Milyen az a spirituális szex?
Címlap / Te+Én+Szex / Milyen az a spirituális szex?

Milyen az a spirituális szex?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-29

Akik erősen vallásos háttérből érkeztek, ők nagy valószínűség szerint teljesen másképpen látják majd a jelenlegi tényeket. Sajnálatos módon tévesen azt nevelték beléjük, hogy mind a szexualitás, mind pedig a spiritualitás bűnös dolgok. Pedig minden egyes kultúra dogmatikus ideológiái előtt tiszteletben tartották a szexualitást, mint a teremtés rejtélyének szent kifejezését. Ugyan napjainkban valóban kapcsolódik egy piszkos gondolat a szexualitás témaköreibe, ami a szerelem szent cselekedetének elnyugatiasodásával kezdett felhígulni, de már egyre nagyobb teret kap a kommunikációra.  

 A szexualitás még midig rengeteg helyen tabu téma a társadalmunkban, pedig ha mélyen megértjük jelentőségét és gyakorlásának fontosságát, akkor felismerhetjük azt az univerzális, ismeretlen energiaforrást, amiből származunk és bennünk létezik tovább. Szándékosan nem nevezem meg Istennek (bármennyire is az, mindegy hogyan hívjuk). 
 
A probléma ott kezdődik, hogy nem vagyunk tisztában ennek az erőnek az intelligenciájával, aminek az a negatív következménye, hogy a szexualitásunk megélése során szégyenbe ütközünk. A szégyent pedig nem mástól, hanem szüleinktől, felmenőinktől és azoktól a közösségektől tanultuk meg, ahol szocializálódtunk. Ezért ne magunkat hibáztassuk, mert nincs miért!
 
A szégyen eztán bűntudatot generál, ami által pedig elkezdjük szépen lassan elutasítani magunktól a szexualitást és mélyen elássuk magunkba, lehetőleg örökre. Így éltek régen az emberek és most már egyre többen és egyre nyíltabban látják, hogy ez így nem helyes.1. Szükséges szexualitás
a Maslow-féle szükségleti hierarchia legalján, az evéssel, az ivással és az alvással egy szinten helyezkedik el a szex is. Természetesen elengedhetetlen az életünkben ez nem vitás, de egyáltalán nem mindegy, hogy azt hogyan is alkalmazzuk. Ezen a szinten a szó legszorosabb értelmében is csak a szükséges és állatias szexről beszélhetünk, aminek abszolút semmilyen spirituális jelentősége nincsen. Leszámítva azt a tényt, hogy aki ebbe az alkalmi kategóriába vág bele az hatalmas kockázatokat vállal a testnedvek és a velük érkező energiák cseréjével. 
 
2. Tudatos szexualitás
A szex ezen formájában a két ember között kialakul a harmónia, a szenvedély és mindaz az intimitás, amit kizárólag csak az érzékszerveinkkel vagyunk képesek megtapasztalni. Odafigyelünk a másikra és felfedezzük őt. A látás, a tapintás, a szaglás és az ízlelés ilyenkor nyeri el igazi értelmét. Amennyiben ez már jól működik egy pár életében, akkor nagyon hamar képesek lehetnek továbblépni a következő szintre.

3. Szexualitás lélekszinten
A szanszkrit tantrikus írásaiban – amelyet Maithuna néven ismerünk – szerepel, hogy a szexualitást egy magasabb szintre emelve is működhetjük, nem csupán csak a fizikai örömökre kiélezve a folyamatot. Ez a magas szinten működő szexuális együttlét teszi lehetővé, hogy átérezzük a végtelenül tiszta szeretet és boldogság érzését, különösen az orgazmus után. Ez az a pont ugyanis, ami az isteni lét megtapasztalásához és átéléséhez vezetheti gyakorlóját.
 
Akárhogy is nézzük, minden szeretkezés párosul spirituális értelemben vett energiákkal, de ezeket érdemesebb megtapasztalni, mint csak beszélni róla!

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 11473 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x