MESÉM 2016: A gyerekek által írt mesekönyv! Egy pályázat,...
Címlap / Ajánló / MESÉM 2016: A gyerekek által írt mesekönyv! Egy pályázat, amely embereket hoz össze

>

MESÉM 2016: A gyerekek által írt mesekönyv! Egy pályázat, amely embereket hoz össze

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-17

2016-ban újra várja az alkotókat "Az én MESÉMET adom neked" meseíró és illusztráló pályázat, amely immáron 10. esztendeje kerül meghirdetésére és továbbra is kreatív és fantáziadús gyermekeket szólít alkotásra, meseírásra és mesék illusztrálásra határon innen és túl. 

Családok, barátok és gyerekek 2008-ban útjára indult különös kapcsolata ez, amely az akkor megjelent „Az én mesém (is benne van)" című könyv révén immáron egy több mint 20.000 fős alkotó közösséggé nőtte ki magát. Ennyi ember vett eddig részt abban a meseíró és illusztráló pályázat-sorozatban, amely 2006-ban kelt életre. Eredetileg egy óriási méretű, végtelen oldalszámú, évről-évre gyarapodó internetes mesekönyv volt a terv, melyből végül is a folyamatosan frissülő virtuális mesekönyvön túl, már a kilencedik kötet – színes, képes papírkönyv – is megszületett (ezek terjedelme az évek átlagában 400 oldal és példányszámuk csupán szűk 1000 darab), de maga a meseíró és illusztráló program a pályázattal és az olvasótáborral igen jelentős. A mesem.hu honlap látogatottsága meghaladta a negyedmilliót, mintegy 100 országból.


Ez a mese program – családot, magyar nyelvet, hazát és emberi kapcsolatokat erősítő – pedagógiai gyakorlatot átadó kulturális kapocs gyermek és felnőtt között, határon innen és túl. A folyamatosan épülő közösséget a magyar nyelv írása és olvasása tartja össze – a mese, amely nélkül nem nőhet fel egy gyermek sem. A meseírási vágyat és megjelenés álmát, nyolc esztendő után is gondozza a szerkesztőség, aki kis lépésekkel ugyan, de halad új célja felé, melyben egy olyan irodalmi tehetséggondozó műhelyt kíván létrehozni, amelyben hagyományos módszereket, és a mai digitális világ adta lehetőségeket használva segítheti az ifjú tehetségeket.

Az utolsó könyvbemutatónak és díjátadó rendezvénynek a Petőfi Irodalmi Múzeum adott otthont. A rendezvény védnöke: Schanda Tamás, ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár volt. A rendezvény és a program megalkotója, a „Az én mesémet adom neked” (9) című könyv kiadója és fő támogatója a Ráth Lépcső Tudásközpont (info@rathlepcso.hu).

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4103 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x