40 éve tudjuk, hogy él ilyen
Címlap / Ajánló / 40 éve tudjuk, hogy él ilyen

>

40 éve tudjuk, hogy él ilyen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

1979 májusában mutatták be Ridley Scott sci-fi-horror klasszikusát, az Alient. Az évforduló tiszteletére lesz május 10-én 19 órától a Pólus Mozi Nagytermében megnézhetjük A nyolcadik utas: a Halál digitálisan felújított rendezői változatát is.  

1979-ben a fiatal brit rendező, Ridley Scott megalkotta a filmtörténet és egyben pályafutása egyik legjelentősebb alkotását. „Az űrben nem hallatszik a sikoly” - szól a sokak által minden idők legfélelmetesebb filmjének titulált Alien szlogenje, amelynek címszereplőjét és az idegen világot a svájci szürrealista képzőművész H. R Giger, a „biomechanikus” művészet nagymestere álmodta meg. Az Oscar-díjjal jutalmazott látványvilágnak, a rendező által mesterien alkalmazott feszültségkeltésnek, a jól felépített sztorinak köszönhetően a filmet a mai napig nagy népszerűség övezi.
 

A film kultikus státuszát mutatja az is, hogy amikor öt évvel ezelőtt limitált vetítésszámban újra bemutatták a mozikban az akkor 35. születésnapját ünneplő Alien digitálisan felújított változatát, világszerte és Magyarországon is elárasztották a mozikat a rajongók, hogy nagyvásznon láthassák viszont a Xenomorph kíméletlen pusztítását és a Sigourney Weaver által alakított Ripley hadnagy küzdelmét a túlélésért.

Erre most egyetlen alkalommal ismét lehetőség nyílik: a Pólus Mozi „Klasszik Filmklub” nevű programsorozatának következő eseménye az Alien 40 Emléknap lesz május 10-én 19:00 órától. Az évfordulós program részeként egy felvezető beszélgetést hallhatnak a nézők, amelyen Csákvári Géza filmkritikus és további meghívott szakértők az Alien máig tartó popkulturális hatásairól osztják meg gondolataikat, majd az esemény résztvevői 120m2-es vásznon nézhetik meg A nyolcadik utas: a Halál rendezői változatát, eredeti nyelven, magyar felirattal.

Az emléknap kísérőprogramja egy kiállítás lesz a mozi előterében, tiszteletadásként a film vizuális világát megálmodó H.R. Giger előtt, aki 5 évvel ezelőtt, 2014. május 13-án hunyt el. Az Alien Emléknapra jegyek kaphatók a Pólus Mozi jegypénztárában és honlapján, részletek itt.

Esemény a Facebookon

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1925 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x