Készülj Magyar Térrendezéssel Húsvétra!
Címlap / A nyúlon túl / Készülj Magyar Térrendezéssel Húsvétra!

Készülj Magyar Térrendezéssel Húsvétra!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-10-01

Örömmel tölt el vagy inkább feszült vagy amikor a közelgő Húsvétra gondolsz? Ha lélekben is felkészülsz a Húsvétra, akkor valóban át tudod élni az ünnep csodáját. Úgy érzem, hogy manapság kezdenek kiüresedni az ünnepek és éppen ezért sok ember számára nem okoz boldogságot az ünnep, kezd csupán néhány szabadnappá sivárulni. A fogyasztói társadalomban az ünnepekhez az emberek a nagybevásárlásokat kötik és a mértéktelen evést. Így elsiklanak a valódi tartalom fölött és nem is tudnak igazán odafigyelni a lényegre. Pedig a Húsvétot vallási háttértől eltekintve minden család ünnepként éli meg, mert a tavaszi újjászületés ünnepe. 

A lelki felkészülésben segít a magyar térrendezés
Biztosan észrevetted már, hogy amikor takarítasz, akkor utána mindig jobb lelkiállapotba kerülsz. Letisztulnak a gondolataid és békésebb, kiegyensúlyozottabb leszel. Feltölt a rendezett tér energiája. Az ember REND-re született és ebben a állapotban tud igazán teljes életet élni. Ezért a belső tisztulás sokkal fontosabb, mint a külsőségek (új ruha, fodrász, műköröm). Utóbbiak nélkül is abszolút teljes lehet az ünnep, mert a valódi szépség, rendezettség belülről jön.

Hogyan függ össze a böjt és a nagytakarítás?
Gyermekkoromban soha nem értettem, hogy miért fontos az, hogy Húsvétra ki legyen takarítva a lakás pincétől a padlásig, azaz az egész ház. Később megértettem, hogy a ház és lakója szoros összefüggésben van, azaz a ház takarítása egy méregtelenítő kúrához hasonlítható. A valódi léböjt alatt az ember csak vizet fogyaszt és így tud pihenni, tisztulni a szervezete igazán. A nagytakarítás legfontosabb eszköze is a víz.   Aki úgy érzi, hogy szeretne tisztulni böjttel, érdemes szabadságot kivenni erre az időszakra, mert a hajtós hétköznapokban ezt sokkal nehezebb véghezvinni. Természetesen vannak olyan tisztítókúrák, amelyeket munka mellett is meg lehet csinálni pl.: zöldséglé vagy gyümölcslékúra, leveskúra stb. A tisztulásban segít az is, ha az ember ebben az időszakban lemond bizonyos ételekről pl.: édesség, hús és mértékletesen táplálkozik.

Az áldozat ereje

Az áldozat mindig áldássá válik. A tavaszi nagytakarítás egy rituális cselekedet. Ahhoz, hogy valóban lélekben is felkészüljünk az ünnepre meg kell tisztítani otthonunkat és saját magunkat is. Ez igazán akkor lesz hatásos, ha áldozatot hozunk és böjtölünk, méregtelenítünk. A megújulást csak így kapjuk meg a feltámadás ünnepén. Amikor az ember böjtöl, nemcsak a teste tisztul meg, hanem a gondolatai is. A léböjt csodát tesz a szervezettel. A lelki nagytakarítás segít abban, hogy megérző képességünk kifinomulttá váljon, fogékonyabbá válhatunk a szellemi energiákra, ezáltal könnyebben megértjük önmagunkat és rálátunk életünkre. Ahhoz, hogy a változás energiáját be tudjuk engedni az életünkbe, el kell engednünk a régit és teret kell engednünk az újnak.


Díszítés helyett tisztítás
Mielőtt belefognánk a takarításba, kezdjünk a lomtalanítással. Tegyük ki, ajándékozzuk el a nem használt holmikat. Nézzük át a szerkényeket, a szerkény tetejét, a lépcső alját, gardróbot, spejzt, pincét, garázst. Biztosan találunk olyan dolgokat, amik már nem működnek ill. amire nincs szükségünk. Ilyen lehet pl.: a nem használt kondigép, elromlott lemezjátszó, kinőtt ruhák, videokazetták, bakelit lemezek, romlott befőttek stb. Ahhoz, hogy a változás energiáját be tudjuk engedni az életünkbe, el kell engednünk a régit és teret kell engednünk az újnak.

Alapos takarítás, lemosás, azaz a fizikai szennyeződések eltávolítása nélkülözhetetlen tavasszal. Ahhoz, hogy lakásunk is megújuljon, a víz tisztító erejével fel kell frissíteni. Olyan helyeken is ki kell takarítani, amire a szokásos heti takarításnál általában nem jut időnk. Így a garázs, pince, gardrób, spejz, padlás stb. Tehát mindazok a helyiségek, amiket hajlamosak vagyunk elhanyagolni egy-egy gyors takarításnál.

Szellőztetés nélkül nincs takarítás. Amikor a tavaszi szellő befúj az ablakon és kicseréli az állott levegőt, csodálatos energiák szabadulnak fel. Érdemes ilyenkor a szőnyegeket is alaposan kiporolni és az ágyneműt is kitenni a napra.

Miért olyan fontos az ablakpucolás? Az ablakok szimbolizálják a szemeket. A téli sötét napokon az ember gondolatai is sokszor borongósak, szürkének látja a világot, a hideg ellen az ember bemenekül otthonába, visszahúzódik. Ahhoz, hogy újra meglássuk a szépet és érezzük, hogy kaptunk újra egy lehetőséget, ismét jön a tavasz, meg kell tisztítani látásunkat. A függönyöket is érdemes kimosni ebben az időszakban. A nap újra besüt az ablakokon, ha engedjük…

A virágok, a szobanövények gondozása is a tavaszi feladatok közé tartozik.
Érdemes kivinni a virágokat az esőre, ha van rá lehetőség. Ez az időszak a legalkalmasabb az átültetésre, új növények ültetésére. A növények a lakásban a fa elemet erősítik, ami a gyógyulást, megújulást hozza életünkbe.

Van akinél a nagytakarítás 1-2 nap alatt megvan, van, akinél sokkal hosszabb időt kell rászánni. Csak miután ezzel kész vagyunk, kezdjük el a díszítést. A legjobb, ha a természetesség elve alapján cserepes tavaszi növényeket hozunk otthonunkba. A lakásdíszítés akkor valódi, ha nem boltban vásárolt dísztárgyakat teszünk ki a lakásban, hanem saját magunk által készített díszeket. Az alkotás maga egy folyamat, ami örömmel tölti el az embert és segítségével megélhetjük teremtő energiáinkat. Sokféle természetes alapanyagot használhatunk pl.: papírt, tojást, barkaágakat, szénával kitömött kosárkákat stb.

Minden húsvéti hagyományra, így a felkészülésre is igaz, hogy termékenységvarázslás, a természet, az „új” indulásának serkentését igyekszik elősegíteni.

Amennyiben szeretnéd jobban megismerni a Magyar Térrendezés elveit, jelentkezz 2011. május 7-8-án induló alaptanfolyamra!

További információ >>>
Kérj tájékoztatót!

Kellemes és valódi Húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!

Németné Wéber Gabriella

Képek: piqs.de
Bora3510: Palmkätzchen
naliha:    Frühlingsbote
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3775 ]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x