HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-19
Címlap / Ajánló / Végzet ellen nincs orvosság. - Átkozott Hannah Brown könyvajánló

Végzet ellen nincs orvosság. - Átkozott Hannah Brown könyvajánló

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-19

,,Az emberek többsége az egész életét kómában éli le. Sokszor tehetetlenül tűrjük, ahogy az élet ide-oda csapkod bennünket, akár a fák koronáját a vihar. Érzéketlenek vagyunk a külvilágra, egy idő után a fájdalomra is. Anélkül megyünk el a többiek mellett, hogy nem is érdekel bennünket, mi van a másikkal. A munkába hajszoljuk magunkat, hogy aztán olyan dolgokat vegyünk, amikre igazából nincs is szükségünk. Nem akarok így élni. ÉLNI akarok, így, csupa nagybetűvel."  


Rendezvénynaptár

Az Átkozott Hannah Brown egy kedves, ugyanakkor temérdek komplexussal bíró lány története, aki televíziós műsorszerkesztőként dolgozik. Még nincs 30, de máris mindent túlkomplikál, túlagyal, túlgörcsöl. Ahogy az a könyv fülszövegén is olvasható: ,,makacs, akaratos, többnyire magával is elégedetlen, esendő nő. Időnként fenemód kritikus, a barátaival is kíméletlen, mégis jószívű, és gondoskodik azokról, akiket szeret.” Botladozó, gyakran elbizonytalanodó, ám a céljait és a szerelmet kitartóan kereső nő; éppen olyan, mint amit a méltán népszerű, szingli-elődőktől megszokhattunk.

Hannah nem vágyik a rivaldafényre; kiválóan érzi magát a háttérben, ám egy nap hidegzuhanyként éri a hír: főnöke őt bízza meg, hogy ugorjon be egy kollégája helyett és legyen a Jó reggelt, Anglia! műsorvezetője. A lánynak még ocsúdni sincs ideje, máris újabb kellemetlen meglepetés várja. A műsor egyik meghívott vendége Dolores, egy kotnyeles médium azt jósolja Hannah-nak: sosem lehet boldog a szerelemben, ha csak meg nem töri a rajta ülő, szörnyű átkot. Ám lányt sem könnyű fából faragták; ahhoz túlzottan is realista személyiség, hogy bedőljön ilyesminek:

"Én és egy jósnő egy asztalnál, pont olyan, mint egy ateista a templomban."

Ugyanakkor a tulajdon vágyaival sincs tisztában, emiatt a boldogság keresése számára jóval nehezebb feladat, mint környezetének. Mégsem esik kétségbe, igyekszik mindent derűvel fogadni és fanyar humorral kezelni. Aztán egycsapásra minden megváltozik: betoppan az életébe Clive, és ezzel további, bizarr események sorozata veszi kezdetét.
A lánynak lavírozani kell a karrierje, valamint a szerelmére baljós árnyékként vetülő átok megoldása között. Márpedig a rontást csak egyféleképp lehet feloldani: Hannah-nak meg kell találnia azt az embert, akitől bocsánatot kell kérnie. Sajnos a lista túlságosan is hosszú, és a lánynak sokáig sem ideje, sem pedig kedve nincs ahhoz, hogy a dolgok végére járjon...

Hannah Brown karaktere ékes példája a modern emancipált nő alakjának. A 21. századra kiharcolt szerepek visszaszorulni látszanak, és a mai, vagyis hannah brown-i értelembe vett nő sokáig nem tud, de nem is akar mit kezdeni az elődök által kiharcolt életvitellel és szabadságával, valamint a társadalom általi és a saját maga által aggatott láncokkal. Hannah egy tipikus önmagát kereső nő; egy lélegző, hús-vér, ‘egy-közülünk’ karakter, kinek történetében csupa fontos és számunkra oly jól ismert női probléma, dilemma és döntésképtelen helyzet köszön vissza.

Az Átkozott Hannah Brown története fanyar humorával és képtelenebbnél képtelenebb kalandjaival képes felnőni és becsatlakozni az olyan szingli elődök láncolatába, mint amilyen Carrie Bradshaw, Bridget Jones, vagy épp Kéki Kata alias Terézanyu. Egy remekbeszabott, humoros és bájos történet Carrie Bradshaw nyomdokain, Helen Fielding és Sophie Kinsella stílusában nemcsak a chick-lit kedvelőinek. Nyugodt szívvel ajánljuk mindazoknak, akik a nyaraláshoz keresnének keresnek valami könnyed olvasmányt, illetve mindazoknak, akik pusztán kikapcsolódnának egy romantikus és humoros olvasmánnyal.

A szerzőről

Lana Millan nem hisz az írói önéletrajzokban, ahogyan a véletlenekben sem, viszont elég jó meggyes csokitortát süt. Trónok Harca rajongó, de a Gyűrűk Urát is szereti, a kedvence Gollum. Rendszeresen fogyókúrázik, amit csak az étkezések idejére függeszt fel. Megfelelő szerszámok híján egyszer kenőkések segítségével cserélt ki egy kerékpárbelsőt, miközben a YouTube-on az oktatóvideót nézte. Régen szerette a gumicukrot, de aztán olvasta valahol, hogy miből készül, így leszokott róla. Van egy szívecskés doboza, ha valamit nagyon szeretne, papírra veti és a dobozba teszi, mert azt hiszi, hogy akkor valóra válik.


Könyvbemutató és dedikálás:

2016. június 12. vasárnap, 16.00-16.30, Vörösmarty tér
Dedikálás a 87. Ünnepi Könyvhéten, a Vörösmarty téren, a 4-es pavilonnál, az Athenaeum Kiadó standjánál.

Játssz az egyszamjatek.eu-n és nyerj egy 30%-os kupont, melyet a könyv megvásárlásakor válthatsz majd be. Ha ügyesen játszol, akár magát a regényt is bezsebelheted, nem beszélve egy ingyenes szerelmi jóslásról, melyre a Könyvhéten, a dedikálás idején kerül majd sor!

(X)
 
 
[7072]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x