Stresszmentes költözés költséghatékonyan!
Címlap / Ajánló / Stresszmentes költözés költséghatékonyan!

>

Stresszmentes költözés költséghatékonyan!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

Az ember, jó esetben nem rutinos költöző madár, általában nem nagyon van benne gyakorlatunk.  

Ezért sem árt, hogy még mielőtt megtesszük a döntő lépést és felégetünk magunk mögött minden hidat, elgondolkodunk, megtervezünk minden lépést aprólékosan ától-cettig. Példának okáért érdemes felfogadni egy profi költöztetőt, vagy fuvarost.


De ne szaladjunk ennyire előre.

Szögezzük le: költözni nem egyszerű dolog. És most teljességgel mindegy is, mennyi holmink, mennyi ingóságunk van; hogy csak egy másik utcába készülünk, vagy netán egy másik kontinensre. Hiszen mindenünket, amink csak van, mindent, ami kiteszi egész addigi életünket, felnyaláboljuk és elindulunk vele egy vadiúj helyre, melyet, remélhetőleg ezek után nagybetűs Otthonunknak hívhatunk.

Stresszes és idegtépő procedúrának tűnhet és annak is nézhetünk elébe, hacsak nem gondolkodunk előre. Ugyanis nagyban megkönnyíthetjük a saját dolgunkat, ha leleményes Odüsszeusz módjára állunk a dolgokhoz. Teszem azt, praktikusan csomagolunk.

Következzék hát néhány apróbb fogás, amivel talán még meg is szépíthetjük az átmenet időszakát!

Mielőtt nekivágnál, egy hasznos tanács: jó előre el kell döntened, hogy mindent el akarsz-e vinni a jelenlegi lakásodból. Szabadulj meg a felesleges, nem kívánatos dolgoktól: szortírozz és lomtalaníts, hisz így energiát és pénzt spórolhatsz. Ha ezzel megvagy, már neki is kezdhetsz a csomagolásnak!

Szerezz be jó sok kartondobozt! Mindegy, hogy magad veszed meg őket pénzért, vagy különböző boltokból kéred el őket. A lényeg, hogy olyan méretűket gyűjt össze, melyeket akár megpakolt állapotukban is képes leszel megemelni. Ha ezzel megvagy, már neki is állhatsz a pakolásnak! Az értékes, törékeny dolgokat érdemes jó vastagon újságpapírba csomagolni és úgy dobozba tenni.

Mikor elkészülsz egy dobozzal, nem árt jó minőségű széles ragasztószalaggal azt jól körberagasztani, hogy még véletlenül se nyíljon ki sehol és pottyanjon ki belőle egy-egy gondosan bebugyolált holmi. Nem kell feltétlenül mindenhez doboz. A puhább holmikat, mint például párnákat és takarókat, vagy épp a ruhaneműket érdemes inkább szemeteszsákokba pakolni. Nagyon fontos, hogy a cipőket mindig külön zsákba tedd, ezzel is elkerülve, hogy mindent összekoszoljanak.

Ha ezzel megvagy, ezek után már nincs más dolgod, mint összekötni a zsák száját egy jó erős madzaggal és már kész is vagy!

Többet szeretnél tudni a költséghatékony vidéki, vagy akár budapesti költöztetés csínjáról-bínjáról? Kattints a mayerteher.hu-ra és kérd ajánlatukat!Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 9062 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x