Az 5 legcikisebb giccs Húsvétkor - ezeket kerüld!
Címlap / A nyúlon túl / Az 5 legcikisebb giccs Húsvétkor - ezeket kerüld!

Az 5 legcikisebb giccs Húsvétkor - ezeket kerüld!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-29

Minden ünnepnek megvan a maga giccsorkánja, melyet a kínai tömeggyártás évről évre képes még tovább fokozni. Nézzük meg, melyek azok a dolgok, amelyek egyáltalán nem stílusosak húsvéti készülődésünk alkalmából. 

1. Kamu Faberge tojás


Az Aukciós Házban is megtalálható „szezonális” termék azon túl, hogy piszkosul ronda és stílustalan, ráadásul még kínai porcelánnak és a híres Faberge cég alkotásához hasonlónak is akar látszani. Kevés sikerrel ugyan, ám mégis van, aki ezeket megveszi, hiszen a főváros utcáin is naponta látunk árusokat, akik kézből árulják őket. Erre semmiképp ne csábuljunk el! Giccs a köbön!

2. Kínai kopogtató és koszorú


Ha már nem veszed a fáradtságot, hogy magad készíts valami nagyon szépet az ünnepekre, akkor se vegyél ilyet. Bár százféle színben kapható, annyira gagyi, hogy ennél már csak a papírmasé tojások kifüggesztése lehet lelombozóbb.3. Fémes nyulak


Trendinek látszik – de nem az. Mondd csak, mit csinálsz vele egy nappal Húsvét után? Biztos, hogy jövőre is tetszeni fog?  Tuti, hogy megy a lakáshoz? Csak akkor vedd meg, ha ezekre a kérdésekre stabil választ tudsz adni – egyébként kösz, de nem!

4. Öntvény nyuszi és komái


Maga az alapanyag a garancia arra, hogy minden, ami ebből a műgyantaszerű izéből készül, az randa. Körítheted ezt szebbnél szebb cserepes virágokkal, akkor is az marad. Persze van belőle barika, csibe és kakaska is, nem csak nyúl. Lehetőleg hagyd a boltban az egész elfuserált családot!

5. Gyertyanyulak minden mennyiségben


Színben és stílusban szinte tömegével lehet venni mindenféle ronda gyertyákat – szerintünk többségük mérgező is lehet, hiszen ennyire olcsón minőségi alapanyagból való árut biztos nem kapsz! Ezeket is érdemes inkább a boltban hagyni és a négyes csomag árán venni 1-2 darab valódi kézműves terméket, lehetőleg magyar kézművesek munkáját. Bár őszintén szólva nem értjük, minek kell erre az ünnepre a gyertya, mint kellék. Az étkezések többsége ilyenkor reggeli, ebéd, s ha tehetjük, a szabadban, teraszon, kertben, nyitott ablak mellett költjük el. A gyertya ezek fényét nem emeli, az étkek sokaságában elvész a fénye.


A sort természetesen egy kínai boltba bekukkantva vég nélkül folytathatnánk – összefoglalva a tanulságot – vásároljunk inkább évente csak egy, valóban minőségi, egymáshoz és bútorainkhoz illeszkedő, népművészeti, vagy egyéb művész által alkotott holmit, melyet évről évre örömmel teszünk ki magunk és családunk, vendégeink örömére.

Nálatok milyen dekoráció kerül a húsvéti asztalra? Oszd meg velünk a facebookon >>Gáspár Katalin

Képek:
piqs.de: Bilderhascher - Frohe Ostern
piqs.de: luckysue - Frohe Ostern
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 9902 ]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x