Ne vásárolj élő állatot húsvétra!
Címlap / A nyúlon túl / Ne vásárolj élő állatot húsvétra!

Ne vásárolj élő állatot húsvétra!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-12

Nyuszika, barika, kiscsibe. Azt gondolnánk a gyermek számára csak így teljes egy Húsvét. A valóság azonban más. Bár a gyermek nem tudja, hogyan kell óvnia az állatot, de a legtöbben nem is szeretnének ártani a kedvenceknek. Fontold meg, te szeretnéd, hogy óriások egy ünnepen szeretetből, kíváncsiságból gyömöszöljenek? 

Húsvét és állatvédelem
Virágvasárnap (a húsvét előtti vasárnap) állatvédelmi járőrözésre indult az Orpheus Állatvédő Egyesület. Az önkéntesek benéztek a nagyvárosokban működő állatkereskedésekbe, és kisebb – nagyobb piacokon is kutattak a vásárolható élő ajándékok után. Állatvédelmi szempontból aggasztó, hogy már száz forinttól kapható kiscsibe vagy nyuszi, ami az ünnepi készülődés közepette felelőtlen élőállat vásárlásra ösztönözheti a gyanútlan járókelőket.Miért nem jó élő állatot ajándékozni a gyerekeknek?

Egy kedves kis nyúl, vagy éppen egy pihés kiscsibe érdekesnek tűnő ajándék lehet, de igazából nem az! Az ünnep perceiben fénylő csibe vagy nyuszi a szürke hétköznapokban (a szükséges állandó gondoskodás, a költségek, az időhiány miatt) unott teherré válhat. A felelőtlenül megvásárolt élő ajándék az ünnepeket követően gyakran kerül utcára, menhelyre, kukába. Az állatok érezni (örülni, szenvedni), éhen halni képes élőlények, tartásuk felelőséggel jár, nem lehet unott teherként a könyvek mellé, a polcra dobni őket.

HarmoNet tipp: Hagyd élni a nyuszit! Állatbarát húsvét - ne vásárolj élő állatot húsvétra! >>

Az ünnepek után az Orpheus Állatvédő Egyesület (és a többi állatvédő szervezet is) szembesül a tömegesen feleslegessé váló állatok problémájával. Megelőzéssel és környezettudatos vásárlói szokásokkal tehetünk az állatok védelméért! Ne vásároljunk élő állatot ajándékba!Mit ajándékozzunk élő állatok helyett húsvétra?

Válasszunk gyermekünk, családunk számára megehető édességet vagy plüssfigurát, ajándékutalványt, saját készítésű tárgyakat (pl. hímestojást). Ha élő állatokra vágyik a gyermek, elvihetjük valamelyik állatkertbe, ahol megsimogathatja, etetheti, megismerheti közelebbről is az állatokat.

Állatbarát húsvéti ünnepeket kívánunk!

Orpheus Állatvédő Egyesület
www.zug.hu - Állatbarát Web Kuckó
www.ebrendeszet.hu - Állatvédelmi adatbank
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7409 ]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x