Ide ne pihenni jöjjenek az anyák! Adományozz fekhelyet, hogy...
Címlap / Ajánló / Ide ne pihenni jöjjenek az anyák! Adományozz fekhelyet, hogy a szülők ne széken töltsék az éjszakát!

>

Ide ne pihenni jöjjenek az anyák! Adományozz fekhelyet, hogy a szülők ne széken töltsék az éjszakát!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-28

Március elején a közösségi médiában olvasható történetek arra indították Kovácsné Erendits Andreát, hogy megpróbáljon segíteni a gyermekkórházakban azon, hogy a szülőknek ne széken, a vasrácsoknak dőlve vagy sámlin kelljen eltölteni az éjszakát. Az Adományozz fekhelyet Facebook oldalát létrehozva kezdtek el támogatókat keresni ahhoz, hogy matracokat vásárolva azt a lehető legtöbb kórháznak juttassák el.  

A kezdeményezéshez csatlakozott Puskás Kata Szidónia, így jelenleg ketten szervezik az adományokból a matracok és egyéb eszközök beszerzését és átadását. (Néhány adományozó kimondottan kérte, hogy ne csak matracokkal segítsék a gyermekosztályokat.)

Siófoki kórház

A történet egy igazi csoda is lehetne, hiszen rengeteg segítség érkezett és a kórházak nagy többsége nagy örömmel fogadja a segítséget, így tudtak matracokat vinni a Bethesda kórházba, Siófokra, Veszprémbe a Szent László kórházba és további kórházak várják az adományokat, Miskolcon, a János kórházba, a Törökbálinti Tüdőklinika gyermekosztályára és folyamatosan veszik fel a kapcsolatot további kórházakkal. Nagyon sokan vagyunk érintetek ebben, hiszen sokunknak van kisgyermeke és sokan emlékszünk vissza, olyan éjszakára, amit széken kellett gyermekünk betegágya mellett tölteni.

Éppen ezért egészen megdöbbentő, hogy néhány helyről milyen reakciók jöttek, az egyik fővárosi kórháztól származik a címben szereplő: Ide ne pihenni jöjjenek az anyák, és így hiába tudjuk, hogy ezekben kórházakban milyen körülmények vannak, a matracokat sajnos nem adhatnak át nekik. De több vidéki gyermekkórház vezetője is elutasította a matracos megoldást volt például ahol az anyaotthonuk berendezéséhez kértek segítséget. Pedig sok szülő pont ezekkel a kórházakkal kapcsolatosan írt, hogy ezeken a helyeken mekkora szükség lenne a segítségre. A kezdeményezés célja nem az, hogy a szülőknek legyen hol aludniuk, mert a szülők a gyermekük mellett szeretnék az éjszakát tölteni, nem tőlük távol, akár egy anyaotthonban. Az anyaotthon azért sem jelent megoldást, mert sokszor a szülők jeleznek éjszaka ha baj van a gyermekkel, például kifordul a karjából az infúzió vagy bármi egyéb történik, akkor a szülő tud segítséget kérni. Nem a kényelem az elsődleges szempont, mindenki tudja, hogy a matracok, csak kicsi könnyebbséget jelentenek a jelenlegi helyzethez képest és természetesen az ideális az lenne ha az országban lévő 3600 gyermekkórházi fekhely mellé nemcsak 800 helyen tudnának a szülőnek ágyat is biztosítani, hanem sokkal nagyobb arányban. Sok kórház vezető hivatkozik arra, hogy nem tudják megoldani, hogy a szülők hova járjanak mosdóba vagy hol mosakodjanak. Nappal nincs szüksége a szülőknek mosdó használatra ugyanúgy? Olyan jó lenne, ha egy kis szemlélet váltással és rugalmasággal még több helyen lehetne segíteni.


Ugyanakkor, olyan fantasztikus segítségek is jöttek, hogy a kezdeményezésről a rádióban hallva a MatracOrszág Kft. ügyvezetője felajánlott tíz darab, profi matracot amit a Veszprémi kórházban nagy örömmel már használatba is vettek. Vagy amikor épp csak kiírták a Facebook oldalukra, hogy segítség kell a szállításban, másnap reggel már úton is voltak Veszprém felé a további matracok, mert egy önkéntes örömmel tett egy kis kítérőt Balatonkenesétől Veszprémig, hogy ezzel segíthesse a kezdeményezést.

Mivel segíthettünk nekik? Elsősorban pénzbeli adományokkal melyeket a Mosoly Misszió Alapitvány 12010659-00161702-00100008 számlájára lehet küldeni.

Miért nem segítség ha használt matracokat ajánlunk fel? A legtöbb kórházban alig van hely a két ágy között, így egy normál matrac sajnos nem fér el. Fontos szempont az is, ha bármi probléma van a gyermekkel, akkor pillanatok alatt “eltüntethető” legyen a fekhely, és mivel a kórház földjére kerül fertőtleníthető kell, hogy legyen. Így esett a választás a képeken látható Ikea matracokra, melyeket az adományokból szereznek be folyamatosan és juttatják el a kórházaknak. A MatracOrszág Kft. által felajánlott matracok pedig olyan speciális huzattal készültek, amik akár mindennap fertőtleníthetőek.

Szent László kórház

Meg kell említenünk azt is, hogy Andrea férje válogatott jégkorongozó, sokan ebből a körből is segítenek ki adománnyal mint például Jégvilág Kft. ki pedig szervezéssel és szállítással mint az Ifj. Ocskay Gábor alapítvány. De köszönet illet mindenkit, aki akárcsak egy Facebook megosztással, akár adománnyal segíti ezt a kezdeményezést.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5178 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x