Cukkínis gombás rakott tészta
Címlap / Asztalra / Cukkínis gombás rakott tészta

Cukkínis gombás rakott tészta

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az ősz átmeneti időszak, amikor vitaminokkal, ásványi anyagokkal kell feltöltenünk a szervezetünket a téli hónapokra.A tészta ilyenkor is kiváló választás, energiával tölti fel szervezetünket,összetett szénhidrátként pedig fontos szerepet tölt be a betegségek, fertőzések elleni védekezésben. 

1 cs szarvacska, 20 dkg gomba, 40 dkg cukkíni, 10 dkg póréhagyma, 1 dl olaj, 2 ek gorombára vágott petrezselyem, só, őrölt fehérbors, őrölt szerecsendió, 2 db mazzarella, 10 dkg vaj, 8 dkg liszt, 4 dl tej, 4 db tojás, 
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Az olaj felén megfuttatjuk a fél karikára vágott hagymát, rátesszük a szeletelt gombát és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a petrezselyemmel. Összepirítjuk. Az olaj másik felén megpirítjuk a karikára vágott cukkínit, azt is sózzuk, borsozzuk.
A vajat felmelegítjük, belekeverjük a lisztet és habzásig melegítjük. Akkor belekeverjük a forró tejet, habverővel simára keverjük és félretesszük. Amikor kicsit hűlt belekeverjük a tojások sárgáját.
Kifőzzük a tésztát forró sós vízben, majd leszűrjük. A tésztát összekeverjük a sárgájás mártással, sóval, borssal, szerecsendióval és fehérjéből felvert habbal lazítjuk.
Kivajazott morzsázott tepsibe, vagy formába tesszük a tészta felét, arra a gombát és cukkínit, majd a maradék tésztát. Tetejére reszeljük a sajtot.
Előmelegített 180 c.os sütőbe tesszük 30-40 percre. Sütőből kivéve pihentetjük 10 percet, majd szeleteljük és tálaljuk. Adhatunk mellé tejfölt vagy sajtmártást. 

Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 60 perc
Mennyiség: 6 ad

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4960 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x