Gesztenyés csiga
Címlap / Asztalra / Gesztenyés csiga

Gesztenyés csiga

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-11

Szabó Jenőné receptje igazi gyerekcsemege, biztosan nagyon szeretni fogják! Köszönjük a receptet!  

Gesztenyés csiga:

Hozzávalók: A tésztához: 40 dkg liszt,  2 tojássárga, 1 kocka élesztő, 4 dkg vaj, 4 dkg cukor, 2,5 dl langyos tej az élesztő felfuttatásához + egy pici cukor, 1 csipet só
A töltelékhez: 50 dkg gesztenyemassza, 2 db tojásfehérje, 10 dkg margarin, 4-5 dkg cukor, ízlés szerint
Elkészítés: A tészta hozzávalóit a tejben felfuttatott élesztővel összegyúrjuk, dagasztjuk, majd 3/4 órát meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzet alakúra. A töltelékhez a tojásfehérjét felverjük habverővel (pici sót teszünk bele). Az olvasztott margarinnal kikeverjük a porcukrot, és a gesztenyepürével összedolgozzuk, majd ehhez hozzáadjuk a tojáshabot. Megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, és éles késsel 3 cm széles karikákat vágunk belőle. Egy közepes nagyságú, magas peremű margarinnal kikent tepsibe teszünk, és a csigákat egymástól 2 cm távolságra elhelyezzük benne. 1/2 óráig kelesztjük. Ekkora a csigák összenőnek. Előmelegített sütőbe tesszük a tepsit, és közepes lángon sütjük a csigákat. Amikor a tetejük pirosra sült, az egészet meglocsoljuk 2 dl meleg tejszínnel, amit 5 dkg cukorral édesítünk. Végül 10 percig takarékon sütjük, ettől lesz foszlós. Langyosan tálaljuk.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4524 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x