Juhtúróval sült tészta, tejföllel, pirított hagymával
Címlap / Asztalra / Juhtúróval sült tészta, tejföllel, pirított hagymával

Juhtúróval sült tészta, tejföllel, pirított hagymával

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-21

A juhtúró vagy brindza egész Kelet-Közép-Európában kedvelt összetevője megannyi tésztaételnek. Nézzünk most egy sütőben sült, rakott jellegű variációt!  

Hozzávalók:
1 kg fodros nagykocka
800 g juhtúró
8 dl tejföl
300 g húsos szalonna
2 fej hagyma
1 csomag snidling


Elkészítése:

A szalonnát apró kockákra vágjuk és kipirítjuk, majd leszűrjük. A zsírján aranysárgára pirítjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, majd a tűzről levéve beleszórjuk a gorombára vágott snidlinget.
A kifőtt, leszűrt tésztát összekeverjük sóval, morzsolt túróval, a pirított szalonnával és 5 dl tejföllel. Hőálló tálra tesszük, és sütőben megpirítjuk.
Tálaláskor meglocsoljuk a maradék tejföllel, és rászórjuk a pirított hagymát.


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 8874 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x