Szombaton lesz a Ratha-játrá Szekérfesztivál a fővárosban...
Címlap / Ajánló / Szombaton lesz a Ratha-játrá Szekérfesztivál a fővárosban

>

Szombaton lesz a Ratha-játrá Szekérfesztivál a fővárosban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-30

Krisna-völgy és a misztikus India 1 napra Budapesten: szombaton, 2023. június 24-én rendezik meg a Szekérfesztivált, amely a legnagyobb és legszínesebb indiai hangulatú ünnep a városban.  

A fesztivál fókuszába az idén 30 éves a Krisna-völgy kerül, a már hagyományos tematika mellett. Az India Fesztivál rengeteg színes programmal, köztük gyermekprogramokkal, előadásokkal, workshop foglalkozásokkal, közönségtalálkozókkal, indiai- és biotermékek vásárával, valamint az indiai streetfood széles repertoárjával várja az érdeklődőket délelőtt 10:30-tól este 21 óráig.

Közben pedig az ünnepi menetre is sor kerül. 14 órakor indul a szekér és a felvonulás a Vörösmarty térről, idén Krisna-völgyi ökrös szekér is kíséri a színes és nagy indiai szekereket, a rathát, táncosokat és énekeseket. A menet az Andrássy úton át a Hősök terén keresztül a Városligetbe tart, ahol a tó közelében a Vajdahunyad várral szemben folytatódik majd a program.

Az ingyenes rendezvényre több ezer embert várnak a szervezők, a felvonulásra is mindenkit szeretettel várnak a Krisna-hívők, hogy közös zenével-tánccal ünnepeljék Isten egy különleges, vidám formáját. A hagyomány szerint, a kötelek és így a szekér húzása igazi jószerencsét és áldást jelent a résztvevőknek. Indiában 2 millió ember vesz részt ezen a programon, amelyet ott éppen ma ünnepelnek. Este, 19 órától Békemeditációs koncerttel zárul a program.

A Szekérfesztivál díszvendégei lesznek:
Dr. Bősz Anett, humán területekért felelős főpolgármester-helyettes - nyitóbeszéd: 14.00 Vörösmarty tér
Mr. S. Ramji, másodtitkár, aki Őexcellenciája Partha Satpathy, indiai nagykövet ünnepi üzenetét tolmácsolja majd: 16.30 Városligeti színpad
Sivaráma Swami egész nap dedikálja könyveit, és fellép a békemeditációs koncerten 19.00  fotó: krisna.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 930 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x