Nagyapja nyomdokain végzi önkéntes munkáját Kata
Címlap / Ajánló / Nagyapja nyomdokain végzi önkéntes munkáját Kata

>

Nagyapja nyomdokain végzi önkéntes munkáját Kata

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-18

Vaksötét koncerteket szervez és hangoskönyveket készít Puskás Kata Szidónia, akit most Jószolgálat-díjra jelöltek.  

Puskás Kata Szidónia 2018 januárjában hozta létre a Bodor Tibor Kulturális Egyesületet azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a láttásérült személyekre, és hogy minél szélesebb körben hozzáférhető tegye a számukra készített hangoskönyveket. Országokon átívelően közel nyolcszáz önkéntessel dolgozik együtt, karöltve a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségével.Az indulás óta már több mint hatszáz kötetet készítettek el, amely a jelenlegi hangoskönyvtári állomány valamivel több mint tíz százalékát teszi ki. Kata az egyesület elnökeként nagy hangsúlyt fektet a kulturális akadálymentesítésre, hiszen nagyapja, Bodor Tibor színművész önkéntesen, egymaga közel 530 kötetet olvasott fel a látássérülteknek színházi és egyéb munkái mellett.

Kata rendszeresen szervez szemléletformáló vaksötét koncerteket. A koncerteken és az egyesület munkájában is részt vesznek látássérültek, akik szintén önkéntesen segítik más látássérült emberek életminőségének javítását.

Kata most Jószolgálat-díjat kaphat, a közönségszavazás március 12. éjfélig tart.

A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány által létrehozott Jószolgálat-díj immár negyedik alkalommal jutalmazza a hivatásszerű és önkéntes szociális munka területén dolgozókat. Több mint 800 jelölés érkezett a díjra.

A hét nagy segélyszervezet képviselőiből álló szakmai zsűri két önkéntes egyént és két civil közösséget választott ki februárban azzal a céllal, hogy a közönség dönthesse el, ki kapja idén az elismerést. Az online szavazás március 2–12. között zajlik, a voksokat a díj weboldalán lehet leadni. Szavazni a két egyéni jelöltre és a két közösségre külön-külön lehet.Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7579 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x