Véres Húsvét a Fülöp-szigeteken
Címlap / A nyúlon túl / Véres Húsvét a Fülöp-szigeteken

Véres Húsvét a Fülöp-szigeteken

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-05

Idén is vallási fanatikusok tucatjai feszítették magukat keresztre a Fülöp-szigeteken, hogy ily módon fejezzék ki hálájukat a Megváltónak, és megerősítsék Istenbe vetett hitüket. A rendkívül vitatott rituálét többek közt a Katolikus Egyház is elítéli. 

A Manilától 80 kilométerre északra fekvő San Fernando Cutudban színes utcai előadásként idézték fel Krisztus keresztre feszítésének történetét, önkéntes hívők tucatjai félmázsás fakereszteket cipeltek, sokan pedig véresre korbácsolták hátukat. Miután a résztvevők a 30 foknál is forróbb kánikulában több mint egy kilométert gyalogoltak mezítláb a falu körül, a dráma egy – a Golgotára emlékeztető -  mesterséges dombon ért véget, ahol 11 férfi 7,6 centis szögekkel feszíttette keresztre magát.


A múlt század ötvenes éveiben elterjedt véres szertartásból mára valóságos turistalátványosság vált: a nézők friss ropogtatnivalót, fagyit és frissítőket is vásárolhatnak a bizarr látványosság helyszínén. A „főszereplők” ugyan fellépti díjat is kapnak, de többségük nem ezért, hanem hite és Krisztus iránti hálája jeléül feszítteti meg magát. „Nem a pénzért csinálom, én így adok hálát az Úrnak, aki sok áldást hozott a családomnak, és többször megóvta az életemet" - mondja Ruben Inaje, aki idestova 23 éve óta játssza Jézus Krisztus szerepét a cutudi előadásokon. Az önkéntes keresztre feszítés rituáléját az Egyház nem helyesli.
Ázsia legnagyobb katolikus közösségének lelki vezetői ellenzik az ilyen rituálékat, mivel a penitenciát gyakorlók saját maguk bántalmazásáért várnak jutalmat, ahelyett hogy bűneik őszinte megbánásával, vagy másokkal jót cselekedve keresnék az isteni kegyelmet. "Mi csak böjtölésre, imádságra és bűneik meggyónására bátorítjuk a híveket"- mondta Pedro Quitorio atya, a Fülöp-szigetek püspöki konferenciájának szóvivője. "Nem tudunk véget vetni a gyakorlatnak, nincs rá semmi szükség, de az egyház nem bír rendőri hatalommal. Ezek a rituálék akadályozzák, hogy nyájunkat a katolikus egyház valódi tanításaira vezessük" - tette hozzá.

BG
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4024 ]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x