Nemi vonzerő és szerelmi áhítat - Te megtaláltad a nagy...
Címlap / Te+Én+Szex / Nemi vonzerő és szerelmi áhítat - Te megtaláltad a nagy Ő-t?

Nemi vonzerő és szerelmi áhítat - Te megtaláltad a nagy Ő-t?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-22

Nyolcmilliárd ember él a Földön. Egy nagyvárosi ember naponta átlagosan ezer új arccal találkozik, amíg bemegy dolgozni, bevásárol, edzésre vagy barátokhoz megy, esetleg bulizni támad kedve. Miért éppen ő lesz az igazi? Honnan tudhatod? A nemi vonzalom, s a nemek között fellépő rajongás titkai.  

Életünk során több ezer emberrel akad dolgunk. Mi vonz hát minket a nagy Őhöz, s mi történik, ha végül szemtől szembe kerülünk vele? Miért pont ő a 8 milliárdból?

Biológiai magyarázat

A személyes szexuális vonzódás mintáját a kora gyermekkori másokkal való együttélés befolyásolja
: az apa, a nagyapa illata, az anya hajának cirógató hatása, a nagynéni puha bőre, a szomszéd gyermek szemei a titkos játékoknál. Ezek az érzéki benyomások formálják szexuális igényünket - ezt az is kiválóan bizonyítja, hogy a vallásos, erkölcsös, és szexuálisan visszafogott nevelést kapott gyermekek később felnőttként is könnyebben megtartóztatják magukat, minden szevedés nélkül -, vésődnek a tudatalattinkba, általában nem is tudunk irántuk érzett sóvárgásunkról.

Amikor felnőttkorban olyan emberrel találkozunk, akinek hasonló tulajdonságai vannak, fenti érzéseink újraélednek, és szexuális szenvedéllyé válnak. Noha elméletben több ezer lehetséges partner áll rendelkezésünkre, választásunkat számos tényező korlátozza. Legelőször is azok jönnek számításba, akikkel mindennapjaink során, iskolában, munkahelyen találkozunk. A legtöbb ember ugyanabban a városban, faluban vagy ugyanazon az egyetemen találja meg a párját, aki általában ugyanabba az etnikai csoportba tartozik. Partnereink műveltségi szintje is általában megegyezik a sajátunkkal. Sokan a hasonlóságot tartják vonzónak, míg mások az ellentéteket. Általánosságban igaz, hogy a szélsőségekben godolkodunk. Vagy mindenben hasonlít a két fél, vagy szögesen eltérőek, az aranyközépút ugyanis annyira kiegyenlített kapcsolatot szül, hogy a szenvedély hőfoka hamar alábbhagy, esetleg ki sem alakul, s korunkban a nyugodt szereteten alapuló kapcsolatokat képtelenek vagyunk elfogadni szerelmi társkapcsolatként.A lelki magyarázat

A biológiai magyarázaton túl létezik egy lelkibb magyarázat is. Sokan feltételezik, hogy kapcsolataink előző életekből hozottak. Gyakran látható két ember horoszkópjában a közös múlt. Gyakran a lélektársat, ún. duálpárt keressük, ami alatt éppen ezt a korábbi életekben is az erős lelki egység miatt, már ismert felet keressük. Erről tudni kell, hogy a duálpár, ha létezik is elég megfoghatatlan. Ha megtaláljuk gyakran szenvedünk vele kis tobzódás után, mert a múltat letudni, egymásnak tanítást adni vagyunk vele együtt - ha nem lépünk, lépnénk tovább, annak fejlődésünkben semmi értelme sem lenne, így ha magunkól nem állunk tovább a sors gyakran elrendezi ezt helyettünk. Ennek ellenére léteznek olyan előző életes szerelmek, melyek, ha magasabb célt is szolgálnak, folytatódnak. Előfordulhat az is, hogy egy lélek-energia több testbe kerül, s az is, hogy a párunk éppen akkor nem születik le, vagy nagy korkülönbséggel. Attól még találhatunk boldog, igaz szerelmet.

Végül de nem utolsó sorban meg kell említeni, hogy az egyetlen teremtő energiájú Isten, s így az összes lélek kiegészítő fele is ő maga. Ugyanakkkor az életben lehet egy társunk.
A vonzódás tehát lelki szinten leginkább attól alakul ki, hogy ráérzünk ki az, akivel célunk, az életünk értelme felé a legjobban, leginkább képesek vagyunk haladni! A szerelem, a vonzódás, a segítő kapcsolódás energiájából születik.

Zsák a foltját

Vannak, akik folyamatosan előző kapcsolataik tapasztalatait, érzéseit keresik minden új kapcsolatukban. A tudományos kutatások eredménye azt mutatja, hogy a széles e világon számba jöhető partnerek közül választásunk fejenként valójában kb. 15 főre korlátozódik, akiknek külseje, műveltsége, iskolai végzettsége, valamint bőrszíne megfelel elvárásainknak, s ami a legfontosabb, megközelíthetők, azaz kapcsolatba kerülhetünk velük. Az élettapasztalatok gyarapodásával a választás egyre nehezebb lesz. Fiatal korban könnyebb szerelmeket szőni, hisz számtalan alkalom kínálkozik a párkeresésre.

A nemek vonzása

Tanulmányaink befejeztével a helyzet megváltozik. A munkahelyen elvileg ugyan sok alkalom adódik szerelmi kapcsolatok létesítésére, a gyakorlat azonban az, hogy a legtöbb munkatárs foglalt. Választási lehetőségeink köre idővel tehát egyre jobban beszűkül - ugyanakkor nyílik, ha mi is nyitunk, ha eljárunk sétálni, sportolni, bulizni, vagy bármilyen közösségbe. Az is igaz, hogy manapság a válások száma növekedőben van, sokan szabadulnak fel újra a társkeresők számára. Ott vannak azonban az előző házasságokból származó gyermekek. Bármilyen szomorú is, de éveink számának gyarapodásával kapcsolataink is egyre szövevényesebbé válnak. Egy biztos, a statisztikai adatok és a tetszetős elméletek a párválasztás meghatározó okairól mit sem érnek, ha szembe találjuk magunkat az Igazival - rossz esetben, és ma sajnos nem kapjuk meg a türelmhez a kellő mintát, azonban nem keresünk ügyesen, s  ekkora már megkezdtük a családalapítást, valakivel, aki nem illik hozzánk. Korunkban a válások száma 2 dolognak tudható be:
  1. A szenvedély fontosságának: Elcsábulunk, mert nem ismerjük fel, hogy a pezsgés múlandó és fontosabb értékek is vannak ennél.
  2. A nem megfelelő társnak: Önismeret és pszichológiai érzék nélkül nem tudjuk mit akarunk az élettől, idővel azoban, ahogy rádöbbenünk ráeszmélünk arra is, a mellettünk tartózkodó személy tőlünk idegen!

    HarmoNet tipp: Ciki cuccok a szerelem sarokban >>
A vonzalom testi jelei

A nagy ővel való találkozás elsöprő érzelmi élmény lehet, adrenalinszintünk megemelkedik, a szívünk nagyot dobban, s pupilláink kitágulnak. Érintése áramütésként járja át testünket. Eleinte félszegen viselkedünk jelenlétében, ugyanakkor érzékeink is kiélesednek. Még a Kedves sajátos illatától is megrészegülünk. Testünk gyakran elárul bennünket: a férfiaknál erekció lép fel, a nők mellbimbója megmerevedik s hüvelyük benedvesedik. Láthatóbb jelei a pirulás, a lesütött tekintet, a zavar, a hibás beszéd, az izzadás, a remegés. Mivel az ilyen pillanatok során hormonok árasztják el szervezetünket, bőrünk kipirosodik. Van, aki a nyaka tövéig elpirul. Csoda-e hát, hogy mindeközben furcsán is viselkedünk? Ha szerelmünk beteljesedik, a kezdeti bizonytalanság után a hetedik mennyországban érezzük magunkat. Viselkedésünk megváltozik.

Mi hát a nemi vonzalom titka? Annyi biztos, hogy a szerelmi szenvedély a nemzés ősi ösztönét szolgálja. Valamennyiünket úgy programoztak, hogy biztosítsuk az emberi faj fennmaradását. E nélkül kipusztulna az emberiség. E dolgokon túlmutatva aazonban a tartós szenvedély akkor lép fel, ha a másik lelkéhez is vonzódunk.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 11915 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x