Provokatív és szürreális: A női test és más összetevők...
Címlap / Ajánló / Provokatív és szürreális: A női test és más összetevők

>

Provokatív és szürreális: A női test és más összetevők

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-26

Nyolc humoros, szexi és bizarr novellát tartalmaz Carmen Maria Machado most megjelent kötete, A női test és más összetevők.  

A díjesővel jutalmazott A női test és más összetevőkben Carmen Maria Machado látványosan lerombolja az önkényesen felhúzott falakat a pszichológiai realizmus és a disztópia, a komédia és a horror, a fantasy és a fabulizmus között.

A kötetben található nyolc novella rendkívül eredeti módon játszadozik a különböző műfajokkal, a végeredmény pedig sokszor szürreális és provokatív. Ezek a hol földhözragadt, hol a világunktól elszakadt, csábító és szexi, ugyanakkor bizarr és maró, humoros és halálosan komoly történetek minden oldalukról megmutatják a nőket, az életük mindennapi és különleges pillanatait, valamint azokat a külső erőket, amelyek hatással vannak a testükre.Részlet a Leltár c. novellából:

Egy férfi. Nem több húsznál, csoffadt, barna hajjal. Már egy hónapja talpon volt. Olyannak tűnt, mint az várható volt: űzöttnek. Reménytelennek. Miközben szexeltünk, tisztelettudó volt, és túl gyengéd. Miután megtisztálkodtunk, leveskonzervet adtam neki. Elmesélte, hogy végigsétált Chicagón, konkrétan keresztülgyalogolt rajta, és látta, hogy a városban egy idő után felhagytak a holttestek eltakarításával. Újra kellett töltenie a poharát, hogy folytathassa. – Utána – mondta – kikerültem a nagyvárosokat. – Megkérdeztem, hogy konkrétan mennyivel jár mögötte a vírus, mire azt felelte, hogy nem tudja. – Ez a hely nagyon csendes – váltott témát. – Nincs forgalom – magyaráztam. – Nincsenek turisták. – Ő csak sírt és sírt, én meg addig öleltem, amíg el nem aludt. Mire másnap felébredtem, már nem volt ott.

(ford. Farkas Veronika)

 

Mindenkinek ajánljuk ezt a gyűjteményt, aki szeretne valami különlegeset olvasni, valami olyat, amihez nincs szokva, ami kimozdítja a komfortzónájából. A női test és más összetevők idén az első SFF tematikájú novelláskötete az Agave kiadónak, amit még jó pár követni fog a folytatásban.

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1028 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x