Április, a szeszélyes, bolondos, vidám - Ismerd meg elképesztő...
Címlap / A nyúlon túl / Április, a szeszélyes, bolondos, vidám - Ismerd meg elképesztő ünnepeit!

Április, a szeszélyes, bolondos, vidám - Ismerd meg elképesztő ünnepeit!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-11

Ismét eljött az év legmókásabb, legszélsőségesebb hónapja. Április, az esős-napos, április a fagyos-meleg, április, a szeszélyes és bolondos, amikor néha már nyár van, néha még tél. Számtalan ünnepnap és mókás jeles nap esik erre a hónapra világszerte, lássuk a legfontosabbakat, és néhányat csak az érdekesség kedvéért! 

Április 1.Ezen a napon kell letakarítani a sírokat. Na jó, vicc volt, csak Kínában és Tajvanon. Ellenben ne feledd ma te is megtréfálni barátaidat! Százhalombattán dupla móka jár, a város napja is erre a dátumra esik.

Április 2.A gyermekkönyvek nemzetközi napja – töltsétek olvasással, könyvtárlátogatással a napot, a kicsikkel együtt nézegessétek a gyönyörű mesekönyveket! Ha teheted, ajándékozz óvodáknak, gyermekotthonoknak, könyvtáraknak szép mesekönyveket!

Április 3.Szivárványkereső nap, egy igazi romantikus ünnep gyermekeknek, és örök ifjú felnőtteknek.Április 4.
– Ez a nap az iskolai könyvtárosoké, vigyél egy szál virágot a könyvtáros néninek/bácsinak! Ha a csokit szereti, az sem baj, hátha meg is kínál belőle! A roma kultúra napja is erre a hétvégére esik idén.

Április 5.A munkahelyi tréfák napja. Ma mindent csínyt el szabad követni, persze a késés, lógás nem minősül annak! A főnököt kötelező megtréfálni, csak vigyázat! Kedves, aranyos vicceket találjunk ki, és ne menjen a munka rovására. Biztos, ami biztos, előre küldd el ezt a cikket a kollégáknak, feletteseknek, hogy kellően felkészülhessenek! 

Április 7. – Ezen a napon különös figyelmet fordítunk az egészségügyre, hiszen ez a világnapja. Ezen belül kiemelten fontos a biztonságos anyaság és füstmentesség, ezeknek külön világnapjuk van az előző keretein belül. Ó, és ma feltétlenül hárítsd másra a takarítást!

Április 8. – Az emberszeretet világnapja. Vajon képes lennél minden embertársadat feltétel nélkül szeretni? Gondolkozz el rajta!

Április 10.Nemzetközi rákellenes nap. A pusztító betegség majd’ mindenkit érint közvetve vagy közvetlenül. Nézz körül az oldalon, számos cikket találsz, és a fórumon is lehet beszélgetni erről. Hogy vidámabb téma is legyen, ez a nap a testvérek napja is! Ha nincs tesód, nyugodtan köszöntsd fel az unokatestvéredet.

Április 11.A költészet napja hazánkban és a Parkinson-kór világnapja.

HarmoNet tipp: Dokumentumfilm készül a beteg színészről >>

Április 12. Az űrhajózás világnapja. Idén a nyuszi is ezen a napon érkezik!

Április 13.Mások hibáztatásának napja. Milyen jó lenne, ha tényleg csak ezen az egy napon tennénk! Húsvét hétfő – ha ismered Jézus történetét azért, ha nem, akkor meg ebből az okból kicsit olvass utána, gyönyörű spirituális téma, időtlen mondanivalóval. 

Április 14. – A könyvtárosok világnapja. A gyönyörű, ám napjainkban kevéssé megbecsült szakma dolgozói egy sor különleges rendezvénnyel készülnek ezen a napon. Ismerd meg munkájukat! A kacagás napja is erre a dátumra esik, a nevetés az ember sajátja, fontosságát az ókor óta hangsúlyozzák neves gondolkodók, gyógyító erejéről mítoszok születtek. Nevess te is minden nap!HarmoNet tipp: Centrális komédia: Humor intravénásan - Mitől egészséges a nevetés? >>

Április 18. – Műemlékvédelmi nap. Sétálj el városod, lakóhelyed nevezetességeihez, úgyis hétvége van!

Április 21. – Az óvodák napja. Játékok, könyvek adományozásával akkor is segíthetsz, ha nincs kicsi gyerek a családban.

Április 22. – Fontos ünnepek egész kavalkádja esik erre a napra. A dolgozók közül az ápolók tartják ezen a napon szakmájuk ünnepét. Gyönyörű, szent hivatás, amely jóval nagyobb megbecsülést érdemelne. Ezen a napon van a Holocaust világnapja is. Emlékezzünk arra, hogy számos borzalmas népirtás történt már az emberiség történelmének folyamán, és napjainkban is folynak mészárlások bolygó szerte! Ha másként nem, hát csendes, békét kérő imával is segítsük szenvedő embertársainkat! Ugyan csak a Föld és a környezetvédelem világnapja is ezen a napon van. Ugye mondani sem kell, mennyire fontos, hogy végre véget vessünk környezetünk pusztításának? Óvd a Földet most, és minden más napon is, az életed múlik rajta!

HarmoNet tipp: Papírhulladék: Pazarlás és szemétgyártás felsőfokon >>

Április 23. – A könyv világnapja ezen a napon született Shakespeare. Az olvasás a szellemi művelődés alapja, egy régi, szép, jó illatú könyv pedig olyan élmény, amely feledhetetlen, csodálatos, és örökre rabul ejt. 

Április 24. – A kísérleti állatok védelmének világnapja. Ne feledd: azzal ha olyan terméket vásárolsz, amelyeket állatokon teszteltek, támogatod a szerencsétlen élőlények szenvedését! A magyar rendőrség napja is ma van, valamint Tótkomlói is ma tartja a város ünnepét.

Április 25. – A titkárnők napja.

Április 26.Idén erre a vasárnapra esik a testvérvárosok napja. 

Április 27.A vakvezető kutyák napja.

Április 29. – A táncművészet világnapja Japánban pedig a növények ünnepe. A szigetországban különösen nagy becsben állnak a fák, virágok, a japán kert a tökéletesség szimbóluma. A növényi szimbólumok az egész japán kultúrát áthatják, és számos, meglepő azonosságot mutatnak a magyar hagyományokkal.

HarmoNet tipp: Bonsai, a kis-nagyfa - Neked van? Lelki béke egy cserjében >>

Április 30. – A hónap utolsó napján a méheket ünneplik hazánkban, valamint a katonai zenekarok ünnepnapja is ez. Rengeteg fantasztikus koncerttel készülnek országszerte a rezesbandák, ne hagyd ki! Ó, és egy nagyon fontos jeles nap: ma van a becsületesség napja is, gyakorold e szép erényt egész évben!

A hónap utolsó napján megmutatjuk, milyen ünnepekre készülj a gyönyörű, virágos májusban!

Regele Tímea
Képek: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6618 ]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x