Így változtatja meg a közösségi média a párkapcsolatokat...
Címlap / Te+Én+Szex / Így változtatja meg a közösségi média a párkapcsolatokat

Így változtatja meg a közösségi média a párkapcsolatokat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-08

A közösségi média ugyan könnyebbé teszi az ismerkedést, de nem elég megismerni vagy felszedni valakit. Meg is kell tudni tartani. Ez az a social media egyik nagy hátránya.  

 Az egymással szemben ülő párok telefonnyomkodása ma már megszokott látvány. Szomorú, de igaz. A párok nagy része inkább a saját telefonját nyomkodja, mint hogy egymással beszélgetnének. A telefon nyomkodása a társas kapcsolatok rovására megy. Sok esetben függőségről is beszélhetünk, ami vagy az egyik félnél, vagy mindkettőnél kialakult. Ha csak az egyik félnél, akkor kérdés mit tud kezdeni ezzel a függőséggel a másik. Ha mindkettőnél, akkor a kérdés, hogy le tudják-e így élni az életüket szótlanul. Eljön-e az a pillanat, hogy valamelyik felemeli a hangját a jelenség ellen.


Féltékenység

A közösségi média megkönnyíti az ismerkedést, hiszen ott sokan nyíltan élik az életüket. Mindent meg lehet tudni róluk, ami egy ismerkedéshez szükséges. Ezért sokszor félrelépésre ad okot és féltékenységre. A legtöbb kapcsolatnál már az problémát szokott okozni, hogy nem fektetik le jó előre a szabályokat. 
 

Mi számít megcsalásnak?

Ha valaki szívecskét, vagy egy ölelős emojit küld valaki másnak az már megcsalás? Persze erre a másik fél azt mondja, de hát nem is ismerem. Ha nem ismered, akkor miért küldesz neki szívecskét? És így tovább. Fontos, hogy legyenek szabályok és ezeket mind a két fél tartsa is be. Sokszor van, hogy a párok közül valaki ráír egy harmadik félre. Ezt a másik észreveszi, és óriási balhé kerekedik belőle okkal vagy ok nélkül. Mindenkinek más az értékrend.
 

Azonos értékrendű partnert válasszunk

Van, akinek a szívecske küldés belefér, a másik azt mondja ez már megcsalás. Van, akinek belefér, ha egy vadidegennel beszélget párja a neten, a másik azt mondja félrelépésre ad okot. Kinek mi számít megcsalásnak? Egyáltalán honnan kezdődik a megcsalás? Ez mindenkinél egyéni, és mindenki maga dönti el. Fontos, ha párt választunk magunknak hasonló értékrendű embert válasszunk, mert akkor ezek a félreértések elkerülhetőek.

Magánélet és a telefon

A másik szabály, amit jó előre ki kell kötni, hogy belenézhet-e a másik a telefonunkba. A telefon nem véletlen van jelszóval védve. Privát szféra. Ha engedjük, hogy a másik benne turkáljon, megszűnik a magánélet. Persze erre a másik fél azt mondhatja, hogy ha nincs takargatni valója, akkor miért ne nézhetne bele. Lehet ezt így is nézni, meg lehet úgy is, hogy mindenkinek szüksége van a magánéletre. Nem feltétlenül azért, hogy megcsalja a másikat. Egészen egyszerűen azért, mert kell valami, amit a sajátjának tudhat, ami csak az övé. Amivel elvonulhat, ha egyedül akar lenni, ami senki másé csak az övé. Egy beszélgetés a baráttal, vagy a barátnővel, amit nem szeretne megosztani a párjával. Lehetnek ezek csajos dolgok, amire egyébként a férfi normál esetben nem is lenne kíváncsi. A nők szeretnek a barátnőkkel olyan dolgokat megbeszélni, amit a párjukkal nem akarnak. Női dolgokat, amik lehet kellemetlenek, ha férfivel beszéljük meg. Nem mindenki egyforma, és tárulkozik ki. Főleg egy kapcsolat elején.  Erre minden embernek szüksége van. Ugyanez a helyzet a közös profilokkal is.

Páros profil

Pár éve divatos volt közös profilt készíteni a közösségi média felületeken. Szakavatottak azt mondják ez sem a legjobb ötlet, hiszen megint csak a privát szférát nyírjuk ki ezzel. A közös profil hamis képet ad. Hiszen egy egységet tükröz, mintha két fél embert mutatna. Ezzel is azt üzenjük, hogy a párunk nélkül nem vagyunk egészek. Ugyanez a helyzet akkor is, ha ismerjük egymás belépési jelszavát és olvasgatunk a profiljában. Ez már alapból egy nagyfokú bizalmatlanságra ad okot.
 

A jó kapcsolat alapja

Egy kapcsolat akkor tud jól működni, ha szilárd alapokon nyugszik. Ezek pedig a bizalom, a kölcsönös tisztelet, a megértés, őszinteség, törődés, a közelség és távolság egyensúlya, krízishelyzetekben alkossunk egységet, a szeretet, az intimitás megóvása és a kommunikáció. A mai rohanó világban nagyon nehéz megtartani ezeket a pilléreket. Azonban ha két ember folyamatosan dolgozik ezen és mindent megbeszélnek, akkor ez a kulcsa a boldog párkapcsolatnak. Goztola Kristina színész, producer AZ ÉV HOTELE című műsor forgatásán elmesélte, hogy párjával, Péterrel az interneten ismerkedtek meg.

 

 


A balatoni régióban folytatódik AZ ÉV HOTELE verseny

Péter úgy emlékszik, hogy Kristában már akkor megfogta valami, amikor csak a képeket nézte meg róla. Ennek már hat éve. Azóta is beszélgetnek. Péter szerint leginkább Krista az, aki sokat beszél, de ő szívesen hallgatja. Azóta már a munka is összeköti őket. Hogy Krista és Péter kapcsolata hogyan alakult a megismerkedésük után, és, hogyan teszett nekik a balatoni régió, akkor nézd vissza AZ ÉV HOTELE legutóbbi adását az RTL Most!-on. Kristáék hétvégéje azonban, nem csak a romantikáról és a pihenésről szólt közben két szálláshelyet is kipróbáltak. Az első szálloda a Balatonfüredi Hotel Margaréta, ahol Kristina és Péter egy romantikus sétahajókázáson vettek részt.

 


Hotel Margaréta, Balatonfüred

A szálloda Balatonfüreden található. A közel 13000 lakosú város Veszprém megye hatodik legnépesebb települése, a Balaton-part egyik legnépszerűbb üdülőhelye és egyben az északi part fővárosa. A Balaton-part ékkövének is nevezett Füreden található a folyamatosan megújuló, de egyben a környék legrégebbi szállodája a varázslatos Hotel Margaréta. A város központjától alig két kilométerre, a vasútállomástól gyalog mindössze húsz percre fekvő szálloda családias környezetben várja a vendégeket. Tágas, kényelmes szobái a régi és az új stílus találkozása. Wellness részlegén jakuzzi, szauna, jégoltár, merülő medencék várják a vendégeket. A részleghez tartozó só és aromaterápiás szobák pedig a relaxálni vágyóknak lettek kialakítva. Mivel a szálloda közel a Balaton parthoz épült, így a lehetőség adott sétahajókázásra, vitorlázásra és számtalan vízi eszköz bérlésére is. A hotel étterme grill terasszal, helyi borokkal és házias ízekkel várja a szállóvendégeket. 

További részletek: https://hotelmargareta.hu/
 

 

Krista és Péter Balatonfüred után, Kapolcson a Treehouses Flying Homes-ban folytatták a tesztelést. A kánikulában nagyon jól esett nekik megbújni a fák lombjai között. Az igényesen megtervezett kősziklára emlékeztető faházak abszolút az elvonulásról szólnak. Fiatal párok ezen a helyen könnyen egymásra tudnak hangolódni. Azért egy kis kirándulásra is jutott idejük. A Dörgicsei Levendula Majorba látogattak el. Nem bánták meg, hogy a meleg ellenére ezt a programot választották, hiszen páratlan élményben volt részük. Egy hely, ahova az ember, ha egyszer ellátogat, egészen biztosan vissza fog menni, mert a helynek varázsa van.

  
 

Treehouses Flying Homes, Kapolcs

A különleges építésű Treehouses Flying Homes Kapolcson, Veszprém megyében, a Tapolcai járásban található. A település tájvédelmi terület. A hat darab, modern stílusú faház – amelyek kősziklákat formálnak meg – egymástól távol egy speciális alakzatban helyezkednek el. A „Sziklák” (faházak) mindennel fel vannak szerelve, ami amire szükség lehet. Nappalival egybekötött hálószoba, ahol egy jól felszerelt teakonyha is biztosítja a kényelmet. Modern stílusú fürdőszoba, illetve minden faházhoz jár jakkuzzi és szauna is. De ami ennél is fontosabb az a hely spirituális élménye. A feltöltődés, a lazítás, és a nyugalom távol a város zajától, távol mindentől. A festői panorámát nem csak a teraszon ülve, hanem a faházhoz tartozó jakkuziból és szaunából is élvezhetik a szállóvendégek. Az ide látogatók a faházakhoz tartozó iglokban fogyaszthatják el a vacsorát, ahol a szálláshely specialitásait kóstolhatják meg, illetve helyi pincészetek borainak kínálatából válogathatnak.

További részletek: https://www.treehouses.hu/
 

 

 

Szavazz és nyerj wellness hétvégét minden héten!

Szavazz AZ ÉV HOTELE Facebook oldalán az adásban bemutatott szállodák valamelyikére most vasárnap délig. Ha voksolsz, nyerhetsz is egy-egy ajándék wellness hétvégét abba a szállodába ahová szavazatodat leadtad. Ha hétről-hétre megteszed ezt, akkor nő az esélyed arra, hogy elvidd a havi, majd pedig az évvégi főnyereményt, ami egy teljes hetet jelent AZ ÉV HOTELE győztesében.

 
Vasárnap az Balatoni régió két újabb szállodáját ismerhetitek meg

A Balatoni régió két újabb versenyben lévő szállodáját März Fruzsina színésznő és öccse fogja tesztelni. A testvérpár nagyon hosszú idők óta először töltenek el egy teljes hétvégét kettesben. Fruzsina a rengeteg munka mellett az utóbbi időben kevés időt tudott a családjával tölteni. Hogy sikerül-e megvalósítaniuk álmukat a hétvégével kapcsolatban és hogyan tetszett nekik a Flamingó Wellness és Konferencia Hotel****, illetve a hévízi Ensana Thermal Aqua az kiderül most vasárnap az RTL Klub-on 

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE

Az RTL Klub műsorán futó, AZ ÉV HOTELE verseny lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb szálláshelyét, majd az AZ ÉV HOTELE végső győztesét. Idén is érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE-ben. A szavazatokat a műsor facebook oldalán lehet leadni. Az elismerés rangját mutatja, hogy AZ ÉV HOTELE díj a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, Év Szállodája szakmai díjának testvérversenye.

 

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szálláshelyeket. Minden adásban egy-egy ismert embert és kísérőjének kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi szálláshelyre, hogy kipróbálják azokat.

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon


(X)


 
 
[ 575 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x