Szénakazal a hajad? Hajápolás locsolkodás után
Címlap / A nyúlon túl / Szénakazal a hajad? Hajápolás locsolkodás után

Szénakazal a hajad? Hajápolás locsolkodás után

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-08

Húsvétkor a locsolkodást nem tudjuk elkerülni, és már ha muszáj a kölniket kibírni, jó megoldás, ha a frizuránkat áldozzuk fel. A haj legalább meg- és kimosható, míg a ruhákból esetleg nem múlik el nyom nélkül a húsvéti locsolkodás.  

Húsvétkor a locsolkodást nem tudjuk elkerülni, és már ha muszáj a kölniket kibírni, jó megoldás, ha a frizuránkat áldozzuk fel. A haj legalább meg- és kimosható, míg a ruhákból esetleg nem múlik el nyom nélkül a húsvéti locsolkodás. Nem különösebben ártalmas, ha a hajunkat locsolják meg, de másnapra mindenképpen alaposan mossunk hajat.

Nem csupán környezetünk miatt (néhány hölgy akár egy hétig átható illatfelhőt húz maga után), hanem a szép haj védelmében is. A vegyszerek okozhatják a fejbőr bepirosodását, viszketését. Aki allergiás a kölnikre, parfümökre, az próbálja meg az urakat lebeszélni a locsolkodásról, vagy állítsa ki a szódásüveget az ajtó elé, mert ugye elhervadni senki sem akar… Ha ilyen gondunk nincs, másnap megérdemel a hajunk egy kis pluszkényeztetést – tanácsolja Vékonyné Doros Andrea hajgyógyász.

A megszokott samponunkkal megmosott hajra tápláló pakolásokat tehetünk, és speciális hajvég ápolót is alkalmazhatunk. A legjobbak a gyümölcsös vagy gyógynövényes, tartósítószert nem tartalmazó készítmények. Ezeket húsz percig hagyjuk hatni, majd következhet a hajmosás és a frizurakészítés. Mivel előre nem tudunk a hajunk védelmében sokat tenni, fontos az utólagos táplálás. Az ünnepeket szeretjük szép, frissen készített frizurával várni – ha a túl sok lakkot elkerüljük, kevésbé lesz fénytelen, ragacsos a haj.
Amla-kezelést ajánl ugyanerre Galambos Rózsa ayurvédikus szakértő. Az Amla egy speciális hajolaj, gyógynövényekkel táplálja hajunkat. Ugyan nem elegendő egy napon át használni, de jó alkalom ahhoz, hogy elkezdjük, ha éppen a locsolkodás utáni megviselt hajat kezdjük el ezzel a készítménnyel kezelni.

A téli időszakban gyakran kiürül a szervezetből sok létfontosságú vitamin és ásványi anyag, amitől a hajunk ilyenkor hullani kezd, veszít a fényéből, és esetleg töredezni is kezdhet. A téli sapkahordástól esetleg zsírosabbá is válhat. Ezért érdemes nem csak a megfelelő sampont és hajápoló készítményeket kiválogatnunk a boltban, hanem a természetes és mesterséges nyomelem, ásványianyag és vitamin-pótlásról is gondoskodnunk.

A természetes gyümölcsök bevitele mellett gondoskodjunk az összetevők beépüléséről is. Ne feledjük, hogy a legtöbb vitamin zsírban oldódik, ezért vagy természetes szűz olívaolajas salátákat fogyasszunk, vagy a vitaminok mellett vegyünk be például Ligetszépe olaj kapszulát, vagy más olyan olajtartalmú kapszulát, ami az egészségünkre jótékonyan hat.

A megfelelő vitamin készítményekről kérdezzük meg természetgyógyászunkat, vagy forduljunk a HarmoNet fórumán www.forum.harmonet.hu azokhoz, akik már többször próbálták.

Szerk.: Váraljai
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3068 ]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x