Attila kedvence Kuklai Katitól
hirdetés
Címlap / Asztalra / Attila kedvence Kuklai Katitól

Attila kedvence Kuklai Katitól

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-26

Hajrá konyhatündérek, várjuk továbbra is a jobbnál jobb recepteket amiket szuper ajándékokkal jutalmazunk! 


Rendezvénynaptár

Aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt csirkemáj currys rizzsel és csőben sült brokkolival

 

Hozzávalók:

70 dkg csirkemáj

3-4 gerezd fokhagyma

2-3 dl tej

20-25 szem aszalt szilva

2 dl száraz vörösbor

20 dkg szeletelt bacon

A körethez:

20 dkg rizs

5 dkg mazsola

fél zacskó curry

ételízesítő

50 dkg brokkoli

3 dkg vaj

3 dkg liszt

3 dl tej

10 dkg reszelt sajt

só, bors, szerecsendió

Elkészítés:

Az aszalt szilvát előző este beáztatjuk a vörösborba. A májat megmossuk, egy jól záródó edénybe tesszük, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott fokhagymát, majd felöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi. A tálat lefedjük és a májat hűtőszekrényben egy éjszakán át pihentetjük (ettől különleges, zamatos lesz a máj). Másnap papírtörölközőn leszárítjuk a májakat, lecsöpögtetjük az aszalt szilvát. Minden májdarabhoz adunk egy szem szilvát és belegöngyöljük egy fél szelet baconbe. A göngyölegeket egymás mellé sorakoztatjuk egy teflontepsiben (nem kell kikenni a tepsit, a baconből kisülő zsiradék elég lesz). Ételízesítős vízben félpuhára főzzük a rózsákra szedett brokkolit (fagyasztott esetében ez mindössze 1-2 perc). Felolvasztjuk a 3 dkg vajat, hozzáadjuk a lisztet, kicsit átforgatjuk, majd apránként felöntjük a tejjel (besamelmártást készítünk). Kézi habverővel dolgozzunk, azzal könnyű csomómentesre keverni. Fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal és szerecsendióval. A lecsepegtetett brokkolirózsákat egy rétegben egy csinos tűzálló tálba terítjük, bevonjuk a besamelmártással, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal. A májas tepsit és a brokkolis tálat 180 fokosra előmelegített sütőbe toljuk és 25-30 percig sütjük az ételeket, amíg a bacon és a sajt is kicsit megpirul. Közben egy nagy lábasban vizet forralunk, beleszórjuk a curryt és az ételízesítőt, majd amikor a víz forr, beletesszük a megmosott rizst és a mazsolát. A rizs zacskóján található utasítás szerinti ideig főzzük, majd leszűrjük és gondosan lecsepegtetjük.

Máris tálalhatunk: egy tányérra ízlésesen elrendezzük a májgöngyölegeket – megsózzuk, borsot darálunk rá frissen –, a rizst és a brokkolit. Ha valaki nem akar ennyit vesződni a körettel, szerecsendióval ízesített krumplipürével és őszibarackbefőttel is tálalhatja a májat, de tapasztalatom szerint ez a legfinomabb kísérője.

Kívánjuk,hogy továbbra is örvezdeztesd meg a családod ilyen jó kis receptekkel és aztán oszd meg velünk! Köszönjük szépen!




 
 
[ 3739 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x