Zöldségek a wokban
Címlap / Asztalra / Zöldségek a wokban

Zöldségek a wokban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-20

A wok a kínai konyha alapvető eszköze. A zöldséges ételek és húsok sokasága készül a speciális edényben, mely ma már egyre több európai háztartásban is megtalálható.  

A wokban készült ételek alapanyagai között a Távol-Keleten sok hagyma és káposzta, főleg a kínai kel található. Jó ízesítőszer a szójaszósz, és előszeretetel használják a szárított gombát is.

A zöldségeket – tulajdonképpen bármilyet, bár választhatunk speciálisan kínai zöldségkeveréket! – hirtelen, nagyon forró zsiradékban, rövid ideig forgatjuk. Nem kell megfőzni vagy megsütni, tulajdonképpen félnyersre, roppanósra hagyva az igazi.



Nézzünk egy konkrét receptet:

Hosszúra vágott vöröshagymát elődinsztelünk a wokban, ehhez adjuk a szintén hosszúra vágott (julienne) vagy reszelt zöldségeket. Ez lehet répa, kínai kel, káposzta, zeller, karalábé, cukkini, paprika, stb.

Jól átforgatjuk, és a fent leírt módon roppanósra sütjük. Kiszedve a wokból, a maradék zsiradékra dobjuk a kiáztatott gombát (elhagyható), az összetört fokhagymát, gyömbért, egy kanál lisztet. Átfuttatjuk, vízzel felöntjük, besűrűsítjük. Szójaszósszal, borssal és sóval ízesítjük. Ebbe beleforgathatjuk a zöldségeket, majd rizssel vagy tésztával kínáljuk.

Ugyanezt elkészíthetjük csirkehússal is.

Tipp: főzést kedvelő ismerőseinket karácsonyra is meglephetjük egy professzionális wokkal!
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 12854 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x