Biztonságos mesenézés - Elindult a Pagony youtube csatornája...
Címlap / Ajánló / Biztonságos mesenézés - Elindult a Pagony youtube csatornája

>

Biztonságos mesenézés - Elindult a Pagony youtube csatornája

Forrás: Pagony
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-23

A Pagony kiadó elindította youtube csatornáját, a Pagony TV-t. A kiadó célja, hogy a kicsi és nagyobb gyerekek ne túl sok ingert árasztó, villódzó mesékkel, hanem nyugodt, biztonságosabb történetekkel találkozhassanak. A Pagony TV-n olyan régi és új könyveket nézhetnek és hallgathatnak a gyerekek és a szülők együtt, melyeket inkább hangoskönyvek, ám az illusztrációk lassú mozgatása, valamint maga a médium vonzóvá teszi ezt a fajta a nyugodt tartalmat is a gyerekek számára. A meséket színészek és a szerzők olvassák fel.  

A mai gyerekek egy olyan világba születnek, ahol meg kell tanulniuk, hogyan maguk kontrollálják és használják a szórakoztató- és információs fejlesztések legújabb találmányait, hogy ne az eszköz használja őket. A teljes tiltás csak egyre fokozza a vágyat bennük.
Mivel a kis- és nagyobb gyerekek még korlátlanul szeretnék bámulni a képernyőt, ennek korlátok közé szorítása minden esetben a szülő feladata, felelőssége. 
 
De van megoldás a problémára!
 
A szakemberek szerint is érdemes olyan szűrt, biztonságos és rövid tartalmat kell keresni a világhálón, ami maximálisan nekik való: amiben nincsenek gyorsan váltakozó képsorok, túl gyors hang- és képváltások. Egy lassú, békés, igényes és nyugodt helyet, ahol védve van a káros ingerektől.
 
A Pagony csinált egy ilyet!

 
Az egyre népszerűbb, és minden héten friss tartalommal bővülő Pagony TV-n a régi és új Pagony-könyvek közül válogathat együtt szülő és gyerek, és nézhetik meg a meséket.
A nyugodt, jótékony hatású történeteket a szerzők, vagy színészek olvassák fel, ami sokat ad a mesék élvezetéhez.
 
A kiadó videócsatornáján, rengeteg mese közül lehet válogatni. A videók rövidnek számítanak, mindössze párpercesek, bár vannak hosszabb lélegzetű Grimm-történetek is, amik tökéletesek a nagyobb korosztálynak, a kisiskolásoknak.
 
A lejátszási listák segítséget nyújtanak a kiválasztásban: vannak korosztály szerinti playlistek: a "Kicsik kedvenc meséi" a 2-5 éves gyereknek, a "Nagyovisok kedvenc meséi" a 4-7 éves korosztálynak, míg a "Legjobb mesék nagyoknak" a 6-10 éves gyerekeknek nyújtanak igényes és biztonságos szórakozást. Ugyanakkor vannak műfaji besorolású meselisták is, mint a "Rövid mesék és versek hétköznapokra", vagy a "Vicces mesék", valamint szerző és könyvsorozat szerint is érdemes válogatni: külön csatornán vannak a kuflik, Berg Judit, Vadadi Adrienn és Dániel András meséi.
 
A csatornát itt lehet megnézni és válogatni a tartalmakból: https://www.youtube.com/user/pagonypozsonyi
 
 
Minden héten új mesével vár mindenkit a Pagony TV!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1925 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x