Már nem kívánom a páromat! - hová tűnik a vágy?
Címlap / Te+Én+Szex / Már nem kívánom a páromat! - hová tűnik a vágy?

Lukács Tünde

Már nem kívánom a páromat! - hová tűnik a vágy?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-24

Sokan panaszkodnak, férfiak és nők egyaránt, hogy nagyon hamar megszűnt a szexuális vágy a kapcsolatukban. Nagyon szeretik ugyan a párjukat, elhagyni nem akarják, de nem igazán érzik a késztetést arra, hogy összebújjanak vele. Mi lehet az oka a szenvedély megszűnésének?  

A szexuális vágy általában 3 dolog miatt szokott eltűnni, mind a férfiak mind a nők részéről. Az első ilyen ok a szerepek felcserélődése. A mai világban a nők nagyon sokszor átveszik a férfiak szerepét. Nem csak abban, hogy önállóak, és mindent meg tudnak csinálni egyedül, hanem energetikailag is. Ezt azt jelenti, hogy ilyenkor a kapcsolatban a nő hordja a nadrágot, ő az irányító, ő az erősebb, ő old meg minden problémát.

Ez rövidtávon működhet egy olyan férfival, aki lágyabb, nőiesebb energiákkal rendelkezik, hosszú távon azonban kiütköznek a fordított szerepek. Sajnos ilyenkor nem hagyjuk a férfit férfinak lenni, márpedig minden férfi szeretné férfinak érezni magát a nő mellett, bármilyen is a kapcsolat kezdetén. Ahol a férfi nem érzi, hogy szükség van rá, onnét elmegy. Ennek egyik kezdeti tünete lehet a szexuális vágy csökkenése, hiszen társunk a nőt keresi bennünk, amit ebben az esetben nem igazán lát meg.

A szexuális vágy eltűnésének a másik oka lehet, hogy társunkra apa/anyaszerepet vetítünk ki. Amikor a gyermek a szülőtől nem kapja meg azt a szeretetet, biztonságot, figyelmet, támogatást, ami gyermekként megilletné, akkor ezt a hiányt felnőtt korban a társától próbálja pótolni. Gyakori, hogy még külsőre is hasonló párt választunk, mint édesanyánk vagy édesapánk. Ebben az esetben szinte biztos, hogy projektálunk (kivetítünk).

Az ilyen pároknál gyakori a vita akkor, ha az egyik nem minden figyelmét párja fele fordítja, ha az összes idejét nem vele tölti, ha nem, vagy késve válaszol a levelekre, telefonokra. A másik félben azonnal bekapcsol a gyermekkori minta, miszerint nem szeretik, nem figyelnek rá. Jellemző továbbá, hogy apró félreértéseket felnagyítunk, és ártatlan helyzeteket félreértelmezünk. A tudatalatti ilyenkor szinte görcsösen figyel, és minden apró „jelnél”, amiből arra következtet, hogy megismétlődik a gyermekkori trauma, védekező állásba helyezkedik. A sérült fél ugyanúgy nem érzi magát biztonságban, ahogyan régen, gyermekkorában sem.

Mivel energetikailag a kapcsolatban ilyenkor egyik fél a szülő, másik fél a gyermek szerepében van, a szexualitás tüze szintén hamar kialszik. Megoldásképpen a szülőkkel való viszonyunkat kellene rendezni, a tőlük kapott sebeket begyógyítani.

A szexuális vágy megszűnésének harmadik oka az anyaméhen belüli ikervesztés lehet. Erről a témáról itt olvashatsz. 

Ebben az esetben is kivetítünk a társra, de nem szülőt, hanem az elveszített ikertestvérünket. Gyakran hallom azt emberektől, hogy a kapcsolatuk átalakult egy szinte testvéri viszonnyá. Ilyenkor valószínű, hogy elveszített ikertestvérünket látjuk a párunkban. Ikervesztésnél gyakori, hogy az „ikres” fél kapaszkodik a társába, minden idejét vele szeretné tölteni, szeretné teljesen kisajátítani. Ha a társ magára hagyja, akár 1-2 napra is, fájdalmat és félelmet érez, amit nem tud megmagyarázni. A társtól való minden elválás fájdalmat vált ki. Az ikervesztéses emberek rettegnek a másik elvesztésétől, és nagyon nehezen tudnak elengedni.

Ha a fenti „tüneteket” tapasztalod, és problémák vannak a szexuális életeddel, akkor lehetséges, hogy érintett vagy a témában. Ebben az esetben a férfi-nő viszony átalakulása testvéri viszonnyá, szab gátat a szexualitásnak, hiszen társunkra egy idő után már nem vággyal, hanem testvéri szeretettel nézünk.

A szexuális vágy visszahozható, ha ezeket a problémákat, blokkokat feloldjuk. Ebben segít a családállítás és a Théta Healing. Hogy mi okozhat még szexuális problémákat, arról következő írásomban olvashatsz.
 
 

  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 3721 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x