Húsvéti keresztre-feszítés - a magánéletedben
Címlap / A nyúlon túl / Húsvéti keresztre-feszítés - a magánéletedben

Húsvéti keresztre-feszítés - a magánéletedben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Egy pillanat alatt vége lehet mindennek. Egy pillantás alatt mássá változhat minden. Egy másodperc alatt megtörténhet jó és rossz egyaránt. Egy villanásnyi csak az egész élet.  

Egy pillanat alatt vége lehet mindennek. Egy pillantás alatt mássá változhat minden.Egy másodperc alatt megtörténhet jó és rossz egyaránt. Egy villanásnyi csak az egész élet.

Tehetetlen vagyok és dühös. Ordítok és sírok. Ismerős érzések, jólismert viselkedések. Pedig előtte órákon át már nyugodt voltam, rendben is volt minden. Vagyis úgy a határaimon, az élet adta színpadi kereteken és kellékeken belül… De tényleg rendben volt minden?
Lélekemelő fórum
Az alma és a fája fórum

A reggel úgy kezdődött, hogy eltérítették a buszt, amivel a munkahelyemre mentem. Közben hallottam, ahogy a diszpécser a központból tucatnyi hívást bonyolít le, és éreztem, hogy valami nem stimmel. Máshol kellett leszállnom, mint ahol reggelente szoktam, és rendőrök terelték a forgalmat jobbra, balra, előre, hátra.

Mi történt? – kérdeztem tőlük, amikor leszálltam. Frontálisan ütközött egy személyautó a szembe jövő busszal, és a sofőr a mentőben meg is halt, mármint az, aki az autót vezette; darabokra ment szét.

Rohantam be a munkahelyemre. Megkérdeztem a rendőröket, hogy átmehetek-e a megszokott kereszteződésemen, és mivel ők igent mondtak, hát átmentem. Erről a kereszt-e(d)ződésről sok mindent érdemes tudni. Kész csoda, hogy másfél éve minden reggel élve átjutok rajta, és csak azért nem a következő megállónál szállok le, mert ott még zebra sincs. Itt legalább van lámpa, de az autók egy felüljáróról jönnek le olyan sebességgel, hogy alig is tudnak fékezni, és a mindenhonnan bekanyarodó járművek veszélyeztetik az ép testtel és elmével történő átkelést. Amúgy Mártírok útjának nevezik az utcát, amibe minden reggel belemegyek, és Köteles utcának azt, amiből délutánonként kijövök. Kötelező még mindig mártírnak lennem? De meddig és miért?

Amíg a kereszteződésben álldogálok, többnyire két menet kocsit és lámpaváltást is elengedek magam előtt, csak hogy kipuhatoljam a lehetőségeimet, meg mert amint lelépek, máris rámközelít egy bekanyarodó jármű. Eközben egy óriásplakát hetente változó bugyuta képe és szövege ordít rám, és én tépném már szét azt, az egész forgalommal együtt, de hát én egy jól nevelt kisnagylány vagyok, és amúgy is munkába sietek. Csak állok ott, és várok, aztán gyors léptekkel áthaladok a keresztemen, és utána megköszönöm az Őrangyalomnak, hogy vigyázott rám ma is, és kérem, hogy vigyázzon a lányaimra, a kutyuskánkra, és mindenki másra, az egész világra is. A múlt héten az előszobából eltettük a megszokott, állandó helyéről az őrangyal festményünket, mely még gyermekkoromban is az ágyam fölött függött. Lakásfelújítottunk, ezért hát máshova került minden ideiglenesen, Az őrangyalos festmény mellett – amelyen szakadékon áthaladó gyerekekre vigyáz a nagy szárnyas angyaluk -, volt még egy Jézus és egy Mária kép is. Most azok is valahol máshol vannak. Amikor ma reggel kiléptem a lakásból, hiányérzetem támadt, hogy nem simogattam meg ezeket a képeket, kérvén őket az egész napi segítségre.

Most, hogy átjutottam a minden napi reggelei keresztemen, átfutott rajtam az a gondolat, hogy mára nem kértem segítséget úgy, ahogy szoktam. Ezért gondolatban elmondtam egy imát, egy fohászt, egy kérést, hogy vigyázzanak ránk, és mindenki másra is. A kis utcában, ahol a munkahelyem van, autók áradata és tülkölése dugaszolta el a forgalmat. Éppen ide terelték őket, és itt aztán már tényleg és valóban beragadtak a nagy, széles úthoz és a gyors hajtáshoz szokott járművek. Úgy láttam, hogy két kocsi már koccant is éppen a munkahelyem épülete közelében. Még sietősebbre vettem a lépést hát, hogy bent legyek végre egy védett helyen.

Ámde bent is mindenki a balesetről beszélt, a rádióban hallgatták, és szörnyülködtek velem együtt. Én hamarosan abbahagytam a jajgatást, mert bejött a szobába a takarítónőnk, aki pár évvel ezelőtt vesztette el a húsz év körüli fiát egy ostoba balesetben. A fiú az Alagút tetejéről zuhant a gépkocsik közé. Iszonyat! Amikor panaszkodni kezdenék vagy szörnyülködni a mások vagy a magam bajain, balesetein, azonnal abbahagyom, ha meglátom Terikét, és zavaromban az sem tudom, merre süssem le a szememet. Nap mint nap szembesülök azzal, hogy a világ legfeldolgozhatatlanabb dolga lehet az, ha az ember a saját gyermekét veszíti el.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 4264 ]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x