Momo, avagy rettegés gyermek módra
Címlap / Ajánló / Momo, avagy rettegés gyermek módra

>

Momo, avagy rettegés gyermek módra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-01

Ki nem félne attól, hogy egyszer a láthatatlan idegen ijeszti halálra a gyermekünket? Sosem gondoltuk volna, de a Kék Bálna után itt is az újabb őrület. Egy őrület, ami Argentínában már egy 12 éves gyermek életét követelte. Az előzetes vizsgálatok szerint, a lény parancsára akaszthatta fel magát a fiatal, és nyilvánvaló, hogy a tragédiáknak még nincs vége.  

 Momo pár hete először WhatsAppon kereste fel a 9-12 év közötti gyerekeket, volt, akinek nyikorgó késes videót küldött, volt, akit azzal fenyegetett meg, hogy ha az üzenetet nem küldi el 15 barátjának, éjszaka az ágya mellet terem, és levágja a lábait. Volt, akivel levélváltásba kezdett, és volt olyan is, akinek "csupán" hang fájlt küldött. Mindenesetre itt van, és mint minden őrület, ez is megjelent hazánkban is.


És persze tarol. Hiszen a legtöbb tizenéves már rendelkezik mobiltelefonnal, WhatsApp és Facebook profillal, Momo pedig, legyen ez személy, vagy vírus, terjed és ijeszt. Méghozzá rettenetesen.

Hogy mit is akar valójában, mi a célja, vagy van-e egyáltalán célja, senki nem tudja. Annyi bizonyos, hogy követel, parancsol és fenyeget. A gyerekek pedig rettegnek.


Jelen pillanatban csak a Facebook-on számtalan Momo profil létezik, és természetesen nem lehet tudni, melyik valós személy abnormális válasza a kialakult helyzetre, és melyik az, amelyik valóban képes arra, hogy rettegésben tartsa a kiskorú társadalmat.


Márpedig nem nehéz a feladata. Hiszen szerte a világban csorbát szenved a szülő-gyermek kommunikáció. Egész kiskorban megjelenik a titok, amire most a Momo helyzet nagyon kritikusan rávilágít. Hiányos a kapcsolat a gyermekkel. Nem osztja meg velünk a félelmeit, a napi történéseit, és azzal, hogy megnyitjuk előtte az internet rejtélyes világát, akaratunk ellenére is veszélybe sodorjuk őket.

A szülők pedig a gyermekekkel rettegnek, nem ok nélkül. Számtalan helyről érkezik panasz és riadt poszt, melyet azok a szülők osztanak meg, akiknek gyermekeit megtalálta a lény.


Itt azonban felvetődik a kérdés, valóban kell egy gyermeknek ilyen fiatalon közösségi felület?

És lássuk be, a kérdés jogos. Számtalan esetben látunk már 6-7 éves gyerekeket Facebook profillal. Osztanak mindent, egymással beszélgetnek a posztok alatt, és lássuk be, igazán semmi, de semmi fogalmuk sincs arról, hogy ami egyszer az internetre felkerül, az sosem jön majd le onnan.

A legtöbb gyermek hazánkban is, abban nő fel, hogy a Facebook, a Vieber, a WhatsApp és az Instagram már hozzájuk tartozik. Reggeltől estig rajta lógnak, állandóan elérhetőek, és elérhetővé válnak idegenek számára is. Hiszen hiába a szülői tiltás, hogy csak ismerősöket jelölhet be, a Messenger engedélykéréseket is naponta ellenőrzik a csemeték, hiszen széles a világ, és ezen keresztül szeretettel fogadnak mindenkit.

Mondom mindenkit. És bárkit.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 8826 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x