Harcsapörkölt és túrós csusza - ahogy Kulka János készíti...
Címlap / Asztalra / Harcsapörkölt és túrós csusza - ahogy Kulka János készíti

Harcsapörkölt és túrós csusza - ahogy Kulka János készíti

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-01-25

Népszerű színészünk Kulka János, aki ebben az évadban a Nemzeti Színházhoz szerződött, nem csak szeret enni, de főzni is tud. Ha nagy vendégség van nála, szívesen főzi meg egyik kedvenc ételét a harcsapörköltet, amely mellé köretnek túrós csusza jár - természetesen bőséges mennyiségű pörccel a tetején. 

Népszerű színészünk Kulka János, aki ebben az évadban a Nemzeti Színházhoz szerződött, nem csak szeret enni, de főzni is tud. Ha nagy vendégség van nála, szívesen főzi meg egyik kedvenc ételét a harcsapörköltet, amely mellé köretnek túrós csusza jár – természetesen bőséges mennyiségű pörccel a tetején.

Hozzávalók:
1 kg harcsa
1 kis fej vöröshagyma
5 dkg zsír
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 csapott evőkanál pirospaprika
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl


1. a harcsát többször megmosom, közben gondosan lekaparom a nyálkát a bőréről, kibelezem, és nagyobb darabokra felvágom. Besózom.

2. A fejét egyliternyi vízzel felteszem főni, hogy legyen egy kevés hal-alaplevem.

3.A vöröshagymát finomra vágom, kevés zsírban megfuttatom, és ráteszem a haldarabokat. Néhány percnyi pirítás után beleteszem a feldarabolt zöldpaprikát, és a paradicsomot, és meghintem pirospaprikával. Óvatosan megkeverem, felöntöm a leszűrt hal-alaplével, és fedő alatt megpárolom.

4. Amikor a hal már majdnem megpuhult, liszttel elkevert tejföllel besűrítem a levét. Még egyszer felforralom.

5. A tetejére kevés tejfölt locsolok. Zöldpaprika és paradicsomszeletekkel díszítem.


Túrós csusza 4 személyre
50 dkg száraztészta
50 dkg tehéntúró
2 dl tejföl
10 dkg füstölt szalonna


A szalonnát vágd kis kockákra, s süsd ki a zsírját. A szalonnakockákat emeld ki, s a zsírba keverj 2 kanál tejfölt. A túrót morzsold szét villával, vagy kézzel. A tésztát főzd ki, majd forgasd bele a felforrósított tejfölös zsírba, - ha a tészta nem elég forró, melegítsd utána -, s keverd hozzá a túrót. (Ha már benne van a túró, nem tesz jót neki a melegítés!) A tálaláskor locsold meg a maradék tejföllel, s szórd rá a szalonnakockákat
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 22035 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x