Az Orlai nyáron sem pihen - premierek Szentendrén
Címlap / Ajánló / Az Orlai nyáron sem pihen - premierek Szentendrén

>

Az Orlai nyáron sem pihen - premierek Szentendrén

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Júliusban két premierrel is jelentkezik az Orlai Produkciós Iroda a Szentendrei Teátrum és Nyár együttműködésében. A közeli napokban Szép Ernő egy klasszikusa mellett néhány igazi mai történettel találkozhatunk a színpadon.  

Júliusban két premierrel is jelentkezik az Orlai Produkciós Iroda a Szentendrei Teátrum és Nyár együttműködésében. Kovács Patrícia és Szabó Kimmel Tamás főszerelésével, Novák Eszter rendezésében július 7-én látható először Szép Ernő Vőlegény című előadása. Majd július 15-én egy különleges sorozat, az Élet.Történetek.hu... első darabjára válthatnak jegyek a nézők. A darabot Cseh Judit rendezi, Az előadás sorozat művészeti vezetője Pelsőczy Réka, és a színésznő testvérpár, Egri Márta és Egri Kati játsszák a szerepeket.


Szép Ernő: Vőlegény

"A darabban mindenki a pénz után kapkod. A pénz az a főszereplő, "aki" a vőlegényt nősülésre csábítja, s aztán elszakítja menyasszonyától..." (Rab Gusztáv) Szép Ernő a legnagyobb zsonglőr, kötéltáncos, illuzionista a magyar irodalomban. A Vőlegény pedig az egyik fő attrakció. Az első felvonás szédítően kavargó burleszk, a második krimiszerűen izgalmas szerelmi párbaj, mely egyszerre gyöngéd és tébolyultan erotikus, és mindennek tetejében egy fogorvosi székben játszódik. Vigyázat, az érzéstelenítés elmarad!

A Vőlegény rendezője Novák Eszter, a főbb szerepekben Kovács Patrícia és Szabó Kimmel Tamás, Takács Kati, Gazsó György, Tóth Ildikó látható. További szereplők: Fillár István/Kerekes József, Szabó Irén, László Lili, Hevesi László, Madácsi István, Gecse Noémi



Dramaturg - Kárpáti Péter
Zene - Lázár Zsigmond
Jelmez - Zeke Edit
Díszlet - Valcz Gábor

Az előadás a július 7-i premiert követően a Belvárosi Színházban látható szeptember 15-től.



Élet.Történetek.hu… - Igaz történetek sorozata a közelmúltból

A sorozat minden darabja egy-egy igaz történeten alapul. Lengyel Nagy Anna, a szerző, egész életében mániákusan gyűjtötte kisemberek nagy történeteit. "Negyven éve beszélgetek velük. Civilek, névtelenek, ismeretlenek. Közülünk valók. Negyven éve nem tudok hozzászokni ahhoz a sok csodához, groteszk fintorhoz, tragikumhoz és bölcsességhez, ami egy emberi sorsba belefér."
Pelsőczy Réka vezetésével színész-rendező párosok mutatják be ezeket a különféle sorsokat, hétköznapi emberek egyéni, mégis különleges és igaz történeteit, negyedévente láthat majd a közönség egy-egy új estet.
Az első előadás címe: A nővérek - Levél Apámhoz!
Rendező: Cseh Judit
Előadják: Egri Márta és Egri Kati

Az előadássorozat a július 15-i szentendrei premier után ősztől Budapesten látható, a Mozsár Műhelyben




Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1902 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x