Future World
Címlap / Ajánló / Future World

>

Future World

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-28

A nyolcvanas években volt az igazi metálos korszakom. Akkoriban ismertem meg a műfajt, és szerettem meg azokat a zenéket, amik aztán végigkísértek a következő évtizedekben. Mivel egyébként szerettem a scifi-t, így különösen tetszett minden olyan zene, ami kicsit scifi és nagyon metal. Így például az Iron Maiden To Tame a Land című száma (ami Frank Herbert Dűne című könyvéről szólt, ebből tanultam meg, hogy kell kimondani a Kwisatz Haderach nevet), és persze a mai írásom tárgya is, a Halloween The Future World című száma is.  

Aztán persze ahogy megtanultam angolul, meg a szám szövegét is elkezdtem érteni, kiderült, hogy ez a szám nem scifi, hanem valami egészen más. Arról szól, hogy ha már eleged van a jelenből, akkor irány a jövő, és majd mindannyian együtt élünk a Jövő Világában, ami tele van szerelemmel.
Vagyis ez nem egy scifi, sokkal inkább egy olyan menekülős szám, ami a lelki utadon is segíthet. Menekülés a jövőbe.
 
And if you’re running through your life
And you don’t know what the sense is
Come and look how it could be, in Future World


 
És ha átrohansz az életeden,
És nem tudod, mi volt az értelme,
Gyere és nézd meg a Jövő Világában.
 
Igen, a metal zene, a fémes hangzás, a kemény dob és gitár mögött sokszor találunk olyan szövegeket, ami valami egészen másról szólnak. Más zenével akár még nyálasnak is nevezhetnénk néha, bár a minőségi szöveget író zenekaroknál azért ez szerencsére nincs így. A metal zene minőségét egyébként jól mutatja, hogy azokat áthangszerelve megélnek akár még klasszikus hangszereken, vagy szimfónikus feldolgozásokban is.

 
 
A Helloween zenéje inkább a pörgőse, speed metal, ők a német heavy metal egyik úttörője. A mai napig zenélnek. Nemcsak október végén.

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1487 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x