Őszinte szerelem a munkahelyen - létezik?
Címlap / Te+Én+Szex / Őszinte szerelem a munkahelyen - létezik?

Őszinte szerelem a munkahelyen - létezik?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Mi van, ha szerelembe esünk egy kollégával? Árt vagy használ a karriernek - ez nyilván attól is függ, hogy a főnökbe habarodunk bele, vagy az irodánkban a szomszéd asztalnál ülőbe. Vajon mennyire igaz vagy hamis a munkahelyi kapcsolat? 

A munkát és a privát ügyeket kettéválasztani szinte minden kapcsolatban nehéz. Felmérések azt mutatják, hogy a munkavállalók sokkal jobban teljesítenek, ha a kollégáikhoz baráti kapcsolat fűzi őket vagy akár szerelmesek. Már ha őszinte szerelemről van szó… Mert van különbség a céges bulik és kétnapos továbbképzések röpke fellángolásai és a mély, akár házassághoz vezető őszinte szerelmi kapcsolatok között. Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy az emberek nagy része bizony nem remekel a monogámia terén. Annak ellenére, hogy mondjuk példamutató házasságban, minta apaként él pl. az értékesítési osztályvezető, a céges elvonulásokon bizony megvan a párja, az asszisztens vagy egy bármilyen másik szingli vagy házas hölgy személyében. Ezek az alkalmi társulások aztán válásokhoz, sőt újabb házasságokhoz is vezethetnek. Volt már mindkettőre példa a vállalati történelemben.

Mi van akkor, ha tényleg szerelem szövődik a munkahelyen? Árthat a személyes karriernek, ha kapcsolat alakul ki munkatársak között vagy akár a főnökkel? Egy korábbi felmérés szerint az emberek 25 százalékának volt már munkahelyi afférja. Legtöbben azt érzik, hogy a többi munkatárs részéről nem ritka a fejcsóválás, irigység, rosszindulat és elutasítás.

Ki lehet jelenti, hogy a munkahely mint alapvető ismerkedési terep adja magát. Mit tehet az ellen valaki, ha Ámor nyila pont a munkahelyén találja el? A romantikus érzelmek ellen az agynak és az értelemnek kevés esélye van. Van viszont egy másik irányzat is, ami már nem annyira szimpatikus. Mégpedig az, ha valaki az irodát vagy a munkahelyet aktív partnerkeresésre használja, családokon is átgázolva. Mert ilyet is látott már a vállalati történelem. Amikor a frissen elvált, csinos középkorú újonnan érkezett kolléganő, pár hetes betanulási idő után célul tűzi ki, hogy valamelyik igazgatót behálózza. Mindegy ki lesz az, aki éppen kapható a bájaira. Csak legyen a férfi stabil vezető pozícióban, keressen sok pénzt, a feleség nem akadály, az idővel úgyis eltávolítható. Esetleg egy gyors teherbeesés is meggyorsítja a folyamatokat.


 
Aki a munkahelyen szerelmes lesz, jobb, ha óvatos

Aki csak azt lesi, hogy kivel jöhet össze a munkahelyen, valószínűleg nehezen fog a munkájára koncentrálni. Ez pedig egy idő után feltűnő. Ha mégis őszinte érzelmek alakulnak ki munkatársak között, meg kell találni azt a bizonyos egyensúlyt, amivel ezt a szituációt érdemes kezelni. Aki a munkahelyi szerelmi kapcsolatát nagydobra veri, támadhatóvá válik. Mindenhol vannak kevésbé jóindulatú emberek, akik majd azzal jönnek, hogy a munkahelyi érzelmek miatt a szerelmes dolgozó elhanyagolja a munkáját. Ezeknek a vádaknak el lehet venni az élét azzal, hogy a munkaidő alatt semmiféle gyengéd érintkezést nem mutat a pár, akár szándékos távolságot tart egymástól. Jobb, ha privát üzeneteket, e-maileket sem váltanak egymással munkaidő alatt és nem bonyolódnak beszélgetésekbe. Ez különösen igaz a vitázó beszélgetésekre – nincs annál kellemetlenebb, az összes kolléga számára, ha egy munkahelyi párocska az irodában borítja ki a bilit és ott veszekszik. A recept: távolságtartás a munkahelyen és minden párkapcsolati ügy megbeszélése munkaidőn és irodán kívül. Különösen óvatosnak kell lenni a kapcsolat elején és jobb betartani ezeket a szabályokat. A céges pletyka úgyis mindenre fényt derít, semmi nem marad titokban. Néha pedig jobb őszintén elmondani a többi kollégának, hogy igen szerelembe estünk, de a párkapcsolat működtetését szigorúan ne a munkahelyen gyakoroljuk.

A főnökbe beleesni nőként nem túl okos dolog

Igencsak kényes helyzet az, ha nőként valaki a főnökével bonyolódik szerelmi kapcsolatba vagy bármely fölötte álló munkatárssal, aki neki utasításokat ad. Nem nehéz kitalálni, hogy a saját karrierje szempontjából ez igen hátrányos, hiszen rásütik a bélyeget, miszerint számító. Vannak természetesen számító emberek is. Ha pedig valaki - legyen az női- vagy férfi vezető - olyannal flörtöl, aki a ranglétrán alatta áll, akkor könnyen azt mondhatják, hogy visszaél a pozíciójával. Ezért kétszer is át kell gondolni a munkahelyen szövődő szerelmeket. Mert lehet igaz szerelem és lehet más is. Nem biztos, hogy egy könnyebb flört megéri. Nyilván imponáló az, ha a főnök udvarol, de nem biztos, hogy bele is kell menni a játékaiba. Az egyik vagy a másik fél komolyan sérülhet, akár ki is rúghatnak valakit egy vállalati affér miatt. Ne feledjük: soha nem a férfi húzza rövidebbet, hanem a nő. Ha pedig az évszázad szerelme szövődik a munkahelyen, és láthatóan a tartós kapcsolat vagy netán a házasság felé kormányozzák a felek a hajójukat, akkor az a tisztességes és a profi megoldás, ha valamelyikük kéri az áthelyezését másik osztályra vagy új munkahelyet keres.

www.parkozpont.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 20389 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x