakat építeni.

Sábitz Katalin

A könyv ajánlóját itt olvashatod! >>


 
 
[ 2429 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x