Gyermeknapi segélyakciók az ország több pontján
Címlap / Ajánló / Gyermeknapi segélyakciók az ország több pontján

>

Gyermeknapi segélyakciók az ország több pontján

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-22

Az Ételt az Életért Program már április végén megkezdte országos gyermeknapi programsorozatát. Legelőször a fővárosi Gyöngyvirág Gyermekotthon lakóit lepték meg játékokkal, édességgel. A legnagyobb akciók azonban még hátra vannak… 

Az Ételt az Életért Program a megszokott hétköznapi ételosztásai mellett negyedik alkalommal rendezi meg Gyermeknaphoz kapcsolódó élelmiszercsomag-osztását. Ezt a hagyományokhoz hűen Budapesten a III. kerületben tartják meg, ahol a kerületi családsegítő szolgálat által regisztrált 800 rászoruló részére készülnek egy rendkívül gazdag tartós élelmiszercsomaggal és friss meleg ebéddel. Harmincféle összetevőből - gyümölcsökből, zöldségekből, tartós alapanyagokból és többféle édességből (mogyorókrémes Stühmer csoki és egészséges nyírfacukros nyalóka) áll a Krisna-hívők szeretetcsomagja. Emellett friss meleg ebéddel, kenyérrel, limonádéval és édességgel is megvendégelik a családokat.

Az ételosztás idén május 28-án, 11 órától vehető igénybe a Flórián teret szegélyező ún. „Faluház” előtti parkolóban. A programon ezúttal is részt vesz Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat polgármestere, aki szokás szerint maga szolgálja ki meleg főétellel a résztvevőket.

A gyermeknap nem lehet teljes finomságok és gyermekprogramok nélkül. A Krisna-hívők évről évre egyre több színes programmal, foglalkozással várják nemcsak a III. kerületi lakosok gyermekeit, a nagycsaládokat, nagyszülőket unokáikkal egy közös játékra. A gyermeknap játékai, foglalkozásai tehát nemcsak a kerület rászoruló családjai, hanem mindenki számára - lakóhelytől és szociális helyzettől függetlenül - egyaránt elérhetőek, ingyenesek! A gyermekeket édességekkel, tűzoltó autózással, ugrálóvárral, a környezetvédelem megismertetése és népszerűsítése végett öko-játszóházzal, nemezeléssel és más kézműves foglalkozásokkal, bűvésszel, arcfestővel, valamint a NOÉ Állatotthon állatsimogatójával várják a rendezvényre 11-től 14 óráig.


 

Vidéki osztópontjaikon is kiemelt akciókkal készülünk

Egerben május 27-én, pénteken tartanak különleges gyermeknapi ételosztást az önkéntesek. A helyi családsegítő delegáltjait meleg ebéddel és joghurttal várják, az ellátott családok gyermekei pedig a Játékot minden gyermeknek akció keretében itt is megtalálhatják a szívüknek legkedvesebb ajándékokat.

Pécsett az Expo Centerben rendezett Gyermeknapon is részt vesznek a Krisna-hívők. A rendezvény május 28-án 10-kor kezdődik, ahol több száz adag halavával és limonádéval kedveskednek minden látogatónak. Később, június 1-én a pécsi Éltes Mátyás Iskolába látogatnak el a helyi Ételt az Életért Program önkéntesei, ahol a gyereknapi program során az apróságok kipróbálhatják a halava (vajas-gyümölcsös darapuding) készítését, majd el is fogyaszthatják a finomságokat.

Május 29-én Debrecenben is minden a gyerekekről szól majd. Az ételosztás mellett indiai édesség-kóstolóval, játékokkal, könyvekkel, ruhákkal, kézműves sarokkal, arcfestéssel szórakoztatjuk a kicsiket. Az ebédadomány itt is a helyi családsegítőnél törénő előzetes regisztrációhoz kötött, de a játékok minden érkező családnak, gyermeknek (természetesen a csomagok erejéig) elérhetőek. Az akcióban a Baptista Szeretet Misszió használt ruhákból készített ülőpárnái is gazdára találnak, amelyet azok a debreceni szenvedélybetegek nappali intézményének ellátottai varrtak hálából a gyermeknapra, akik hetente részesülnek az Ételt az Életért Program adományaiban.

Lehetséges, hogy valóban jobb adni, mint kapni?! Aki a gondoskodást törődéssel hálálja meg, maga is bekapcsolódik a szeretetteljes odaadás körfolyamatába. Mert mi különbözteti meg az ellátottat a segítőtől? A szándék. Köszönjük a szép felajánlást!

Azok, akik a gyermeknapi hétvége után is szívesen repetáznának a színes programokból, június 5-én a Krisna-hívők budapesti kulturális központjában, a Lélek Palotájában folytathatják kalandozásaikat, a résztvevőket ekkor már India mesés világába kalauzolják el.

www.krisna.hu
www.karitativ.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3317 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x