Hogyan lehetsz a párod privát gésája?
Címlap / Te+Én+Szex / Hogyan lehetsz a párod privát gésája?

Hogyan lehetsz a párod privát gésája?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-18

Miként válhatunk vonzóvá, megtartva méltóságunkat a mindennapokban? Hogyan légy benne a férfi gondolataiban? Miként ápolhatjuk nőiségünket? Mit jelent, hogy a nőiség kortalan? Hogyan óvhatjuk érzékenységünket, intimitásunkat, érzékiségünket? A válaszkereséshez nyújt iránytűt és inspirációt S. Hegedüs Éva Jázmin orientálistánc-mestertanár és előadóművész, a női mozgáskultúrák és a nőiség, nőiesség szakértője.  

Mit jelent a XXI. században, Magyarországon az, hogy gésa?

A gésa: hívószó. Emelt szintű női minőséget jelképez, a magam részéről ezt a távoli, homályos fogalmat szeretném tartalommal megtölteni. A gésa fogalmát leginkább egy mély, tradícionális kultúrával rendelkező, tudatos, művelt, autonóm nő képével tudom megjeleníteni. A jelenség esszenciája a tudatos kifinomultság. Ez a finomság áthatja a teljes női létet; ez a belső iránytű északi pólusa. Leképeződik a gondolkodásmódban, a fizikai mozdulatokban, a lélek rezdüléseiben. Hozzá tartozik a széles körű műveltség, a tájékozottság. Az önkontroll alatt tartott érzelmi reakcíók, a kevélységet nélkülöző, bölcs arányérzék és mértéktartás.

Következtetésképpen, a mondanivalóm lényege nem a kimonó, a feltornyozott haj, és az erotikával folyton kapcsolatot kereső pajkos asszociációk. A Gésa-projekt ezen túlmutat.

Szinte hallom, ahogy a feministák tiltakoznak, egy nő ne akarjon kiszolgálni egy férfit… Ha ilyesmit hallasz, hogy reagálsz?

A fenti kérdésre nem szeretnék válaszolni. A második résszel kapcsolatban pedig annyit, hogy eddigi életpályám során is nagy ívben kerültem a ’mozgalmasdit’, a folyton változó jelentéstartalommal megtölthető ideológiákat, továbbá a napi érdekek által vezérelt közéleti jellegű megszólalásokat.

Napjainkban a fenti téma mélyen megosztó, aminek köszönhetően roppant éles, negatív érzelmi töltetű, indulattól fűtött, és acsarkodásba torkolló vitákat generál akár a mellette, akár az ellene érvelők oldalán. A kellemetlen kicsengésű hírveréstől, valamint az ilyen témákban rendszeresen tapasztalható virtuális pellengérre állítástól szeretném megóvni az általam sok-sok év kemény munkájával felépített közösséget, a vállalkozásomat és saját magamat is. Nem térítek és nem ítélek - alternatívát, inspirációt kínálok az én hangomra kíváncsi, értékrendemmel rokonszenvező lányoknak és asszonyoknak. A világ színes és széles, elférünk rajta bárkivel, aki a témában másképpen gondolkozik, egymás köreinek felesleges zavarása nélkül.
 

fotó: Pál István

Mi az, amit a gésa hagyományokból legfontosabbnak érzel?

A legfontosabb megkülönböztető tényező az a szemléletmód, amit Japán tradicionális kultúrája a mai napig megőrzött, és amely alapjaiban különbözik a mai, nyugati kultúrkört átható gondolkodásmódtól: Én lelket építek ego helyett. A külső elvárásoknak való folyamatos megfelelési kényszer elmélyítése helyett inspirációt nyújtok, hogy megtalálhasd önmagad. Erkölcsi tartásról, mértékletességről gondolkodunk a folyamatosan harsány, minden áron fogyasztani akaró mohóság helyett. A mai világban minden hozzánk szól; egyszerűen túl nagy a háttérzaj, a hangerő. Egy-egy napon rengeteg hatás, pl. érdektelen hírek, reklámok, ingereket és indulatokat keltő tartalmak próbálnak a legelemibb, egyszerű ösztöneinkre és érzelmeinkre hatva manipulálni. Rengeteg jelentéktelen dologra pazaroljuk el az értékes, és véges érzelmi energiánkat. Célom, hogy segítsek a tudatosság felépítésében, amely nélkülözhetetlen egy-egy döntés meghozatalához; az önismeret fejlesztésében, mely nélkül a világ sem érthető. Célom, hogy gondolatokkal feltöltekezve, megerősödve, a felelősségteljes szabadság könnyed eleganciájával járhass-kelhess a világban.

Kiknek ajánlod az óráidat?

Olyan nőknek - korosztálytól függetlenül - akik tudatosan keresik a lelki-szellemi fejlődést. Akik fogékonyak a szépre. A fentebb körülírt gésa minőség működés közben halk, finom, végtelesen letisztult és elegáns. Bárkivel kapcsolatba lépve autonóm, tiszteletet ébresztő, ám emellett szerény és végtelenül udvarias. Kedves és befogadó viszont csak azzal szemben lesz, akit kiválaszt. Ez egy lényeges mozzanat: a mi világunkban a gésa választ, nem őt választják.

Mióta foglalkozol ezzel? Milyen területről érkeztél, mi volt a motivációd?

Több, mint 20 éve élek és dolgozom napi szinten a nők világában. A Yasmina Oriental Art - Hastánciskola alapítója és tulajdonosa vagyok. Végzettségem szerint a Testnevelési Egyetemen végzett rekreációs szakember vagyok; az Orientális Táncoktatói képzés megszervezője és vezetője voltam az egyetem keretein belül. Rengeteget utaztam és utazok ma is, Delhitől New York-ig, hogy a helyenként eltérő női viselkedéskultúrát is megfigyelhessem, tapasztalataimat építhessem. Ezen élményeken keresztül én is folyamatosan megújulok, és mindig más megközelítésből építem fel a mondanivalómat. Ezzel tovább építve a nőiséget, valamint reményt, kitartást, fejlődési lehetőséget nyújtok a körülöttem levő női közösségnek.

Egy párkapcsolat működőképessége, „sikeressége” mindkét félen múlik, nyilván, de vannak olyan női praktikák, amiket „szabad” bevetni?


Röviden? Nem.

A praktika játszmát, a játszma az őszinteség hiányát előfeltételezi. Őszinteség nélkül nincsen tisztelet, tisztelet nélkül pedig nincsen szerelem és társkapcsolat, és valódi, végsőkig kitartó, hűségen nyugvó szövetség. Önmagunkat kell adni, önmagunkért kell felelősséget vállalni; azonban ennek origója az önismeret.

Olyan ez, mint a jó kereskedő etikája: azt semmi nem tiltja, sőt, kívánatos, hogy a kockát a legelőnyösebb oldalára forgatva, természetes fényben mutassam meg, oly módon, hogy a lehető legteljesebben mutassam be a valóságot. Ehhez tudnom kell mindent a kockáról, mely az enyém. Azonban tilos a kockáról azt sugallanom, hogy tulajdonképpen gömb - ez már félrevezetés lenne. Önismeret: tisztában lenni képességeinkkel, lehetőségeinkkel, és mindezek korlátaival is. 

Aki egyedül él, tudja-e hasznosítani a párkeresésben a nálad megszerzett tudást?

A párkeresésben nem. Hiszem, és vallom, hogy párja a dominónak és a fülbevalónak van. Az emberek társat keresnek. Viccet félre téve, természetesen a kiteljesedő, épülő, progresszív személyiség vonzóvá tesz, és megkönnyíti a folyamatot, mely során az ismeretségből társ lesz. Fontos azonban, hogy a Gésa-projekt nem a társkeresésre van kihegyezve.

A Gésa-projekt lényege a személyiség letisztítása, az előnyös tulajdonságok, képességek fejlesztése, és a kevésbé előnyösek tudatos kezelése. A célom, hogy jólétben, önmagaddal és a környezeteddel harmóniában élhess. Vitákat megegyezéssé konvertálni, zavarból letisztult szépséget faragni, szorongató helyzet zubbonyából szabadulva friss levegőt lélegezni. Madártávlatból megmutatni a világot a békaperspektíva helyett. Az élet rövid - hogy mivel töltjük el, elsősorban rajtunk múlik, azonban a választás szabadságához vezető út sokszor rögös. Én abban segítek, hogy a göröngyök között magabiztosan járhass; hogy a lelked termőföldjéből csodálatos dolgok bújjanak elő.
 

Légy a párod gésája! A nőiség művészetének újrafelfedezése

2018. nov. 11., vasárnap 18:00

Soter Ezoterikus Klub és 1001 Éjszaka Teaház
1066 Budapest, Dessewffy u. 53.

A Gésa Projekt előadás-sorozat a Nők világába vezet. Abba a világba, mely örök rejtély az emberiség számára, mely középpontjában áll minden kornak és kultúrkörnek. Sok ezer éves tudás sejlik fel a legyezők és selyemfátylak mögött. Fülledt vízparti éjszakák, vagy nagyvárosi, nyüzsgő flaszter, falusi csöndes, álmos esték … – mindegy. A Nő mindenhol Nő marad.

Hogyan lehetsz a párod/társad/férjed privát gésája ? Milyen nőket szeretnek a férfiak? –… na és a belső szépség? Miben rejlik a nőiesség és nőiség? Hogyan fedezzük fel a boldogságunk keskeny, kanyargó ösvényét? Hogyan oldjuk fel vágyunk, sorsunk, felelősségünk dilemmáit? Miként válhatunk vonzóvá, megtartva méltóságunkat a mindennapokban? Hogyan légy benne a férfi gondolataiban? Miként ápolhatjuk nőiségünket? Mit jelent, hogy a nőiség kortalan? Hogyan óvhatjuk érzékenységünket, intimitásunkat, érzékiségünket?

A fenti kérdésekre a választ mindenki maga kell, hogy meglelje, de iránytűt és inspirációt nyújt S. Hegedüs Éva Jázmin, orientálistánc-mestertanár és előadóművész, a női mozgáskultúrák és a nőiség, nőiesség szakértője. Több, mint 20 év tapasztalatával, sok évfolyamnyi boldog és elégedett tanítványával, teltházas Lady Project és Háremtorna női tanfolyamaival fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy lányoknak, feleségeknek, anyáknak, nagymamáknak kortól függetlenül segítsen megtalálni a harmóniát.

A belépő ára: 1.500 Ft

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2180244718856566/ 

  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1744 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x