Így válassz konyhai robotgépet!
Címlap / Ajánló / Így válassz konyhai robotgépet!

>

Így válassz konyhai robotgépet!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-06

A konyhai robotgépek évtizedek óta jelen vannak a háztartási kisgépek kínálatában, mégis rengeteg félreértés van körülöttük. Ez elsősorban annak tudható be, hogy változatos funkciókkal rendelkeznek, ezáltal a kialakításuk is eltérő lehet.  

 Ha jól választunk, a konyhai robotgép megkönnyíti a mindennapi munkánkat. Ha rendszeresen készítünk salátákat, szószókat vagy zöldséges főfogásokat, a robotgép szinte nélkülözhetetlen számunkra. A segítségével gyorsabban és egyenletesebben apríthatunk, ráadásul gyümölcs- és zöldségleveket, habot és pépeket is készíthetünk. 
 

A konyhai robot nem turmixgép!


A robotgépekkel kapcsolatban él egy tévhit, miszerint ezek tulajdonképpen nagyra nőtt turmixgépek. Ez az állítás azonban egyáltalán nem állja meg a helyét, hiszen turmixgép kialakítása egészen különböző, a kései kisebbek, a tartálya pedig hengeres. Ezzel szemben a konyhai robotgép nagyobb késekkel rendelkezik, aminek köszönhetően folyadék hozzáadása nélkül is elvégezhetjük az aprítást és a turmixolást. Sőt, akár száraz magvakat is darálhatunk.
 
Ezek alapján azt mondhatjuk, hogy a magasabb minőségű konyhai robotok teljesen egészében képesek kiváltani egy turmixgépeket, a turmixgépektől azonban nem várhatjuk el a konyhai robotok helyettesítését. 
 


Így válasszunk…


Ha szemügyre vesszük a konyhai robotgépek kínálatát, sokféle kialakítással és felszereltséggel találkozunk. Tehát a választás egyáltalán nem könnyű, ha a számunkra leginkább megfelelő készüléket keressük… Azonban néhány tulajdonság alapos szemrevételezése sokat segíthet abban, hogy a robotgépet sokáig nagy megelégedettséggel használhassuk majd…
 
Érdemes a méret felől megközelíteni a kérdést. A robotgépek között találhatunk egészen kis méretekkel rendelkező készülékeket, de szép számmal találkozunk kifejezetten nagyméretű gépekkel is. A kisebbeket elsősorban az aprítófunkciója miatt érdemes választani; az ilyen optimális megoldás lehet abban az esetben, ha egyedül lakunk, ritkábban főzünk, akkor is inkább az egyszerűbb ételeket részesítjük előnyben. Családok számára azonban ajánlott legalább 2,5 literes keverőedénnyel rendelkező készüléket választani, ami lehetőséget ad komolyabb mennyiségű ételek előkészítésére is. 
 
A nagyobbak általában több funkcióval rendelkeznek – és persze magasabb árral… Ezekkel nem csak apríthatunk, hanem turmixolhatunk, tésztát gyúrhatunk, habot verhetünk… Persze arra számítani kell, hogy az ilyen gépek nagyobb helyet foglalnak, így hobbikonyhák esetén nem feltétlenül jelentenek szerencsés választást…
 
A kiválasztásnál gyakorlati szempontokra is érdemes figyelni. Érdemes előnyben részesíteni azokat a készülékeket, amelyek kifejezetten masszív talapzattal rendelkeznek. Ezek stabilabban állnak használat közben, ráadásul a masszív kialakítás szinte minden esetben a minőség garanciája. Érdemes figyelembe venni az adagolócső átmérőjét is. Rengeteg időt spórolhatunk, ha szélesebb csővel rendelkező gépet választunk. 
 

Az olcsó robotgép és a zajszint


Használat során tapasztalni fogjuk, hogy a zajszint nem elhanyagolható tulajdonság. Sajnos a gyártók nem kötelesek feltüntetni ezt az adatot, és az esetek többségében nem is teszik meg. E tekintetben is érvényes, hogy a drágább, illetve magasabb minőségű készülékek alacsonyabb zajszinttel rendelkeznek, de ezt sem vehetjük törvényszerűnek. Érdemes internetes fórumokon és a termékértékelések között keresni az erre vonatkozó véleményeket. Ha mégis hangos gépet választottunk, a füldugó marad az egyetlen megoldás…
 
Gyakran felvetődik a kérdés, hogy a modernebb érintőpaneles vagy a klasszikus nyomógombos vezérlés a szerencsésebb választás. Mi a korszerűbb panel mellett tesszük le a voksunkat, mivel ezek tisztítása lényegesen egyszerűbb, mint a gombok részeinek kitakarítása. 

Kép: Pixabay 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 1277 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x