Kenyérpirítós bűnözés és amerikai összeomlás Doctorow...
Címlap / Ajánló / Kenyérpirítós bűnözés és amerikai összeomlás Doctorow módra

>

Kenyérpirítós bűnözés és amerikai összeomlás Doctorow módra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Cory Doctorow történetei olyanok, mintha a Black Mirror világa találkozna Ted Chiang optimizmusával. A legújabb, hazájában 2019 tavaszán megjelent, Radikálisok című kötetében négy kisregényt olvashatunk tőle, melyekben mesterien játszik a sci-fi eszköztárával, és tűpontos képet fest napjaink Amerikájáról.  

Március elején érkezik az Agave idei második novelláskötete, és ennek keretében debütál a kiadónál Cory Doctorow, aki az elmúlt húsz évben a science fiction színtér egyik meghatározó alakjává vált. Művei mellett kiemelkedő az aktivistaként végzett munkája, és a technológia világában is elismertnek számít. Doctorow mindmáig az egyetlen, aki az Astounding-díjat (korábban John W. Campbell-díj) legjobb új íróként és a Campbell-díjat legjobb regényért is megkapta. Az írás mellett különböző non-profit szervezeteknek dolgozik és több egyetemen is tanít vendégprofesszorként.



Az Engedélyezetlen kenyér a bevándorlásról és a mérgező társadalmi-gazdasági rétegződésről szól, valamint egy fiatal nő veszélyesen törvényellenes elhatározásáról, hogy megjavítsa az elromlott kenyérpirítóját. A Mintaszerű kisebbségben egy szuperhős a saját súlycsoportján túl találja magát, amikor szembenéz a rendőrséget és az igazságszolgáltatást behálózó korrupcióval. A kötet címadó története, a Radikálisok egy elkeseredett férj, egy darknetfórum és az USA egészségügyi rendszere ellen való erőszakos felkelés krónikája. S végül, A Vörös Halál Álarcában egy milliárdos túlélő és a követői megpróbálnak elrejtőzni a világ elől, miközben a társadalmi rend mindenhol összeomlik.

 


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1187 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x