HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-05-21
Címlap / Asztalra / Receptverseny- Egyszerű Pörköltcsoda

Receptverseny- Egyszerű Pörköltcsoda

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-05-21

Egyszerű és finom receptjével nyert Szűcs Teodóra, gratulálunk neki!  

 

Egyszerű Pörköltcsoda

Hozzávalók: 0,5kg színhús, 1 fej közepes hagyma (vörös/lila, mindkettő megfelelő)
Étolaj, 1 (közepes méretű) paprika, 1 (közepes méretű) burgonya, 1 (közepes méretű) paradicsom, kb. 150g fagyasztott franciasaláta alap zöldség, só, bors, oregánó (kihagyható vagy bazsalikommal pótolható), csipetnyi ételízesítő, édes fűszerpaprika

Elkészítés:
Párolóedénybe v. lábasba teszünk annyi olajat, hogy a tál alját ellepje. Ebbe tesszük bele az apróra vágott hagymát és megdinszteljük. Ezután beletesszük a kockákra vágott húst, amit jól összepárolunk, míg a hús színe világossá nem válik. Ekkor beletesszük a felkockázott paprikát, besózzuk, megborsozzuk, fűszerpaprikát szórunk bele és egy csipet oregánót. Felöntjük meleg vízzel úgy, hogy épp ellepje az egészet. Ezek után lefedjük és így fedő alatt pároljuk fél óráig, időközönként megkeverve és ellenőrizve a vízmennyiséget. Beletesszük az apró kockákra vágott burgonyát és újabb 10 percig fedő alatt pároljuk. Ezután hozzáadjuk a franciasaláta alap zöldséget és visszafedjük újabb 10 percre. Végül a felszeletelt paradicsomot is hozzátesszük, majd újra adunk hozzá sót, pici borsot, a csipet ételízesítőt és még egy kis oregánót. Lefedjük, hogy addig párolódjon, míg már kezd pörköltszerűen elfogyni a víz alatta.
Szarvacskatészta vagy főtt burgonya illik hozzá köretként.  Jó étvágyat!

Szűcs Teodóra, a beküldő megjegyzése:
"Egy nagyon ízletes pörkölt receptjével szeretnék nevezni a receptversenyre. Én sertéshúsból készítettem, de a recept előnye az, hogy gyakorlatilag csirkéből, pulykából, marhából, sertésből, bárányból stb. ugyanolyan finoman elkészíthető ez az étel. Ha szeretnénk még ízesebbé és színesebbé tenni a pörköltet, akkor a burgonyával együtt tehető bele kockákra vágott cukkini/padlizsán illetve a franciasaláta alap zöldségkeverék hozzáadásakor adható még hozzá konzervkukorica vagy egy kis karfiol. Ha vörös húsból készítjük el, akkor mindenképpen vörösbort ajánlok hozzá, míg ha szárnyasból akkor fehérbor esetleg rozé illik hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek!"
 




Rendezvénynaptár



 
 
[ 2619 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x