Zöld receptek a HarmoNet olvasóitól
Címlap / A nyúlon túl / Zöld receptek a HarmoNet olvasóitól

Zöld receptek a HarmoNet olvasóitól

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-22

A Harmóniakártya játékán ezen a héten is három nyertest sorsoltunk, akiknek bizony nem fog gondot okozni a hajmosás a húsvéti locsolkodás után, mert a Panthene gondoskodott róla, hogy hosszú időre el legyenek látva finom hajápoló szerekkel. A legjobb receptekből, amit a "Zöld csütörtök" napjára kértünk, most kis ízelítőt adunk. Reméljük, mindenki megtalálja a fogára valót az ünnepi készülődés során!  

 

Rendezvénynaptár
A Harmóniakártya játékán ezen a héten is három nyertest sorsoltunk, akiknek bizony nem fog gondot okozni a hajmosás a húsvéti locsolkodás után, mert a Panthene gondoskodott róla, hogy hosszú időre el legyenek látva finom hajápoló szerekkel. A legjobb receptekből, amit a „Zöld csütörtök” napjára kértünk, most kis ízelítőt adunk. Reméljük, mindenki megtalálja a fogára valót az ünnepi készülődés során!

A nizzai mimózatorta Húsvéti ételkülönlegesség:
Hozzávalók 6 személyre:
- a tésztához: 25 dkg liszt,
12 dkg vaj vagy margarin,
1 dl víz,
fél mokkáskanál só

töltelék:
60 dkg friss leveles paraj
csipetnyi só,
1 dl tejföl,
2 tojás,
5 dkg reszelt sajt,
őrölt bors,
reszelt szerecsendió,
6 főtt tojás,
15 dkg sonka

Elkésztés:

A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd letakarva a hűtőszekrényben pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy 24 centi átmérőjű tortaformát kibélelünk vele.
(A hagyományos, levehető peremű is megteszi. Abból könnyebben ki lehet venni.)

A paraj szárát lecsipkedjük, a leveleket többször váltott hideg vízben alaposan megmossuk. Enyhén sós vízzel leforrázzuk, majd lesütjük, és amikor kihűlt, a tejföllel turmixoljuk. A felvert tojásokat meg a reszelt sajtot hozzáadjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük.

A tésztával bélelt formába töltjük, és előmelegített sütőben, közepes lánggal
kb.35 percig sütjük. A tojások sárgáját es fehéréet külön-külön lereszeljük,
a sonkát apróra vágjuk.

Körkörösen a tésztara szórjuk, hogy úgy nézzen ki, mint egy céltábla: zöld (spenót), sárga ( főtt tojássárgája lereszelve), rózsaszín (aprított sonka), fehér (főtt tojásfehérje lereszelve), s ismét sárga körök.5 percre visszatoljuk a sütőbe. Nagyon dekoratív és nagyon finom is.



Kilinger Melinda: ezzel a recepttel pályázott:
Gombás-Tésztás csirkeragu
- 40 dkg csirekemell
- 40 dkg gomba
- 2-3 dl tejföl vagy tejszín
- 1 fej hagyma
- 30 dkg penne tészta
- 20 dkg sajt
- 1/2 húsleveskocka
- 1-2 szem paradicsom
- petrezselyem zöld
- bors
- só /ízlés szerint, mert a húslé már eléggé sós)
- olívaolaj
A csirkehúst apró kockákra vágjuk, a gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A hagymát lereszeljük és az olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzátesszük a húst, a gombát és összepároljuk, ízlés szerint borsozzuk. A húsleveskockát leírás szerint elkészítjük, majd a húshoz és gombához öntjük, ezután hozzáadjuk a tejfölt, a petrzselyemzöldet és összeforraljuk. Egy tálban összekeverjük a tésztát és a ragut majd egy kivajazott hőálló tálba(laposabb nagy tál, hogy a tésztát kicsit ellepje a ragu) öntjük és a sütőben 20 percig fóliával letakarva sütjük. Majd a fóliát levesszük és a reszelt sajtot valamint a felkarikázott paradicsomot rátesszük, és még 5 percig sütjük.
Mohácsi Nóri Gombával töltött sajtos burgonya receptje
8 db nagyobb burgonya
20 dkg gomba
20 dkg sajt
1 csokor petrezselyem
2 dl tejföl
2 dkg vaj
olaj


A burgonyát héjában megfõzzük, meghámozzuk és kivájjuk. A gombát apróra vágjuk, petrezselymes olajon megpároljuk. A burgonya kivájt részét villával összetörjük, belekeverjük a gombát, sóval ízesítjük. Megtöltjük a kivájt burgonyákat, kivajazott tálban egymás mellé fektetjük. Tejföllel meglocsolva sütjük meg, mikor már úgy látjuk, hogy 5 perc múlva kész, ráolvasztjuk a sajtot a tetejére.


Kovácsné Kiss Zsuzsanna Brokkoli levese:
1 fej brokkolit alaposan megmosunk, rózsáira szedjük, forrásban lévő enyhén sós vízben pár percig pároljuk, majd kész húslevessel, vagy tejjel és kevés vajjal összeturmixoljuk. Tetejére pirított zsömlekockát szórunk. Nagyon finom sajtkockával a tetején, ami kicsit megolvad a forró levesen.

Nagyon egyszerű-pár perc az elkészítése
Hozzávalók:
Üvegtészta
szójacsira
spenót
zöldhagyma
szójaszósz
chilis fokhagyma szósz


Előpször az üvegtésztát vízben megfőzzük, majd ugyanebbe beletesszük a szójacsirát, pár percig főzzük, majd bele a spenótleveleket és azzal is két percig főzzük. Így mindennek megmarad a friss íze A végén a szójaszósszal és a chillis fokhagyma szósszal elkeverjük, egy szál összevágott hagymás és egy kis sót teszünk ízesítésnek a levesbe, összeforraljuk egyszer és már kész is. Finom friss, tavaszi, az is szereti aki utalja a spenótot, üzeni Szaszák Márti.

Küldök egy finom répasaláta receptet. Gyerekkoromban Anyukám sokat csinált nekem, mert hogy sok a vitamin benne. Ráadásul finom is. A mennyiség nincs pontosan megszabva.- írja Lilian, a HarmoNet törzsolvasója. Próbáld ki!

Reszeljünk le 5-6 darab nagyobb, egészséges, jól megmosott, megtisztított répát. Ha szép, a külseje, nem kell megtisztítani. Szerencsére manapság lehet kapni előre reszelt sárgarépát, aminek az a nagy előnye, hogy nincs belereszelve az ujjam. Csinálunk egy kis ecetes, olajos, cukros (cukor helyett a méz még finomabb), sós lét. Ízlésünk szerinti arányban. Ebbe belekeverjük a reszelt répát. Főzünk 3-4 kemény tojást. Apróra összevágjuk és belekeverjük a salátaleves répába. Kicsit érdemes állni hagyni - ha ki tudjuk várni. Nagyon finom és egészséges!

Az Origon találta Ilona:
Rántott parajszelet
Hozzávalók: 40 dkg paraj, 5 dkg vaj, 8 dkg liszt, 2 dl tej, 2 db tojás, KNORR Delikát Ételízesítő, törött bors
a bundázáshoz: 5 dkg liszt, 2 db tojás, 12 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez: 3 dl étolaj
A szárától megtisztított, jól megmosott parajt sós vízben megfőzzük, leszűrjük, jól lecsepegtetjük, majd áttörjük. Az így kapott parajpürét a további felhasználásig félretesszük. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd a forró tejjel felengedjük, és habverővel simára keverjük. Olyan sűrűre főzzük, hogy az edény falától elváljon. Belekeverjük a parajpürét, és még egyszer felforraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük az elhabart tojásokat. Ételízesítővel, őrölt borssal fűszerezzük, és sima, egyszerű anyaggá keverjük. Az így elkészített parajt egy tálra borítva szétterítjük és kihűtjük. Kisebb, lapos szeleteket formálunk belőle, és a rántott húshoz hasonlóan lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk, majd bő, forró olajba téve szép világosbarnára sütjük. Burgonyapürét vagy sült burgonyát tálalhatunk hozzá.
Végül a nyertes recept Héditől a Kelkáposztabomba
Hozzávalók:
1 fej kb 70 dekás kelkáposzta ,
2 dl tejföl,
10 dkg rizs,
5 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
2 evőkanál olaj,
2 leveskocka,
1 fej vöröshagyma,
1 egész tojás,
késhegynyi törött köménymag, ízlés szerint törött bors és só;
a forma kikenéséhez 1 evőkanál olaj és 1 evőkanál zsemlemorzsa

Előkészítése: a rizst megmosom és 15 percre vízbe áztatom. Közben a megtisztított kelkáposztát leveleire szedem, megmosom, majd a leveleket forrásban lévő vízbe teszem. Az újraforrástól számított 5 percig főzöm, ezután lecsöpögtetem. Közben közepes nagyságú jénai tálat / tortaformát / tepsit kiolajozok, és beleszórom a zsemlemorzsát.

Elkészítése: forró olajon megfonnyasztom a vékony karikákra vágott vöröshagymát, majd a lecsöpögtetett rizst üvegesre pirítom rajta. Térfogatához képest dupla mennyiségű vizet rátöltök. Hozzáteszem a leveskockát, gyengén megsózom és megfűszerezem. Kis lángon, fedő alatt addig párolom, amíg a rizsszemek az összes levet magukba nem szívják. A felvert tojást összekeverem a tejföllel és a reszelt sajttal. A forma alját néhány kelkáposztalevéllel kibélelem. Erre rákenek egy vékony réteg fűszeres rizst, amit néhány evőkanál tojásos-sajtos tejföllel meglocsolok. A rétegezést addig folytatom, amíg csak tart a hozzávalókból. A tetejére kellevél kerüljön. Alufóliával befedve, forró sütőben 30 percig párolom. A formából kiborítom és tortaként szeletelve tálalom.

Spenótos sajttekercs
Hozzávalók
4 tojás
15 dkg spenót
5 dkg reszelt sajt
1 evőkanál olaj
kevés vaj
reszelt ciromhéj
szerecsendió

bors

Elkészítés:
A sóval, borssal izesitett tojásokból omlettet készítek. A spenótot az olajon addig párolom, míg a leve elfő. A párolt spenótot az omlettek egyik oldalára teszem, feltekerem. Kivajazott jénaiba teszem az így elkészített tekercseket, megszórom reszelt szerecsendióval, sajttal, a citrom reszelt héjával. Előmelegített sütőben a sajt ráolvadásáig sütöm.

Jó étvágyat!






 
 
[ 2903 ]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x