Kilégzés, Érkezés - vadiúj novellák Ted Chiangtól
Címlap / Ajánló / Kilégzés, Érkezés - vadiúj novellák Ted Chiangtól

>

Kilégzés, Érkezés - vadiúj novellák Ted Chiangtól

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-02

A május 7-i nemzetközi megjelenéssel egy időben olvasható magyarul is Ted Chiang, az Érkezés (Életed története) többszörös Hugo- és Nebula-díjas szerzőjének régóta várt új novelláskötete.  

A Kilégzés és más novellák című gyűjtemény Chiang 2003 és 2019 közt keletkezett történeteit tartalmazza, szám szerint kilencet, ráadásul ezekből kettő vadonatújan érkezett a kötethez, tehát angolul sem voltak hozzáférhetőek korábban.

Egy kereskedő megépíti a korai középkori Kairóban az első időgépet. Egy idegen tudós sokkoló felfedezést tesz, aminek a következményei nem csak a saját népére, hanem a valóság egészére érvényesek. Egy nő több mint húsz éven át viseli gondját egy mesterséges intelligenciának, ami digitális háziállatból végül igazi élőlénnyé fejlődik. A viktoriánus kori Angliában mechanikus gépek nevelik a gazdag elit újszülötteit. Egy modern felfedezés nem csak a tudomány, de a vallások alapjait is megkérdőjelezi.

A Kilégzés és más novellák egyaránt keresi a választ a legfontosabb kérdésekre – mi az univerzum természete? mit jelent embernek lenni? –, és olyanokra, amikre soha nem gondolnánk. Minden egyes novella könnyed eleganciával bizonyítja, hogy az összetett és jól átgondolt sci-fi történetek még mindig nem érték el a műfaj legvégső határát, sőt: hosszabb idő óta talán most először lehetünk szemtanúi valami új létrejöttének.
Ezzel párhuzamosan, a gyűjteményhez illő új kiadásban megjelenik Chiang első novelláskötete is, az Érkezés és más novellák. Mindkét borító Faniszló Ádám munkája.

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1017 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x