Hagyd élni a nyuszit! Állatbarát húsvét - ne vásárolj...
Címlap / A nyúlon túl / Hagyd élni a nyuszit! Állatbarát húsvét - ne vásárolj élő állatot húsvétra!

Hagyd élni a nyuszit! Állatbarát húsvét - ne vásárolj élő állatot húsvétra!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

Húsvét jegyében gyakran felelőtlenül vásárolnak az emberek élő állatot ajándékba. Az ünnep után fényét elvesztett állat lehet, hogy a serpenyőben végzi.  

Szülők, nagyszülők és testvérek kiscsibékkel, nyuszikkal térnek haza az egyébként állatoktól csendes családi házakba, lakásokba... Az ünnepek alatt az ajándékállatok pillanatnyi mosolyt varázsolnak ugyan a családtagok arcaira, de az idill hamar elmúlik: az aranyos tapsifüles, ami húsvét napján meglepett örömben rohangált a szőnyegen, az ünnep után már csak unott teherként ficánkolhat.

Igaz ugyan, hogy 2023 a kínai asztrológia szerint a Nyúl éve, de őszintén belegondolva, a mindennapokban bizony nagy problémát okozhat a családnak az állat táplálása mellett a lakást piszkító szőrzet és a kéretlenül keletkező ürülék is. Az élő állat szőre vagy tolla a megajándékozottból akár még allergiás tüneteket is kiválthat.
 


Az óvodában, iskolában lévő csemeték elől a szülők sok esetben vágásra, hulladékkonténerbe dobják vagy egyszerűen szélnek eresztik a "fényét vesztett" élő húsvéti ajándékot. A "humánus" keretek között a vadasparkba leadott húsvéti nyuszik egy része vadállatok elemózsiájaként végzi.

Hogyan lehet megakadályozni azt, hogy élőlényekkel sanyarú módon legyünk kénytelenek bánni?

Gondoljuk végig, hogy valóban szívesen tartanánk-e állatot a lakásban, és a későbbi években hogyan fognak ettől megváltozni hétköznapjaink. Például mi lesz jövő húsvétkor? Nyaralás alatt? Mindig gondolnunk kell a környezetre tudatos (állatra nézve felelős) állattartásra, tehát az ajándékba vásárolt élő állat egész életére kiható döntésünk következményeire. Sokszor befolyásolja a tudatlan, informálatlan vásárlót a gazdasági (hátsó-) szándékkal árusító kereskedő.

A lehetőségek közepette NE hagyjuk magunkat befolyásolni! Ha nem vagyunk biztosak az állat további sorsát illetően, akkor NE vásároljunk ajándékként élő állatot sem húsvétra, sem más ünnepi alkalmakra. Az esetek többségében az élőlény csak egy unott teher marad az ünnep után.

Az is lehet, hogy már megvásárolta valaki az ajándéknak szánt kisállatot, és csak ezután eszmél rá a nyakába vett terhekre. Ez esetben semmiképpen ne eressze szélnek senki a felesleges állatot, és ne is dobja a szemétgyűjtő konténerbe. Célszerű kertes házba, állatvédelmi telepre elajándékozni a húsvéti nyuszit, kiscsibét, és a többi ajándék állatot. Figyelembe kell vennünk az állatok kiszolgáltatott helyzetét, és azt, hogy ezzel az ember nem élhet vissza. A leghumánusabb lehetőséget keressük az állat további sorsának figyelembevételével. Élő állat ajándékozást visszatartó tényező lehet, hogy már börtönnel sújtható bűncselekmény az állatkínzás! 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6095 ]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x