Piros kacsák mandarinos káposztával
Címlap / Asztalra / Piros kacsák mandarinos káposztával

Piros kacsák mandarinos káposztával

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-24

A megtisztított kacsákat kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A belsejükbe kakukkfüvet teszünk, kevés levest aláöntve, fóliával lefedve kb. 1 órát sütjük, közben saját levével locsoljuk. A sütés vége elõtt 10 perccel elkeverjük a mézet meleg vízzel, ezzel megkenjük a kacsákat és piros- ropogósra sütjük.  


Rendezvénynaptár
Hozzávalók:
2 db vadkacsa,
só, bors, kakukkfû,
1 kanál méz,
1 mandarin leve,
4 egész mandarin,
2 kanál liszt,
1 kg vöröskáposzta,
1 fej lilahagyma,
1 kanál vaj,
1 dl vörösbor,
néhány szegfûszeg,
húsleves.

Elkészítés:
A megtisztított kacsákat kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A belsejükbe kakukkfüvet teszünk, kevés levest aláöntve, fóliával lefedve kb. 1 órát sütjük, közben saját levével locsoljuk. A sütés vége elõtt 10 perccel elkeverjük a mézet meleg vízzel, ezzel megkenjük a kacsákat és piros- ropogósra sütjük. Az elkészült kacsákat kivesszük a léből és melegen tálalásig tartjuk.

A levet átszűrjük, két kanál liszttel besűrítjük, ízesítjük mandarinlével, sóval, borssal, kakukkfűvel, végül pár darab kockára vágott mandarint teszünk bele. A káposztát vékonyra vágjuk, sós-ecetes vízben 30 percig érleljük. A hagymát szálasra vágjuk, vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kinyomott káposztát. Felöntjük borral, szegfűszeggel és borssal ízesítjük majd puhára pároljuk. Meghámozunk 3 db mandarint, kockára vágva a kész káposztához adjuk, a káposztát mandarin levével ízesítjük.

Tálalásnál a kacsát feldaraboljuk. Köretnek héjában fõtt apró burgonyát vajon átforgatunk, majd a káposztával körberakva kínáljuk. Külön edényben a mártást és mandarinszeleteket adunk mellé.
Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 1858 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x