Hova bújjunk Húsvétkor?
Címlap / A nyúlon túl / Hova bújjunk Húsvétkor?

Hova bújjunk Húsvétkor?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

Drága, szeretett, nagyra becsült férfiak! Ez a kis eszmefuttatás nem a ti cikizésetekre íródott! Ha így érzitek, TÉVEDTEK! Mi szeretünk titeket, és szeretnénk NEM ilyennek látni! Rajtatok áll vagy bukik az idei Húsvét!  

Drága, szeretett, nagyra becsült férfiak! Ez a kis eszmefuttatás nem a ti cikizésetekre íródott! Ha így érzitek, TÉVEDTEK! Mi szeretünk titeket, és szeretnénk NEM ilyennek látni! Rajtatok áll vagy bukik az idei Húsvét!

Vannak ünnepek, amelyeket ciki, nem ciki ki nem állhat az ember. Én így vagyok a Húsvéttal. Jobban mondva a Húsvét-hétfővel. Ez a locsolkodás-mizéria talán még évtizedekkel korábban kedves népszokás volt, a lányok megfestették tojásaikat, a fiúk reggel szépen felöltöztek és meglocsolták hölgyismerőseiket. Mára azonban elveszítette varázsát. Mert hogy is zajlik napjainkban?
A lány készül, festi a szebbnél szebb tojásokat, reggel felkel, szépen felöltözik, és vár. Elmegy a délelőtt és ő még mindig vár. Majd a délután, és még mindig reménykedik. Majd az este közeledtével rájön, hogy őt bizony senki sem akarta ma meglocsolni. Talán a férfiak elfelejtették az illemet? Vagy ő már nem jut eszébe senkinek?

A másik lehetőség, hogy jönnek bizony a kedves lovagok, de jobb lett volna, ha otthon maradnak. Mert éppenséggel bűzlenek a pálinkától, vagy a sörtől. Szegény fiút azért meg lehet érteni. Elindul reggel, hogy na most meglátogatom a szívemnek kedves (vagy illik, hogy kedves legyen) lányokat, asszonyokat. De ugye a házigazdát sem szabad megbántani azzal, hogy nem iszunk vele egy felest? Aztán még egyet, mert rendkívül jó fajta ez a pálinka, urambátyám! Persze mire elér az ötödik szomszédba a legény, már örül, ha megpihenhet egy széken, vagy ha kiszaladhat a mosdóba.

Ennél már csak az a kellemetlenebb, ha csapatostul járnak házról-házra. Mert akkor aztán elhatalmasodik a csordaszellem, vezérbika is áll az élükre, és az italtól egyre fickósabbak lesznek, hamar elfelejtik miért is mentek a leányzóhoz, az apukával jobban meg lehet beszélni a bajnoksági eredményeket, a politikai helyzetet, és persze a kiszáradt torkot öblögetni. Ők a teremtés koronái, az utcán seregestül vonulnak, és helytől függően, vagy a növényeket tépik, vagy a kukákat borogatják.

Az már csak a hab a tortán, hogy némely férfi hogy van felöltözve. Semmi öltöny (ha van is, a ballagásra kapta, színe és fazonja a múlt időket idézi), semmi nyakkendő, még ne adj’ Isten meg se borotválkozott, de elégedetlen, ha CSAK tojást kap, és nem pénzt.

Azért van kellemes emlékem is. Régen, ha a húsvét másodnapja nagybátyámnál ért, reggelre egy vödör vizet kaptam a nyakamba, ha nem voltam résen. Talán ez kegyetlennek hat, de nagyanyáink húsvétjára emlékeztet, és ez melegséggel tölti el a szívemet.

K. Daniella
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3787 ]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x